Sunday, January 6, 2013

Hari Orientasi Darjah Satu.


Assalamualaikum.....



Sabtu lepas 29hb Disember Hannah kena attend hari orientasi darjah satu...

Sekolah hannah tu darjah satu aje dah ada 10 kelas.... murid2 ada 400++ ... agak sesak masa hari orientasi.... nasib baik hari sabtu, hubby ada so hubby handle hannah masuk kelas sementara eynda beratur panjang utk registration...




Lepas hantar hannah ke kelas dia, ada taklimat utk ibu bapa.... hannah nanges jugak la mula2 nak masuk kelas... kena promise nak beli aiskrim baskin robbins baru dia melangkah masuk kelas.... diaorg kena buat exam utk tahu tahap pengetahuan diaorg... hentam je la hannah... tapi dia kata senang... senang cara dia la tu hehe... habis taklimat ibu bapa kena masuk kelas yg ditetapkan utk berjumpa dgn guru kelas bagi pembayaran yuran.... saje lepak luar kelas sebab masa awal2 tu sesak betul dlm kelas dgn ibu bapa lain...sambil2 tengok pemandangan kat luar tu...





Lama la tunggu.... dapat nombor giliran 30...pepaham aje la... dah tengahari hubby gi ambik hannah kat kelas dia, bawak lepak kat kelas pembayaran yuran tu...





Baju sekolah size paling kecik hehe... baju kurung readymade takde size... paling kecik pun baju labuh paras bawah lutut sangat... kain lagi la sapu lantai... nak alter tak sempat dah.... 





Abang adam pun join teman hannah...





Tunggu giliran.... dah lengang skit so masuk duduk dlm kelas...



Dah settle hari orientasi kami tuju ke Subang parade utk lunch.... pastu hannah dapat le aiskrim dia...





Giliran abang adam pulak gunting rambut..... 1st time adam cuci rambut kat salon.... seronok la dia...





Nak snap gambar abang adam, hannah sibuk interprem....


Dah settle tugasan di Subang Parade maka balik la kami ke rumah.... lega satu hal bab orientasi.... sebelum tu rasa beban betul... eynda tak breakfast langsung sebelum ke sekolah hannah... nervous sangat2.... kat kantin sekolah boleh makan pau aje... takde selera nak makan.... dah habis orientasi tu baruuuuu la rasa lapar ya amat hehe...


Nanti eynda citer bab hannah start sekolah pulak :-)










14 comments:

ArELeEz said...

congrats, hannah! sbb berjaya melepasi cabaran orientasi. ;)

ME said...

Nampak besar Hannah dlm baju besar .. btw Good Luck Hannah ..

Farah Zamri said...

comel je Hannah :D moga Hannah membesar menjadi anak yang bijak,pandai & solehah.good luck Hannah!x mahu cengeng selalu :)

uNa said...

Salam kenal

tahniah Hannah..best kan masuk sekolah baru..hehe

singgah follow blog ni..kunjung pengguna safi Rania Gold (SRG) :-)

Azian Elias said...

Eynda kalut sangat lah ye.. mak lebih dr anak ye..

Mama2Q said...

good luck hannah...jgn nanges lagi tau!

Tihara said...

stay cute hannah..cute je dia drj 1 :)

Bitt (double IS) said...

all the best hannah yg comel sangat..tembam betul pp abang adam :)

Kak yon said...

dah seminggu ni..tentu hannah tak nangis lagi..

azhariah zuber said...

dah bsr hannah

Alin Marlini said...

cayala Hana

syalinda johari said...

excited hannah p sekolah...

Delimasari said...

Hell Hannah - comei dia

ejulz said...

seronok tgk gelagat budak2 baru masuk sekolah ni.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails