Tuesday, December 23, 2014

Phuket 2014 ~ Jungceylon Mall ~ # Day 3.



Assalamualaikum....



Lepas ke Tiger Kingdom...ke shooting range... pastu request driver teksi ke Jungceylon Mall... driver hantar aje ke mall ni... nak balik kena cari cara lain... kami jalan kaki aje balik ke resort...

Lupa nak citer kalau dari airport ke Patong Beach, akan melalui satu kawasan bukit yg agak mendaki... kalau pemandu kita seorang yg alim, dia akan bunyikan hon kat satu area paling tinggi... semua kenderaan yg lalu situ akan bunyikan hon kat situ.. memang bising hon aje... pemandu teksi dari airport ada explain kat kami... itu tanda mereka hormat kat patung buddha atas bukit tu... malam eynda tak perasan... kalau siang hari nampak la tangga naik ke kuil kat tepi jalan atas bukit...






Mall ni berkonsepkan courtyard...tengah2 open air... masuk dalam bangunan baru ada aircond...
















SPA diaorg pun boleh see thru... kat dalam tu bersusun katil SPA hehe..





Hannah jadi props.... bukan kedai tu yg props :-D





Musim teddybear kah??





Teddybear lagi...





Dan lagi dan lagi....





Mama pun nak jugakkk...





Jalan-jalan dalam mall... eynda beli kasut converse! 1190 baht.... actually sebelum nak ke phuket dah cari tapi last minute tak sempat la terjah banyak cawangan... takde size... beli kat Phuket la pulak... kat sana banyak kasut converse, macam2 design... yg limited edition pun ada... hajat nak beli lagi sebijik dua tapi hubby tanya " bila masa nak pakai semua tu?" Pendek citer pakai sampai lusuh koyak baru beli lain ye... jangan membazir :-D

Pilih size, pakai terus, baru bayar kekekeke...



Pastu balik jalan kaki.... jauh jugak... nasib baik memang suka berjalan... 





Berbelit-belit wayar letrik... kalau rosak satu wayar jenuh... technician diaorg memang terrer la...kena jadi penyabar nak repair...





Lalu kot Bangla Road... 




Petang tu layan anak-anak mandi pool aje... 





Dalam 5pm... merenyut kenderaan kat jalan tu... sesak sudahhh....





Sunset dari balkoni bilik eynda... baru 6.30pm... dah gelap...



Malam tu kami keluar makan kat gerai/foodcourt tepi Patong beach.... hujan tetiba turun lebat... angin kuat sampai terbalik khemah2 luar foodcourt... ada yg lampu luar kedai pecah... tempias masuk ke dalam foodcourt tu..brape kali kami ubah meja makan... staff kat situ datang kat kami... "easy... easy... heavy rain..." Ok la kami easy hehe...rupanya kat luar foodcourt tu air naik jalan tenggelam... paras tayar kete jugak... tunggu air surut lambat sangat... dalam hujan renyai kami redah balik ke resort jugak melalui jalan tepi2 pantai... nak naik tuktuk, tuktuk semua basah...nak panjat tuktuk kena redah air kotor huhu... cari jalan lain....Alhamdulillah sampai jugak di resort tapi basah habis kami haha....


Rehat2 kan diri, bersihkan diri... tunggu hari ke4 punya aktiviti pulak... 






3 comments:

FadlinaMokhtar said...

Kat food court ni ada 2 stall halal.tomyam nyer sedap.xtau la ader lagi ke tak.kitaorg p 3 thn lepas.hehe.

mamabeauty said...

best jugak kan pengalaman gitu.. hehe basah2 pun besh..

Mummydearie said...

Cantik view dari hotel penginapan. Tengok wayar letriknya berselirat alahai takut pulak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails