Tuesday, January 15, 2013

AEON My Syiling Machine.


Assalamualaikum.....



Eynda suka kumpul duit syiling....dulu2 duit2 syiling tu eynda akan guna kalau ke bazaar Ramadhan.... setahun dua ni dah jarang guna time tu sebab harga makanan pun dah semakin mahal... RM3-RM4 sekali bayar dah malas nak kira duit syiling kat tempat sesak2 macam bazaar tu.... zaman dulu beli kuih 3 bijik baru RM1 kan hehe.... senang je bagi duit syiling kat penjual...

Sekarang guna utk beli suratkhabar atau laluan bertol aje.... 

Satu hari tu kitaorg pegi area Cheras sebab hubby ada hal kat sana.... parking kat jusco Maluri... alang2 dah jejak kaki kat situ usha2 la apa yg patut.... 

Tetiba hubby nampak satu machine yg sangat berguna utk org yg banyak kumpul duit syiling.... tapi time tu mana ada bawak duit2 syiling tu.... so tunggu next visit....

Maka tiba la satu hari tu kami ke situ lagi.... pinjam handbag barbie Hannah utk letak duit2 syiling okeh hehe... sangat la berat hanya hubby yg mampu pikul handbag tu! Opppsss....handbag barbie tuuuu heheh... 

Dengan penuh keterujaan kami melangkah menuju ke machine duit tu....





Tadaaaaaa.....





Masukkan syiling cepatttt.... bestnyaaaa.... 





Lagi tambah teruja bila tengok machine tu kira duit kami..... tu baru sikit tuuuu... yg best duit satu sen pun kami hentam masukkan sekali.... pandai pulak machine tu asingkan ye hehehe.... berkali-kali kami masukkan duit.... selagi yg ditapis keluar ada baki dua posen... lima posen... kami masukkan jugakkkk.... kira ok encik machine.... hingga ke syiling terakhir lalalala....





Lepas machine tu habis kira duit kami, machine tu keluarkan resit..... kami pun pegi la claim voucher jusco.... tambah lagi cash RM7 maka dapat la voucher bernilai RM250!!! Wow!!! Banyaknya hasil terkumpul sampaikan hubby eynda tanya bila masa eynda kumpul duit2 ni???? Kutip atas lantai.... kutip atas meja makan...meja komputer... kat dapur... dlm bilik tido.... dalam bilik air....pendek citer dlm rumah ni merata ada duit syiling.... eynda kutip la masuk satu kotak.... berbaloi jugak kan heheheh...

Dah dapat vouchers tu apa lagi... shopping kat situ.... beli baju tido anak2 utk seminggu dan beberapa barang lagi.... settle itu vouchers....

Ni hasil mengumpul selama 3 tahun ye.... agaknyer 3 tahun lagi baru nak guna machine tu ahahahah....

Dan kami tak keseorangan.... ada yg bawak lagi banyak duit syiling rupanya.... eynda nampak kat senarai ambik voucher... RM400 pun adaaa....












15 comments:

SYANI said...

Baru tahu kewujudan mesin ni...

LydSunshine said...

Wow.. menariknya mesin ni. Cuma tak menariknya kena tukar jadi voucher. Kalo tukar jadi duit lagi la syok. Bleh pegi makan-makan kat tempat lain. Saya kalo duit2 syiling selama ni tukar kat restoren atau kedai je. Heheh.

mamawaiz said...

pernah nmpak mesim cam ni jugak..kat mydin mall. dia bg voucher jugak.

Nurulhuda Abdul Latip said...

wow kak, seronoknya..saya pun suka kutip syiling jugak..

Me said...

harap2 jusco kat tempat eden nie ada la machine nie... byk juga syiling yang dikumpul...

saniah said...

Iye ke eynda? Akak mmg tgh duk brkira nk tukar syiling..lbh sikit dr eynda hehee
Nk g cari la mesin ni..bagus kan? Tp bercinta la plk nk ke aeon maluri tu...aihhh

ibuhebat said...

besnyer mesin ni.. nak kena gi jusco nih.. lps ni semangat nak korek2 celah sofa cari syiling hehe

nuraarin-life said...

Best.. Aeon sri manjung baru buka, tak tau ada tak mesin ni..

nak kumpul syiling banyak2 ar

norh said...

nak try ushar kat aeon sbrg prai la..

Rozita said...

bagusnya kak... nape kat sini takde ye?..

~♥ iella ♥~ said...

Syoknya. Hrp2 jusco perda,Png pun ada mesin nie. Sgt2 berguna.

iietamalek said...

banyak ke sana, tak nampak lagi machine ni..harus mencuba ni..hehe

azianierdawati said...

kat Johor xtau la dah d ake blm.. ok jgk ada ni...

Siti Asiah said...

tak payah g bank dah ye utk tukar duit...:)

ariff sham said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Saya perlukan duit syiling.. Setiap tukaran syiling bernilai RM100 akan dibayar RM105.. Sila hubungi saya untuk berurusan di talian 014-3248968.. Terima kasih Eynda's Diary

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails