Wednesday, February 22, 2017

London Trip Day 4.



Assalamualaikum....


Hari ke4 di London...

Seperti biasa selepas subuh bersiap-siap keluar breakfast.... bukan la sesudah subuh tu keluar haha... nak bersiap pun berjam-jam jugak....jalan kaki 5 minit sampai Costa Coffee...



Hannah suka cheese sandwich kat costa....





Coffee & Sandwich ... sarapan simple sebelum jalan-jalan...




Syoknya minum kopi cawan besar....#teamhantukopi 






Cantik bangunan tu... kat bawah tu kedai bunga...




Aktiviti pertama day 4... river cruise... konpius jugak nak pilih cruise mana satu...




Sementara tunggu ayah beli tiket.... cuaca sangat la sejuk...




Harga tiket...




Jalan2 dulu sementara tunggu trip seterusnya sampai...



Cuaca terang tapi sejukkkkk...




Akhirnya dapat naik cruise... duduk bahagian dalam ni tak sejuk sangat tapi bosan la pulak...



Last2 keluar naik bahagian open air....muka tahan sejuk okkk...




Dgn bff...


Dah habis naik cruise, alaaa kejap je... ingatkan lama... dlm 20-30 minit je...sambung pulak jalan2 menuju ke Tower of London...


Kena beratur...





Tiketnya....



Playing tourist hehehe...padahal masuk dalam tu tak guna map punnn...




Teringat citer Brave...klasik betul bangunan ni...




Ada banyak tower.... apa yg eynda belajar, kat sini kita kena banyak berjalan... banyak tempat guna tangga... ada tandas2 awam yg kena naik tangga jugak... pastu kawasan selalu kecik...sempit... so stamina & fizikal kena dlm keadaan bagus...kalau tak banyak tempat kita takleh explore...



Posing sini sebab dinding cantik...




Baca kisah sejarah....




Masuk tower ni takleh snap gambar...tapi ramai jugak yg tak reti bahasa... banyak crown kat dalam tu...besar2... mesti berat...sebab batu delima berlian emas permata penuh atas crown...cemana la diaorg pakai atas kepala...




Posing bersama guard yg takmau senyum hehe...tapi mata dok tengok kita 👀👀...




Cover band music mana ntah...




Cantik sungguh pemandangan dlm kawasan ni....




Kami nampak kecik takpe yg penting pemandangan sekitar tu wajib nampak dlm gambar...




Happynyer diaorg...




Uncle tu tengah citer pasal sejarah kat tower tu... 




Keluar dari kawsan tower dah...





Sempat la naik atas Tower Bridge sebelum balik ke apartment...


Malam tu dinner apa ye....alaaa lupa pulak... camni la kalau tak snap makanan... selalunya kalau tak snap gambar tu maknanya tengah menghayati makanan tu la...


































4 comments:

Ena said...

syoknya jalan2 kat negara orang
happy vacation semua..

Blog Akak Kembang said...

bilalah nak sampai london ni heee....tp tgk org gi pun dah syok

ctsueraya Mansor said...

dah makin ensem anak bujang akak si adma tu yer

LYAfrina said...

besnya dpt jejak kaki kat London...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails