Thursday, March 26, 2015

Kisah Cuti Sekolah #3.




Assalamualaikum....


Citer cuti sekolah tak habis lagi haha... layan aje la... hari Jumaat petang eynda lepak2 kat rumah kawan... yg selalu baca blog eynda mesti tahu kawan-kawan eynda ni kan... Ana Suzana & Me (Mamataya)... selalu kitaorang lepak2... kekadang kat rumah eynda... kekadang kat rumah Me... kekadang kat rumah Ana Suzana (dah lama tak lepak rumahmu Ana uittt...hehe)...

Tunggu Adam habis solat Jumaat baru ke rumah Me... anak dara Me yg sebaya Hannah tu ajak mandi2 kat pool dia... lebih kepada acara anak-anak la niiii... mak-mak tolong jayakan aje...





Walaupun petang dalam 4pm-4,30pm, kami makan nasi ye hahaha... nasib baik belum lunch... puan Ana tu tak tau la... makan nasi pagi petang siang malam pun dia ok... dok kecik situ laaa *jelestahapotromen*





Sementara tu budak2 mandi2 dalam pool...




Lepas Adam makan dia pun berendam dalam pool... jadi lifeguard katanyer... kolam 4 kaki dalam... Hannah tu mandi tepi2 tangga je... ada pelampung pun dia takut...






Bayi-bayi ni tak mandi pool...  apa la yg disembang tu kan hehe...




Dalam 5pm budak2 kena masuk dalam rumah dah sebab hujan lebat... masing2 kelaparan la...






Bayi Ana Suzana tengah photobombing :-D





Dah nak balik baru teringat sebenarnyer nak buat goreng pisang cheese.... maka mak-mak masuk la ke dapur... Puan Ana Suzana punya resepi la ni....





Sebelum balik bergambar dulu...ini persahabatan generasi pertama....





Ini pulak persahabatan generasi ke2...asal dari mak-mak aje... anak2 pun jadi rapat...



Dalam 6pm eynda & Ana Suzana pun balik rumah masing2.... walau sekejap je jumpa...lebih kalut dgn hal anak-anak, puas jugak la bersembang.... tq tuan rumah aka Me... melayan kami yg usung beg2 tangan pelbagai jenama ni hahaha... pastu makanan pun sedap... teringat-ingat sup tulang & ketam goreng tu :-)


Ada rezeki kita jumpa lagi... InsyaAllah...










13 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tomel nyer budak ticit 2 org tuuuu

ietams said...

meriah!..
seronok nampaknya

Ann Ishak said...

ala tak dapat tengok gambo sup tulang dengan ketam goreng tu :P mesti best

Zaila Mohamad said...

lawanya rumah kawan eynda ni, kan best kalau ada jiran2 macam ni, jumpa sekali sekala pon takpe yang penting ukhuwah terjalin erat :)

syalinda johari said...

kiut miutnyaa anak2...
best betul..happening

Mrs Little Voice said...

cantik rumah me

Ainniah Zulkefli said...

cantiknya rumah. siap ada pool yang syiok tuh! memang rumah idaman ain. huhu...

jemput jalan2 ke blog ain jgak yer. tQ! :)

ainniah.com

Bitt (double IS) said...

comel anak2...cantik rumah mie

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak eynda,
waaaaa
best3 umah ada pool
:)

mamabeauty said...

bestnya kak walaupun sekejap kan..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

izzeyda said...

bestnya bila sesekali berkumpul macam ni kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails