Wednesday, July 16, 2014

Ramadhan Tahun Ke 3 Bersama BFF aka Jiran Setaman.



Assalamualaikum.....

Isnin malam lepas ada majlis berbuka kecil-kecilan bersama bff aka jiran2 di SPK. Walaupun 6 keluarga je Alhamdulillah meriah.... setiap tahun tiba Ramadhan kami memang berkumpul pun... 





Gambar ni sebelum balik rumah... dah 11pm... makan lagi budak2 ni hehe... menu utama nasi kerabu.... kuih muih... gambar2 makanan takde... tak teringat nak snap...





Gambar yg wajib ada setiap tahun.... 





Disebalik tabir... tu diaaaa... ramai paparazzi kan hehe... rajin para suami melayan karenah bini2 ye... bagusss...




Gambar yg wajib ada jugak setiap kali Ramadhan... riuh rendah mak-mak main bunga api hehe.... boleh nampak la perubahan fizikal dalam gambar2 ni.... tapi takleh terima kenyataan tahun 2014 tu macam lebar semacam je eynda huwaaaaaa.... tak logik...tak logik.... tapi tak kisah la coz kanta kamera memang buat kita nampak 10 pounds heavier.... Adam kata baju mama besar...(ke tak nak mengaku wakakaka...) 

Apa la merapu pasal berat badan puasa2 ni ishhh... syukur Allah bagi tubuh badan... boleh jalankan tanggungjawab sebagai umat di muka bumi ni kan... 

Apa yg penting kami kenal satu sama lain dah 4 tahun.... sambut Ramadhan bersama dah 3 tahun... semoga persahabatan kekal hingga ke hujung nyawa...moga persahabatan kita membawa kita hingga ke Jannah..ameennnn...







18 comments:

Irene Dahayu said...

Wah bestnyer....

Zee Suhaini said...

berkumpul cam ni memang seronok..

izzeyda said...

Bestnya..raya ni jer ada nak buat reunion raya dengan member kelas ms form 4&5..tak sabar nak jumpa kawan2 lama..

Didie Kamila said...

best kan rmai2 mcm ni..meriah n happening je..

Eda Ejai said...

semangatnye dah main bunge api.. dah lame tak main.. huhuhu..

Z@i Z@mR33 said...

amboi glemer aih depa.rmai paparazi dok tngkp gmbr...hihihi

Fiza Rahman said...

Meriah. Sapa yg hover main munga api nih...hehehe...

Bestnya dapat berbuka dgn jiran tetangga yang rapat mcm nih.

Rizziela said...

seronoknya dapat jiran yg sporting & baik2 mcm nni

Ila said...

Boleh tak saya nak berjiran dengan Enyda?... saya jeles ni dengan jiran-jiran Enyda... hihi...

Komen Enyda pasal gambar tu menyebabkan saya kena tengok gambar tu lagi sekali... apa yang beza?... saya tak perasan pun pertukaran size... yang saya perasan... uols makin terre tulis raya pakai bunga api...:-))

psst: send my regards to your neighbours... uols are lovely people.

adianiez AIDA said...

best nya...
aida & jiran2 hanya celebrate raya sama2 :-)

acik idah said...

seronokkan kalau dapat jiran tetangga yang sehati sejiwa... :) semoga persahabatan kalian kekal abadi.. :)

ANIM said...

rezeki tu eynda dapat jiran yg baik

eira eixora said...

yang part main bunga api tu nampak cam best je.

nur anis said...

seronoknyaaaa..:)

Zefa NorAsmara said...

Seronoknya.. Jiran2 sy rata2 veteran sbb kami beli rumah lama. Yg muda2 rata2 penyewa.. :D

Queen said...

waah.. best.. kami semua jiran2 yang anak kecik. nak jumpa tu.. susahnya..

myxa said...

Bestnya..akak dok kat bandar, tapi semangat kejiranan tu kuat.. saya dok kawasan tak berapa bandar.. tapi takde pon nak wat aktiviti macam ni dengan jiran2..

My Aisy said...

cantiknya pic yang bunga api tu...cantik sangat...ske tengok...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails