Wednesday, February 11, 2015

Aku Tanya Apa Khabar?




Assalamualaikum.....



Hi semuaaaa.... apa khabar?

Eynda & family Alhamdulillah sihat walafiat.... eynda sibuk sangat sejak awal tahun 2015.... bayangkan last entry eynda bertarikh 31/12/2014 kan hehehe.... 

Laptop pun jarang bukak... nasib baik ada handphone boleh jugak online on & off sambil buat rutin harian... nak buat entry utk blog ni perlukan fokus yg tinggi... kena duduk setempat... so susah sikit sejak sibuk ni... adaaa je benda nak kena settle especially tumpuan utama utk persekolahan anak-anak la....

Hari ni eynda cuba jugak UPkan satu entry walaupun takde la citer best sangat.... just nak sembang kosong je...

Macam orang lain gak rutin eynda bermula dari 5.30am-6am... mesti ramai yg lagi awal dari eynda kan.... dgn aktiviti sekolah Adam waktu pagi... dgn homework Hannah.... Hannah pun perlukan tumpuan khas utk pembelajaran dia... nasib baik dua2 sekolah petang.... petang pun eynda rehat utk lunch...tido 15-20 minit utk caj semula tenaga.... sambung la buat keje rumah apa yg patut... keje rumah memang tak pernah selesai walaupun kita tengah tido kan ahahahah....malam-malam sekarang pun takleh tido awal macam selalu... sebelum ni 9.30pm dah ready utk tido... sekarang paling awal 11.30pm huhu....

Petang ambik anak2 kat sekolah...redah jammed macam org bekerja jugak... ada 2 malam yg eynda pilih utk anak2 mengaji... eynda panggil ustazah datang ke rumah.... 2 hari waktu pagi utk adam home tuition...buat masa ni fokus kat maths & sains... akan datang home tuition utk Hannah pulak, InsyaAllah.... nak hantar tuition kat tuition centre memang la tak sempat...masa habis atas jalanraya je...

Utk diri eynda, eynda dah start masuk gym balik... tu pun seminggu pegi seminggu takleh pegi... ikut mood Hannah... dia tu drama queen skit kat sekolah... takyah citer panjang la... yg tahu mesti tahu hahahah.... weekend eynda dah join kelas zumba kat club house SPK ni.. bagus la ada jugak zumba kat sini... walaupun seminggu sekali... boleh jugak hilangkan stress & keluarkan peluh... Eynda pun dah mula pegi buat facial...aisehhh... akhirnya ada jugak masa nak manjakan diri... selama ni asyik manjakan orang lain je kan...

Ehhh ok la nak bersiap hantar anak-anak ke sekolah... celoteh berhenti kat sini dulu.... rindu dgn dunia blogging.... nanti kita ketemu lagi...






Salute pada kaum ibu... kita memang hebat!







10 comments:

izzeyda said...

ni pun tengah siap2 nak jemput anak balik dari sekolah.. penat2 pun kena hadap jugak..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak khabar baik Eynda... itulah tugas harian kaum ibu ni kan... tugas selesai sehingga tido baru dapat rehatkan badan :)

Mirabeads azi said...

rindu la nak baca celoteh eynda..welcome back

idzwa kamaruddin said...

tepuk bahu sendiri sikit :)

Didie Kamila said...

Dah lama kak Enyda tak up entry..best nye sambil busy2 smepat jugak join zumba dan buat facial..seronok nya jd hsewife..

mamabeauty said...

mommy memang tak pernah habis mikir anak2 dan keluarga kan...

kena juga ada masa utk diri kita :-)

illa said...

Salam kak eynda..sy pun baru update blog setelah berkurun menyepi diri..malas n xde msa lebih2 lg ada fb, insta..blog diketepikan jerk skg nie hehe..

syalinda johari said...

apa kabar kak?

Mrs Little Voice said...

camtulah rutin housewife kan kak eynda...td noktah

Nooriah Abdullah said...

akak baik je singgah follow sini
http://nooriahnaim.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails