Tuesday, October 30, 2012

Dengan Ini... Saya Berikrar....


Assalamualaikum.......


Semalam adalah hari eynda renew ikrar eynda utk terus berjuang melawan kegemukan & hidup cara sihat!

Kenapa semalam? Ntah! Saje terpikir nak renew semalam hehe...

Cara??

Senang je.... bercakap dgn hati sendiri....

Dengan ini.... saya berikrar... akan teruskan usaha saya... utk mendapatkan bentuk badan yg menarik.... menjaga pemakanan saya (tipu jugak).... menurunkan berat badan saya hingga ke 57kg (lagi 6kg...mimpi je la).... akan ke gym 6 hari seminggu termasuk 2 hari aerobik.... takkan malas2 utk ke gym.... akan sentiasa kuat semangat & disiplin serta beri komitment yg tinggi utk program ini... sekian... saya yg berikrar, eynda.

Hebat tak? hahahah.... eynda pernah tengok Oprah talkshow.... dia kata dia buat agreement dgn diri sendiri masa program turunkan berat badan dulu... so eynda ikut cara dia la... baru kita rasa sedikit bertanggungjawab ;-)




Lepas raya Aidilfitri hari tu agak main-main di gym... 20 minit....30 minit... lari pun slow2 aje... seminggu 1-2 kali je ke gym.... sekarang kita mula balik! No more main-main..... 

Semalam 1 jam 15 minit kat gym...buat weight lifting sekali... puas hati....






Sape ada heart rate monitor boleh la check resting heart rate anda... iaitu heart rate masa kita berehat tak buat apa-apa even bergerak.... eynda check masa eynda dalam keadaan betul2 bertenang... resultnyer buat eynda agak teruja.... tak sangka coz eynda ingat resting heart rate eynda dlm 76-79...... nampak ada perubahan yg bagus ni.... terus bersemangat! 

Dan happy sangat sejak masuk kelas aerobik, instructor puji stamina eynda tinggi wohoooo.... best! Bila dia tanya, eynda tunjuk gym kat sebelah bilik aerobik, dia kata "no wonder lah!!" *wink*





Hari ni sejam lebih gak kat gym.... lari 5KM.... rasanyer 3-4 bulan dah tak lari 5KM.... sebelum ni rasa macam kurang semangat... otak asyik cakap letih je.... lari setakat 2KM pun dah mengah.... actually semuanyer otak kita yg kontrol.... best tau workout... bila workout betul2, kita berpeluh sampai lencun satu badan... rasa ringan badan lepas tu.... rasa puas hati.... rasa happy.... 

Dengan ini eynda berikrar...lagi 3 bulan akan nampak hasil yg lagi bagus dari sekarang yehaaaa....senam yukkk...











9 comments:

Linda said...

Eynda, saya pun nak join berikrar sbb berat tak reti2 nak turun! Huhu...

Tihara said...

as salam

lucu lah eynda baca ikrar ni..luu sebab diri saya..bape kali nk turun asik esok n esok..last2 makin naik..nak ikut mcm eynda la, kuat semangat..keep it up eynda :)

syalinda johari said...

caiyok2...kuatkan semangat tauuu..insyaallah boleh tuuu...ameenn

rohayu osman said...

wah.. siap berikrar.. ritue lepas deliver 2nd bby konon ade lah tulis menu pemakanan tiap-tiap hari.. tampal kat fridge.. kene gelak ngan suami.. agaknyer kalau tulis ikrar cm nie confrim terbahak-bahak plak en.suami.. tp good idea.. membantu kita bersemangat.. ayu pun tgh usaha nk turunkn berat nie.. kurangkn makan nasi.. tp tulah.. tgh BF anak.. air susu lak kurang..

izzah said...

K.enyda kurus je nmpak...xde la gemuk mana..pape pn chayyok2...moga apa yg k eynda ikrarkn tu berjaya....

Ena's Palace said...

Besnye.sy da lama xsenam..bdn da mula berat...cepat je letih..
Gud luck....pasti bolehnye!

Farah Zamri said...

caiyok2!!jom kak eynda,kita jaga kesihatan sama2 :)

saniah said...

Yeayyy....two thumbs up to eynda...:-D
Akak pun join jgak ikrar tu...;-)

Alin Marlini said...

Kak Eynda..Alin nak turunkan perut jek..ada tips tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails