Saturday, September 7, 2013

Central Market Since 1888.




Assalamualaikum.....



Bila last sekali u all pegi Central Market? Atau tak pernah pegi langsung? Last eynda pegi 14-15 tahun yg lepas! Honestly dah terlupa wujudnya Central Market ni.... teruk kan?

TQ hubbyku sebab tetiba bagi idea jalan-jalan survey hadiah wedding anak sedara kat situ *wink2*...

Kami pegi hari Ahad lepas....lepas zohor keluar ...Hubby eynda parking kete kat bangunan Dayabumi....jalan kaki cross jambatan Sungai Klang...kejap je sampai CM...


Since 1888.....




Dah banyak perubahan rupanya.... contohnya pelukis2 potret ni dulu duduk dalam bangunan CM...sekarang diaorg dah ada kedai masing2 tapi bahagian luar bangunan...






Terpaku kejap tengok mamat ni buat lukisan pasir.... dia memang penyabar...!





Hasil2 lukisan yg dia buat.... tak tengok pulak harga...





1st time anak-anak ke sini... seronok jugak la sebab diaorg minat benda2 arts... 





Macam tangga rumah kat Melaka hehe...





Lunch di sini...





Posing sambil tunggu order fries...





Macam-macam adaaaa...





Berkenan betoi dgn casing handphone ni.... malangnyer hanya utk Iphone5....kalau ada utk galaxy note2 konfirm eynda beli...





Sambil2 minum kopi....





2 ekor = RM10.......tak beli toys tak sah Hannah ni...





Kena la adil kannn... abang Adam pun dapat jugak...





Adam pun bawak kamera.... tengah ajar dia cara ambik gambar yg berseni kekekeke... 





Bab pujuk memujuk ni mama Hannah pun kalah huhuhu... meliuk lentuk anak dara sorang ni.... 





Adam berlatarbelakangkan grafitti ala Malaysia.... 





Peel lama mai balik dahhhh....pantang tengok cermin! Dah masuk gambar dlm laptop baru nampak cermin tu kotor errkkk...




Selepas hujan.... stucked lama gak dlm CM sebab hujan lebat....dah dapat apa yg dicari kami pun mau pulang.... 





Hari Ahad bangunan Dayabumi lengang aje.... ehhhh jangan pandang belakang....nasib baik Hannah!





Kat bangunan Dayabumi tu ada butik Radzuan Radziwill.... nasib baik tutuppppp.... cewahhh...kalau bukak pun tadak berani masuk kot kekekeke....

Pastu balik rumah.... best sebab pegi tempat yg dah lama tak pegi... penuh nostalgia... tambah2 masa nak balik lalu area Petaling Street... dulu2 zaman keje bank kalau training kena duduk kat Hotel Malaya....  turun bas dari kedah kat puduraya jalan kaki ke Petaling Street utk ke hotel tu sorang2 pun relaks je... naik bas trip paling last 12am pun ada...sampai puduraya @ 5am...sekarang kalau suruh jalan sorang2 kat situ sorry laaaa.... takuttttt.....

Pas ni nak imbas kembali... mana lagi tempat yg dah lamaaaaaa tak pegi... :-)








5 comments:

Cik Sibuk said...

salam,
waaahh..I pun dah lama giler tak gi CM. Last pergi sana tahun 1998 kot? Sama la ngan dayabumi, dulu2 selalu pergi sebab naik komuter stop kat situ. Skang dah naik keta terus dah tak singgah dayabumi.
Nanti next time gi kl nak bawak anak2 gi CM..ngan KLCC. KLCC pun dah berkurun tak pegi.

nabila zaremi said...

Saya tak penah pegi..insyaallah 1 hari nanti sampai la..mcam best je,bnyk hiasan rumah boleh cari kat situ kan...

Ann Ishak said...

saya selalu pegi central market tu kak, dah kerjanya pun dekat dayabumi je :)

Tihara said...

saya pun pergi 15 tahun dulu..tengok titanic kat situ..ada lagi tak cinema dalam tu eynda ? :)

ina ariffin said...

hai kak..suke entry ni sbb dayabumi je. mmg best sbb dlu saya keje kat situ. dkt dgn pusat bandar, sume senang. tren, bas, shopping u tell me. n dlu CM port dating n tgk mcm2 menda2 art yg menarik! thumbs up for this entry. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails