Monday, January 14, 2013

Yaya's Corner, Subang Bestari.


Assalamualaikum.....


Di satu hujung minggu eynda sekeluarga bersama 1 lagi keluarga pegi makan tengahari di satu tempat..... sangat2 cozy tempat tu.... 






Yaya's Corner....Baru dalam sebulan lebih dibuka so papan tanda nama kedai belum siap..





My 1st impression bila tengok deco restoran ni.... macam dlm rumah!





Ada lauk nasi campur.... masakan kampung...ada masak lemak daging salai yummmyyy.... tapi eynda tak makan nasi campur masa tu...





Menu adalah sangat banyak ok... tak tahu nak makan mana satu.... semua nak makan tapi mana boleh... ada western...chinese cuisine... etc..





Antara menu yg kami order.... boleh tahan sedap dan murah.... lamb chop itu RM15 aje... big portion...





Adam order nasi goreng kampung... feveret dia la...Gambar tak sempat snap...





Kat situ pun ada pizza.... Hannah makan pizza Margherita... pizza kat situ style italian ye... jenis nipis...dan lagi tak teringat nak snap gambar huhu...





Tokeynya yg sebelah kanan gambar.... mereka bertiga ni pernah keje satu company yg sama hehehe...





Sebelum balik eynda & jiran bergambar dgn wife tokey kedai.... yang tengah2 tu... pernah jumpa sekali je beberapa tahun lepas & keep in touch di FB .... 

Kalau pagi-pagi ada masakan pantai timur ye...

Lokasi agak jauh dari bandar la... tapi selalunya kalau masakan sedap, jauh cemana pun InsyaAllah ramai pelanggan kan.... mudah-mudahan bisnes kawan kami ni berjaya.... 

Nak terjah??

Ni alamatnya :

Yaya's Corner
No.2, Jalan Nova P U5/P
Subang Bestari
40150 Shah Alam
Selangor
Contact : 03-78322270










16 comments:

Kakcik Nur said...

Teruja tengok menunya. Kalau dekat, mesti kakcik dah ajak suami dan anak2 terjah ke sana. :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kalau ke shah alam bolehlah ke sini..saya memang kalah dengan masakan kampung kak, tekak melayu..

Sidratul Muntaha said...

margaherita mmg nipis la kak
selalunya ltk basil + tomato sauce + mozarella n kdg2 ltk parmesan sikit
kami sellau buat sendiri sbb rasa dai sedap..
lamb chop tu mgm nmpk beso
belah mana subang bestari ni

Mass said...

wah eynda...mcm sedap je makanan kat situ ek...harga pun ok...interior designnya pun sweet je ;)
masuk list untuk terjah next time :D

syalinda johari said...

macam best ja tengok kedai neh..nanti leh pi try...hehehehe

Fadilah Aziz said...

Dekonya memang menarik, lamb chop tu pun nampak sangat yummy..kalau dekat memang saya teringin nak pergi

LydSunshine said...

Mmg rumah dia renovate jadi restoren kot. Sebb tu dia nampak mcm rumah kan?

eynda said...

Kakcik Nur... kot2 la tersampai area tu boleh singgah kan :-)

eynda said...

Nurul huda... akak pun suka masakan kampung... ehhh semua akak suka hehe..

eynda said...

Sidratul Muntaha... pernah gak makan pizza ni yg tebal... dulu2 rajin gak buat pizza sendiri... subang bestari ni kat jalan sg buloh..

eynda said...

Mass...terjah jangan tak terjah hehe..

eynda said...

Syalinda.... InsyaAllah banyak pilihan makanan kat situ...try la nanti :-)

eynda said...

Fadilah...kalau TERlalu area situ boleh la singgah :-)

eynda said...

Lyd... rumah kedai tu...corner lot... pandai diaorg deco sampai kita nampak pun macam rumah :-)

iietamalek said...

thanz sharing. ade mase boleh cuba ni.

UmmuKhalifahs said...

saya dah pergi bulan lepas. order western. mmg murah n big portion. lg best sbb rumah sy kat sebelah shoplot tu je... hihi.. sy suka air asam boi dia.. terbaikkk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails