Monday, August 26, 2013

Jamuan Aidilfitri Residents' Association P1/2/3 Cahaya SPK 2013.


Assalamualaikum......


Sabtu lepas kawasan perumahan eynda ni buat makan-makan.... besar-besaran la jugak....kelolaan pihak RA perumahan ni.... hubby eynda salah sorang ahli RA...eynda takkkkk ... tapi malam mesyuarat tu eynda pegi menyibuk jugak sebab welfare departmentnyer orang sebelah rumah je...dapat la invitation utk bincang apa yg patut.....hubby eynda dapat tugasan buat flyers.....hhmmm.... pastu dia pass kat eynda... buat la apa yg patut... saya menurut perintah boss :-D 


Pening gak pikir nak buat flyers ni.... ingat senang je... mula2 nak mengarang macam tulis blog la kan ahahaha.... sebab alasan hubby pass kat eynda..." awak pandai tulis blog... takkan flyers tak boleh kot?" Aiyarrkkk.... perah-perah otak....

Ini le hasilnya....



 Tadaaaaaa..... 

Ini yg original eynda create dlm laptop... pastu print kat rumah... bawak pi kedai printing la... banyak woooo nak print... semua lepas potong2 jadi 400 flyers..... rasa tak cukup tambah lagi 400 flyers.... rasanya semua penduduk dapat lah... coz eynda pass kat guard suruh bagi kat penduduk keluar masuk kawasan perumahan....banner pun ada kat jalan nak masuk perumahan tu...dlm FB group pun ada announcement.... 


Petang Sabtu tu ada la jugak pi menyibuk kat kawasan lokasi jamuan.... sempat tolong ikat2 belon je sebab pegi lambat... Hannah tertido daaaa....



8.30pm dah ready!





Posing lagi sebab dah agak nanti sampai kat lokasi takdenyer nak posing sorang2... banyak gambar sekerat-sekerat je nanti hehehe.... tak caya? Jom tengok!




 Gambar sekerat.

Tengah tunggu order char kueteow.... makanan utama pihak RA dah sediakan iaitu nasi briyani, lauk ayam, acar...minuman sejuk & panas... kambing 3 ekor!! Pastu ada potluck lagi... setiap lorong perumahan ada bawak potluck berkumpulan.... Char kueteow ni potluck dari lane eynda *wink*

Laku okehhh.... Dalam sejam kot dah nak habis... order 120 pax.... eynda pun sempat makan yg goreng basah.... selalunya kalau kat gerai dia kat tepi restoran ulam desa bukit jelutong tu eynda suka order goreng kering.... tak sempat rasa malam tu... beratur panjang jugak la awal2 majlis...






Oleh kerana kamera eynda Adam yg pegang... ni je gambar makanan yg dia snap adehhhh.... tak bawak DSLR atau SLR pun... camera compact je ... ada la kamera kat phone tu tapi ntah naper tak teringat nak merayau snap gambar makanan.... sibuk makannnn jekkk... pastu eynda melekat kat meja makan eynda je malam tu sebab meja eynda dekat dgn playground... ngadap playground... senang nak pantau Hannah yg sampai2 terus nak ke playground.... tak makan apa pun dia... dari sampai hinggalah nak balik dlm 11.30pm.... kat playground je dia ishhh ishhh ishhh... nasib dia dah dinner skit kat rumah...





Adam & friends...





Hannah & ex-bff masa kat kindy dulu... Awin ni next year baru naik darjah satu... kecik kan Hannah :-)





Gambar sekerat.

Dengan blogger aka neighbour jugak...Sara Ahmad yang sentiasa comels... mummy kepada 2 orang anak dah ni... :-)





Gambar full tapi duduk.


Anak-anak teruna SPK yg unik malam tu.... satu geng berbaju melayu, bersampin, bersongkok... orang lain habis casual hehe... cool okeh... ni baru la raya! ;-)




Gambar full tapi nyorok belakang orang.



Sebelum balik bergambar beramai-ramai.... walaupun ramai lagi jiran2 yg hadir... aduhhhh sorry eynda tak sempat ajak yg lain bergambar....malu pun ye jugak asyik nak ajak orang bergambar je kan kekekeke....pastu sibuk makan... sibuk jaga Hannah... sibuk nyembang... sibuk melekat kat kerusi je hahaha.... ni pun dah penuh dlm screen gambar kan... baru 6 keluarga! Antara yg terapat dgn eynda di SPK *wink*


Dalam 11.30pm kot eynda balik rumah.... keletihan... letih la konon padahal tak buat apa pun.... makan je... Alhamdulillah majlis berjalan lancar... kami berdoa la supaya malam tu tak hujan coz majlis tu open air kan...tahniah kepada pihak RA especially yg mengelolakan bab makan minum & hiasan lokasi...

Terima kasih kepada jiran2ku.... hadir menyerikan majlis... dengar citer sambutan sangat menggalakkan kali ini... tahniah utk semua!!

Kan dah kata.... banyak gambar sekerat... gambar full tapi macam tak full.... sekerat la jugak :-D








5 comments:

Ena said...

sonot kan ada sepakat mcm ni..

ieda immi said...

so sweet ... eynda macam anak dara ! ;)

Softtouch [Hanim] said...

aktif la kak residen kat spk ni...sy perasan mcm2 aktiviti kejiranan yg depa buat....bagus....merapatkan antarapenduduk

ana said...

selamat hari raya eynda :-D

mama maman aka yana said...

meriah2.. seronok sesekali melepak sambil makan2.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails