Tuesday, November 12, 2013

Al-Kisah Hari Graduasi Tahun 6 Adam.


Assalamualaikum.....


Last Friday eynda pegi Graduation Day Adam kat CIAST seksyen 19, Shah Alam.....



Cantik tempat ni....

Eynda bawak kamera.... gigih snap gambar tau.... balik rumah malam tu rasa letih sangat... takpe la pagi esok tu eynda boleh transfer.... no hurry maaaa....

Alangkah sedihnya.... memory card kamera tu corrupted!!

Sedih sangat2 sampai rasa nak nangis... memang moody habis eynda pagi tu... muka ni Ya Allah.... nyesal pulak..... marah kat kamera je punnn....coz kesian kat Adam satu2nya gambar dia naik atas pentas ada dlm kamera tu.... banyak lagi gambar yg eynda snap.... yg lagi best...cehhh lagi best tuuuu.... gambar2 lama sebelum tu pun hilang jugak.... nasib baik yg lama2 tu dah transfer ke laptop cuma belum delete dari kamera...

Huhuhuhu...... memang preview dalam kamera gambar2 tu hilang terussss....

Any idea? Kot2 la ada yg berpengalaman jadi cam ni & tetiba boleh detect balik gambar2 yg hilang tu??

Sedih...

Tapi at last terima gak hakikat....takde rezeki utk simpan gambar2 tu kot....dulu zaman eynda lagi laaaa...mana ada graduation day pun hihihi....ok je...





Hari ni adam pulang dengar gambar-gambar ni... Alhamdulillah.... ada jugak utk kenangan..... nanti cuti sekolah free2 kita cari frame....

Kadang-kala Allah ambik dari kita nikmat/perkara yg kita suka/ada/simpan tapi Allah ganti kan dengan yg lain... mungkin yg lagi baik.... apa-apa pun pengajaran utk eynda.... jangan bersangka buruk dgn Allah.... yakin dgn Allah... apa-apa masalah atau dugaan, bercakaplah dgn Allah.... Allah nak dengar luahan hati kita walaupun Dia dah tahu segala-galanya dalam hati kita ni.... 

Eynda yakin dgn kehebatan doa....








9 comments:

Khai♥Rin : anies said...

corrupted? alahaiiii...kesian nyer... nk tlg pon sy x mahir sgt hal2 sebegini... acu akk tanya family kwn2 adam tu mn la tau diorg ada terambil gmbr adam ms ats stage...who knows rite...

nurul nadhia kamalzaman said...

Salam kak eynda.. Kalau x silap ade software untuk retrieve balik gambar dr memory card yg corrupt. Cb bw ke kedai gambar maybe diorg bleh tlg.dl sy pnh hilang gambar konvo

Ini Osman said...

Eynda...kak ini pun kdg2 berperasaan camni...setuju tu...Dia ada perancangan yg lebih baik kan...

syalinda johari said...

akak, try bawak kamera tu ke kedai....kot2 ada solution nak retrieve gambar2 tu balik..

sekarang ni musim2 bebudak konvo.. zaman kami dulu pun takdak la konvo2 bagai macam ni..kekkekee...

Tahniah Adamm..encemmm...

AMIIZAA said...

salams enyda

try bawak pergi kedai.
biasanya kedai blh detect

sebab dulu camera saya corupt jugak sebab terjatuh dalam air, terus tak ada apa2 dlm tu....bawak prg kedai, dapat semula gambar2 yg masa main dlm air tu....:):)

izzeyda said...

Cubalah kak eynda bwk ke kedai gambar..mgkin dpt balik gambar2 tuh.. apapn tahniah adam dah konvo..anak yg kecik pn cikgu dah wat maj.graduasi nih skali ngn plajar thn 6..srnk kan bebudak skrg, konvo apa bagai ada..

Bitt (double IS) said...

besar dah hensem boy akak eynda ni..congratulations adam...

pasal memory card tu dulu member IT pernah recoverkan tapi mahal nak mampos kena belanja dia makan...aaggagagaa

rasanya tanya hubby akak...bukan dia banyak contact org IT?

Ena's Stories said...

adoii..mmg frust bila gambar² ilang camtu je kan..mmg susah nak dpt smula gambo tu kalau da corrupted..

Kesuma Angsana said...

wah seronok adam yer. tahniah !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails