Tuesday, September 22, 2015

Bangi : Restoran D' Limau Nipis....


Assalamualaikum.....



Hari tu jalan-jalan di Bangi...sebelum tu ada tanya kawan-kawan kat FB, tempat makan yg best di area Bangi.... wahhhh banyak jugak tempat yg direkemen.... oleh kerana tak berapa familiar dgn area Bangi, kami buat keputusan nak makan kat mana yg kami jumpa kedai aje la hehe...

Sampai je Bangi mata ni dah melilau kiri kanan tengok kedai makan... memang banyak ye... tak tau nak makan kat mana.... last2 kat satu trafik light berhenti sebab lampu merah, ternampak satu restoran di rumah kedai sebelah kiri jalan... Haaaa... restoran ni kawan-kawan kata lauk sedap! Maka ke situ la kami tuju... Restoran D'Limau Nipis....

Agak sesak dgn pelanggan walaupun baru pukul 12.30pm.... kami cuba nasib jugak2...Alhamdulillah ada meja kosong.... 





Sangat sedap! Eynda rekemen tempat ni kalau ada yg belum tahu.... lauk pauk memang banyak... yg bestnyer ada lauk ikan patin sungai dijual asing dlm bekas2 tupperware.... tak terdetik pulak nak beli padahal eynda suka patin masak tempoyak...paling eynda suka sotong bakar tu... lembutttttt sangat sotongnyer....






Pilih je nak yg mana satu... sayang perut ni makin mengecik kot... zaman dulu tak cukup ambik sikit2 :-p Ikan pari nakkk... ikan keli nakkk... lauk lain lagi ishhhh.... 

Kebetulan kawan hubby kat ofis lama dia pun makan kat situ, diaorg rekemen hubby bawak eynda ke Bangi Sentral...diaorg kata kalau eynda pencinta tudung mesti suka... Eynda takleh bayang lagi tempat tu... sekali hubby bawak, wahhhhhhh macam berada di syurga wanita hahaha.... sepanjang bangunan kat situ semua butik2 muslimah! Eynda start cuci mata dari utara bangunan sampai le ke selatan bangunan...tu pun tingkat2 atas (ada 3 tingkat) semua butik2 jugak, eynda tak larat dah sebab pakai heels...lengkali pakai slipar je haha...femes2 pulak tu... Radiusite, Zawara, Qaira Hijab blablabla....eynda beli 4 tudung, 1 blouse... berlainan butik :-p

Nanti2 free nak pegi lagi la... nak try tempat makan lain pulak... boleh singgah shopping lagi... baru betul sambil menyelam kita minum air sampai kembong! :-D







9 comments:

syalinda johari said...

kt restoran tu mmg selalu tgk ramai sgt orang..patutla sedap2 belaka rupanyaa..haruih p try nnt

CikLily Putih said...

memang sedap makan kat situ, senantiasa penuh je kalau waktu lunch ek

ArELeEz said...

mkn dpt, tudung dpt & blouse pun dpt. tahniah! anda hebak. he3..

sheila arshad said...

mmg sedap kat sini. penah makan 3x so...tak rugi drive jauh-jauh dari sg. besi ke cheras semata2 nak lunch yg sedap.

Hanis Azla said...

As-salam Eynda..

Memang sedap makan di D'Limau Nipis.. Antara port restoran untuk tapau makanan tengah hari sebab rumah di area belakang kedai tu aje..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang situ banyak tempat shopping.. semua jutawan2 muda yg meniaga hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang situ banyak tempat shopping.. semua jutawan2 muda yg meniaga hihi

Mrs Little Voice said...

wahhh...sedap sangat nmapak tu...insyaAllah...boleh cuba 1 day nnt

limau nipis restoran said...

Terima kasih diatas sokongan dari anda semua. In shaa Allah kami akan sentisa memberikan yang terbaik buat pelanggan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails