Friday, December 21, 2012

Top Hat Young Master Chef 2012, Marche, The Curve.



Assalamualaikum......

Alhamdulillah bertemu lagi dgn Jumaat , penghulu segala hari....




Hari Selasa lepas, 18hb dec, eynda bawak anak2 ke baking class.... eynda tahu pun melalui jiran...dia pernah masukkan anak2 dia ke kelas ni last year... program cuti sekolah anjuran Marche, The Curve.

Bayaran utk sorang kanak2 adalah RM35. Eynda masukkan adam & hannah sekali.... mula2 tak konfiden dgn hannah tu tapi hubby kata masukkan aje, biar dia biasakan diri dgn aktiviti sosial skit.... 





Sesi memakai apron...





Seperti biasa ini la air muka hannah bila join apa-apa event yg melibatkan ramai orang.... dia kata dia malu... mungkin jugak nervous...hampir2 dia nak tarik diri tau... uitttt mama panik... dah bayar rm35 okeh... buat tak layan je...





Sementara meja disiapkan order pizza utk lunch dulu.... ini 1st time eynda masuk Marche... selalu lalu depan restoran je... ok la... lepas ni boleh makan kat situ lagi sebab ada pizza kegemaran anak2....  food lain pun bagi eynda menarik... lebih kepada western food kat situ....





Bila nak start ni??? Haipppp jangan cry! Serius panik sebab hannah ni cengeng sangat lately.... sebab tu la nak masukkan dia aktiviti2 macam ni... lebih expose ke dunia luar yg sangat besar tu.... asyik bawah ketiak mama aje...





Chef paling senior hahaha.... saje suruh berdiri tepi hannah... ngasuh adik ok :-D





Hannah tak tawuuuuuu.... skodeng pelajar sebelah... macam mana nak buat ni?? Rupanya kek dah ready.... pelajar cuma deco guna aising aje... eynda ingatkan ada tepung gula butter semua... ingat kena buat kek dari basic hehehe.... 





Yeahhhh Hannah dah mula comfortable.... actually mama Hannah yg tolong deco kek tu :-p Hannah hias2 yg penghabisan je...mana taknyer... nak tekan icing pack tu pun hannah tak berdaya...





Hero ni konfiden habis... 





Ramai yg join... majoriti anak2 geng eynda... sorang dua je org luar...





Tadaaaaa.... atas kek hannah... bawah kek adam...





Kaler2 jap sementara tunggu sijil dikeluarkan...





Mamat sengih.... sengihhhhh aje... takde problem utk dia... Adam memang jenis senang blend dlm apa jugak situasi... bayangkan kat Monaco dulu dia tak nervous langsung masa kena tinggal dlm kids party dgn adik dia... padahal berdua je rakyat Malaysia, memang sape pun dia tak kenal... tapi dia cepat dapat kawan baru :-)





Yeayyyyy....kami masterchef!! Sabar je la dgn yg paling petite tu hehehe... atleast boleh gak tunggu sampai dapat sijil kan :-D





Kami ibuk-ibuk yg bertanggungjawab melahirkan masterchef2 kecil itu hehe... nakkk jugak posing kan.... ingat nak pinjam sijil anak2 utk posing.... lupa pulak :-D






Sijil2...... boleh pi makan kat situ nanti coz anak2 dapat voucher makan free... pandai haaa promote pancing2 org datang makan hehehehe.....


Sekian , trima kasih sudi baca ;-)










11 comments:

Lynn Hamzah said...

wah...ada ek program macam nie untuk anak2...seronok tgk...

ibh_sue said...

Heheheh..memang tengok hannah muka semacam ja. Pemalu juga rupanya hannah ni ya. Boleh la kawan dgn untie. Untie pun pemalu juga kalau dgn ramai orang. Puiii..Ya la tu..Kui3..

Sidratul Muntaha said...

boleh tahan mahal jugak rega dia ye..
tpi itulah..
tgk just basic2 je..
apepun pendedahan yg bagus tuk anak2..
maybe tmpt dia tu kot yg buat yurannya mahey..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

best2...
if event gini sure my son suker
biler bab buat kek ni mmg laju ngeeee

Ietams said...

Comey hannah dok menung monyok sambil tongkat dagu tu

syafisyifa' said...

Wah cantik hasil hiasan kek hannah...abg adam pun cantik jugak tu....
:)

Kasih Salina said...

salam kak..bagusnya ada program camni..boleh tingkatkan keyakinan diri ank2..

Tihara said...

menarik jugak..bayaran pun ok, berbaloi kan :)

reyna cikgu pra said...

good girl hannah......!! :) Tahun depan pegi lagi ek

Cik Yana said...

Comel je kecik2 da masuk kelas baking :)

Hello Kitty Limited Edition cik Yana vs encik Samsung

Fara Mustapha said...

seronot bila tgk mcm2 program utk budak2 ni...kat ipoh ni kurang sikit...kyra suka sgt kalau melibatkan program mcm ni...tapi jarang ada..so harapkan skool dia jer buat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails