Saturday, November 14, 2015

Al Haura Arabic Kopitiam, Sungai Petani, Kedah.



Assalamualaikum....



Hari tu balik kampung..... rupanya kat Sungai Petani pun dah ada restoran yg jual nasi arab.... memang tau ada satu restoran tu jual... tapi kali ni dapat tau ada lagi 2 restoran terbaru... so kami pun nak try la rasa nasi arab Sungai Petani hehe.... pilih satu restoran je...




Dah tiba di padang pasir hehehe....




Terletak di Laguna Merbok, Sungai Petani....





Posing sementara tunggu order siap.... kami tapau aje sebab nak makan beramai-ramai kat rumah.... menarik jugak konsep restoran ni... ada meja biasa... ada satu bahagian lagi boleh makan bersila...






Tadaaaa.... Nasi Arab AlHaura bersama daging kambing.... eynda sejak suka makan nasi arab ni asyik pilih menu kambing aje... ayam dah kureng skit....tapi ada jugak la order lauk ayam coz tak semua makan daging kambing... air asam dia macam air asam nasi daging.... salad timun beryogurt kalau tak silap... kat situ daging kambing, ayam semua digrilled... bukan dimasak sekali bersama nasi... owhhh ada sup jugak lupa nak snap....tapi puas hati makan...Alhamdulillah....


Alamat : Al Haura Arabic Kopitiam, 32-32B, Lrg BLM 1/4, Bandar Laguna Merbok, 08000 Sungai Petani, Kedah.
Landmark : belakang 7-eleven & kedai carpet.

Instagram : alhauraarabickopitiam






4 comments:

Zaila Mohamad said...

dah ada Noxxa bolehle cuba masak ns arab sendiri :)

sesiapa kawan eynda yang berminat nak beli Noxxa boleh WA saya di 012-970 6828. nak beli cash boleh nak main kutu pon boleh :))

ANIM said...

eynda..dah dekat dgn rumah saya tu..huhu

p/s sekali je p situ.

LYAfrina said...

sedapnya...lg2 mkn dgn daging kambing..mmg complete lah

CikLily Putih said...

sedap kak, terus jadi lapo ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails