Friday, August 21, 2015

KUEH, Sekyen 13, Shah Alam.




Assalamualaikum....



Hari tu pegi makan kat sini....




KUEH, kat seksyen 13 Shah Alam.... landmark....sebelah restoran nasi lemak cinta sayang... baru bukak je lepas raya hari tu kalau tak silap.... coz eynda pun dah jarang lalu area tu...





Antara menu yg ada...




Oleh kerana duduk ngadap tempat bancuh kopi, snap aje... cantik deco kat sini... sekarang kan trend kedai2 macam ni... bezanya kat sini menu2nya kemelayuan...



Jom tengok apa kami order....share dgn kawan2 sorang sikit...


Kuih-muih.... kalau tak silap 5 jenis RM4...





Roti jala...kari ayam sedap... macam orang utara masak... btw, boss dia memang speaking utara :-)





Laksa utara...





Coq Udang hehe... cucur udang.... kuah kacang ok... memang citarasa utara... i likeee....






Berbaloi kami order penuh meja.... semua sedap especially roti jala & cucur udang... macam masakan di rumah... suasana kat sini sangat relaks... boleh leka bersembang... nasib baik kerusi takde tempat sandar kan... tau jugak la cari pintu keluar hahaha.... 

Nanti nak pegi lagi.... nak rasa nasi lemak.... mee kari.... lontong bonda...& the list goes on... :-p









9 comments:

Liza Hashim said...

Thanks for sharing kak eynda.. Nnt blh gi cuba.. Cucuq udang kuah kacang mmg best.. Sbb saya pun org utara harus pi try rasa..

Saidila Abdul Rahman said...

uihhhhh suka suka.....bukan org utara tapi suka cucur udang cicah kuah kacang....elergi tolak tepi....ehehehehe

Ainul Mustafa said...

macam best je. hari tu lalu nape tak perasan pulak. hihii

saya pun orang utara :)

lia ummiirfan said...

kak eynda, suami saya orang utara tau, jadi semua masakan kena ada taste utara.. hihi.. camni boleh bawak dia ke sini nanti.. :))

ruslanafiq said...

cok udang tu nampak sedap

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

suka makan kat tempat yang tenang...

FadMN said...

eh,baru jer lalu sini semalam.masa tu br lepas lunch so still kenyang.lepas ni boleh la try.

FAD

Elly Khalid said...

Elly terliur tgk coq udang tu... hihihi...nntlah g shah alam..nk try laa.. tq kak for sharing... ;)

ceria2kan ke blog Elly..
MY BUSINESS, MY LOVE, MY PASSION ~ BISNES SHAKLEE TURUN TEMURUN...

izzeyda said...

Nampak sedap, kena plak selera utara kan. .dapat jugak kak Eynda merasa masakan utara walaupun berada di kotaraya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails