Wednesday, October 14, 2015

2H1M Di Swiss Garden Residences Kuantan....




Assalamualaikum....


Masa pegi ni Kuantan takde jerebu.... KL dah berjerebu... kira lari dari jerebu la konon hehe... Tak laaa... saje jalan-jalan bercuti walaupun jauh jugak perjalanan ke Kuantan... berbaloi sebab best tempat ni... Swiss Garden Residences, Kuantan...percutian berkonsep ala-ala di water theme park...

Bertolak dari rumah dalam 10am-11am... berhenti makan di RNR Gambang... nak singgah RNR Temerloh punya la sesak.... kat sana terkenal lah lauk tempoyak ikan patin kan... feveret eynda tapi masa tu tak teringin pulak nak makan tempoyak patin...

Dalam 3pm baru check-in... ye la ini perjalanan yg relaks takde kelam kabut...nak masuk tol Karak pun dah jammed sejam! :-D

Kami booked tempat ni melalui website Agoda ye...

Kat sini semua bilik apartment... so agak selesa utk keluarga besar...keluarga kami 4 org je tapi tetap padat kalau sebilik semua kan.... mula2 nak booked kat Swiss Garden & SPA, Kuantan tapi dah fully-booked...



Bilik ni patutnya master bedroom tapi dijadikan bilik ke 2 utk letak 2 katil single.....





Master bedroomnyer kecik aje, sepatutnya ia bilik ke2... tapi tetap selesa... cuma toilet kat luar bilik la ... bilik anak2 tu toilet dalam bilik! :-)





Ruang dapur....





Ruang tamu...kecik je tapi ok la... kita bukan nak lepak dalam bilik semata-mata kan... kita nak enjoy mandi2 di tepi laut... di pool....





Pemandangan dari bilik eynda.... mintak seaview... nak apa lagi...tu kan view laut dah tu kekekeek...





Petang dah redup sikit turun ke bawah.... Hannah sempat main playground kejap.... plan utama kita ke pantai dulu....





Pemandangan Swiss Garden Residences dari arah pantai.... dah petang dlm 5pm....





Air laut surut.......





Hello...*lambaitangan*





Makcik ni tak minat berendam dalam air laut.... duduk berkelah sambil mengunyah je keje dia...





Kalau dah minat melukis tu....





Ni bukan Hannah lukis... ni ketam kecik2 tu punya kesan pergerakan... jadi lukisan pulak... cantik sangat tau...besar... yg lain2 kecik... yg ni buat eynda teruja...dalam lebar 2 kaki...





Dah tamat main2 kat pantai... nak balik ke bilik... malam nak keluar dinner... plannyer nak lintas jalan depan tu je... banyak restoran tapi last2 keluar jauh sikit naik kete sebab nak cari yg lebih menarik...




Agak dekat dgn Swiss Garden ni... sedap jugak menu2 kat sini... kami order nasi goreng kampung, nasi goreng cina, sayur kailan ikan masin, sotong goreng telur masin (yg ni sedap 200%!!) & udang goreng butter...




Esok paginyer breakfast kat situ je sebab harga termasuk breakfast...




Agak sesak maybe sebab weekend sambung dgn cuti sekolah & raya haji...nasib baik dapat tempat duduk...makanan simple aje... nasi lemak... bihun goreng (sedap!) cereals... salad..buah2... sosej blablabla.... cukup utk kenyang waktu pagi...





Sebelum check-out kami turun mandi pool dulu....





Hannah suka tempat ni sebab ada bucket isi air ni.... yg bestnyer bapak2 mak2 yg seronok tunggu dalam pool kanak2 tu... tunggu air dalam bucket penuh LOL... tempat eynda melepak bawah cendawan tu :-p





Dalam jakuzi...




Dalam 11am kami naik ke bilik.... bersiap-siap utk check-out.... muka happy walaupun satu malam je kat situ... best sangat... boleh la pegi lagi... tempat best... makan2 pun best... :-)


Kalau tak ke Kuantan masa tu kami mungkin bercuti di Port Dickson... tapi hotel2 tak available dah... teringin gak nak stay kat Lexis Hibiscus PD tu :-)













5 comments:

PinKy MoMMa said...

kalau anak diya ni mesti suka sangat ni tengok pool dia..menarik sangat

-iLLa- said...

Kak..lexis hibiscus tu illa dh pg memang best!

Azian Elias said...

seronok kan dapat lari dari jerebu..

Mrs Little Voice said...

Memang best kan kak eynda...pestime p kuantan masa bln 5 ritu and stay kat situ...nak repeat gi next time

idzwa kamaruddin said...

wahhh seronok nyer baca entry ni...sebab saya nak pegi hari jumaat ni! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails