Saturday, August 17, 2013

Kisah Syawal Yang Sederhana....


Assalamualaikum.......







Selamat hari rayeeeeeeeee.........!!!




Okk.... okkk..... mari tunjuk gambar yg lebih kontrol macho & cun hehehe....


Selamat hari rayeeeeeee......


Seperti raya yg lepas lepas lepas & lepas..... begini la rutinnyer.... pagi raya pertama memang kat rumah mertua.... eynda tak kisah.... maklum la sekampung dgn hubby.... & hubby sejak kawin Alhamdulillah bertimbangrasa jugak la... atleast dlm hari yg sama masih boleh beraya di dua-dua rumah.... rumah mertua & rumah mama eynda.... rumah sape dulu...itu tak penting.... bersyukur sebab dekat2....(walaupun kena lalu ntah brape butir trafik light hehe)...


Lepas pulang dari solat raya.... bersalam-salaman... pass2 duit raya.... meleleh air mata serba sedikit .... eynda je ke? Kekekekeke... maklum la cengeng.... pastu acara tahunan jugak... posing2 ler.....



TQ anak sedaraku sebab snap gambo macam ni... atleast ada kelainan tahun ni!! Ahahahaha.... walaupun gaya berdiri tetap sama setiap tahun :-p




 Anak-anak dara bergambar..... mak-mak dara pun dah "sebati" bersama-sama anak2 dara kan? Alaaaa...cakap je la iye :-D






Tengahari tu jugak kami menaiki kereta menuju ke rumah mama eynda.... dalam 15 minit kot sampai la... ke 20 minit.... Alhamdulillah sedara mara pun ramai kat rumah mama.... sebelah eynda ni jarang nak berkumpul serentak time raya sebab selalunya acara balik kampung tak serentak... tahun ni Alhamdulillah pagi raya dah ramai datang rumah mama....






"Mak long... awat nampak sebaya ngan kami semua ni?!! Hahaha...." bukan eynda yg kataaaaa.... Aina (yg riba Hannah) yg kata kat fb eynda ngehehehe.....Mana maklong nak tau hahaha.... Alhamdulillah berhasil jugak la impian maklong nak nampak lagi muda menjelang raya tahun ni... itu azam raya sejak tahun lepas!


Petang tu jugak patah balik ke rumah mertua.... sambung raya-raya.... tak keluar beraya pun tapi tetamu tak putus2 kat rumah mertua tu.... sempat jugak lari masuk bilik terlelap! Iskkkk... menantu apa ni?? Takpe.... mertuaku baik sangat.... berehat tu sangat dia galakkan hehe...


Raya ke2 kakak ipar buat open house.... pastu sempat jugak beraya kat rumah paklang sebelah mama.... dekat2 situ jugak... takyah susah2 hati... semua pusing2 ada dlm Sg Petani jugak hehe...




Raya tahun lepas.... seminggu lepas raya.... Hasni jadi pengantin...kakak princess Hannah panggil.... kalau ada yg belek2 gambar raya 2012 eynda.... ada citer pasal wedding Hasni.... dah setahun la jadi family sebelah hubby eynda.... Doktor Pakar Kanak-kanak ok.... patut la Hannah suka..... lemah lembut orangnyer.... 





Actually kan.... sukaaaa sangat dgn lampu tu.... kat shah alam ada tapi design & warna tak menarik.... ntah kat mana sil beli.... banyak kali posing kat lampu tu.... duduk sorang2 la.... duduk dgn biras le.... berdiri tepi lampu tu le.... punya la berkenan kat lampu tu.... kalau tepek semua gambar tu nampak macam ada yg tak kena pulak la kan ahahaha....


Tahun ni tak banyak gambar la..... keterujaan bergambar agak kurang lately walaupun rasa macam gambar eynda je banyak errkkkk..... Hannah pun macam banyak gambar takmau senyum.... biaq pi kat dia la.... 

Sekian citer raya eynda yg serba sederhana.... kalau ada lagi gambar atau ada citer raya lagi eynda buat entry ye.... kalau takde kita citer benda lain pulak la...

Trima kasih sudi baca.... mohon ampun dan maaf jika entry ini ada kurangnyer atau gaya citernyer agak keterlaluan..... jumpa lagi InsyaAllah....













12 comments:

saya saniah said...

Assalam eynda
Sebenarnya akak dah baca entry eynda seblum ni tp sengaja tak letak comment sbb gambar blur...hehee tgu je gambar cantik gini baru nk comment...takpe kan? Hahaha

Selamat hari raya buat eynda sekluarga
Maaf zahir batin ya...
:))

Kenangan SKPT2 said...

Selamat Hari Raya eynda ..

Ini said...

Assalammualaikum...sweet sweetnya...tudung beli dkt mana...

Miss AnisSensuous said...

Selamat hari raya, kak eynda :)

syalinda johari said...

cantik2 belaka...hehehhe

Rozita said...

meriahnya..jelitawan beraya

Bitt (double IS) said...

selamat hari raya kak eynda & family maaf zahir dan batin

Queen said...

hana makin cantek..



selamat hari raya kak eynda =)

Alin Marlini said...

Selamat HAri raya Kak enyda...memang awet mude..hehehe

fazianbatrisyia said...

Selamat hari raya kak eynda...meriah jumpa sanak saudara...cam nak raya lagi...tapi tak mo penat...bole ke cam tu...

Nafira usof said...

selamat hari raya buat eynda..
memang nampak sebaya dengan anak2 dara dalam gambar tuh~:)

LydSunshine said...

Selamat hari raya kak eynda. Cantiknya dia di pagi raya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails