Sunday, December 16, 2012

Cherating Aku Datang Day 1........




Assalamualaikum...

Eynda & family berada di Cherating 8/12-11/12 yg lepas....

Kami menetap kat Impiana Resort.... ni kali ke4 menetap kat situ tau hehe... tak jemu? Tak pun sebab dah rasa selesa dgn resort tu... cuma sekarang resort tu dah semakin "tua" :-)





Kali pertama menetap kat situ dulu2 sebabnyer terpikat kat katil hahaha.... katil bertiang tuuuu.... masa tu tengah peknenkan Adam brape bulan ntah... lupa dah...





Dah tentu jugak sebab deco bilik yg klasik.... view kat sini la : http://www.impianacherating.com/





Kami bertolak dari shah alam 11am.... singgah lunch kat RNR Genting Sempah & sampai dgn selamat di Impiana dlm 3pm.... pastu dlm 5pm terjah pantai!





Syoknyaaaaa..... ombak tinggi!




Hilang rindu nak main pasir pantai berjam-jam kan Hannah :-)





Budak paling hepi...





Main kat hujung2 aje la... ombak besar... takut dia belum pandai kontrol lawan ombak...





Hubby berani la ke tengah skit....





Rehat2 kejap...





Setiap sabtu ada upacara pelepasan baby turtle ke laut oleh pihak resort.... kami tak sempat register...5pm dah penuh kuota... so tunggu utk tengok aje la...





Baby2 turtle dilepaskan dlm 7.15pm.... dah le waktu senja... rasa sayu je tengok kecik2 terjun laut yg sangat luas tu... apa la nasib diaorg kat dlm laut kan... moga ada yg selamat & akan sampai semula ke pantai tu masa akan datang... Hannah melalak masa ni... sebab sedih :-(





Kami dinner kat luar malam tu... teringin nak makan ikan bakar... terjumpa pulak clown kat lobby...




Kebetulan nak keluar tu hujan lebat! Redah jugak.... dlm 10 minit drive jumpa warung ni... ramai customer dia... Warung Ikan Bakar Awang kalau tak silap... SEJAM baru makanan sampai ok... tapi takpe la nasib baik sedap jugak... kami order ikan bakar & sotong goreng tepung aje... anak2 makan nasi goreng... takde gambar makanan sebab kelaparan sangat2 dah time tu hehehe...





Jumpa kucing ni kat warung tu... dia tahu Eynda ni pencinta kucing kot... takleh bergerak la kejap sebab dia lepak atas kasut eynda :-D



Posing dalam kegelapan!



Pas tu dah.... balik bilik tido... kami ambik bilik superior deluxe seaview so selesa jugak la tido berempat.... malam2 tido bunyi ombak punya la kuat sampai ke bilik boleh dengar.... terjaga tengah malam mesti terpikir, air laut naik paras mana la agaknya malam2... teringin nak jenguk ke luar kot2 nampak kan... tapi takut nampak benda lain huhuhu.....


Dulu zaman anak kecik2, bila check-in kat hotel/resort memang banyak habis masa dlm bilik... best boleh tido... tapi bila anak2 dah besar ni hmmm... check-in tak sampai 30 minit diaorg dah ajak keluar dari bilik.... masuk bilik malam nak tido je hahaha... betapa keadaan berubah kan :-)













8 comments:

Zulaikha said...

Kak eynda... Berapa ye rate impiana satu mlm?

♥MAMASYAZA♥ said...

memang nampak best sgt stay kat impiana. mesti anak2 happy sgt

iietamalek said...

bestnyer cuticuti..
dah lame tak g cherating.

salam kenal dr saya..

syafisyifa' said...

Kak eynda...cantik sgt katil bertiang tu...saya minat sgt katil tu..mmg klasik tingkap dia...

rohayu osman said...

klasik ah katil nyer.... bukan senang nk jumpe katil cm nie kan...

Nazathul Hamimi said...

impiana ni cantik. haritu kursus pun dapat bilik macam tu.. puashati la.. nyaman jek rasa bila tengok pantai dari balconi

LydSunshine said...

Bersih plak pantai cherating ni. Mungkin pantai yg impiana dah jaga kot. Katil dia mmg menarik la kak. Minggu lepas ada peluang utk pegi kursus kat sini. Tapi saya tak gi la sbb husband keja.

Kasih Salina said...

cantik suasana kat pantai tu tapi saya takut kalo tgk ombak tinggi camtu..risau pun ada..ank2 akak mesti happy dpt main air & pasir..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails