Thursday, August 30, 2012

Syawal 2012 Part 1......



Assalamualaikum......

Salam Merdeka utk semua!!





Pagi raya pertama...

Rasa beruntung sebab kami suami isteri sekampung cuma berbeza daerah...... dipisahkan dgn trafik light yg sangat banyak... Sungai Petani memang banyak trafik light... :-D

Seperti tahun2 sebelum ni... pagi raya beraya di rumah mertua dulu.... oleh sebab sekampung takyah la berebut pagi raya kat mana... janji bahagi sama rata... tengahari ke rumah mama eynda pulak... malam sebelum raya selalunyer memang lepak rumah mama eynda dulu....lagipun taat pada suami kan...cewahhh.... so far Alhamdulillah la takde masam2 muka bab bahagi dua2 rumah ni.... rumah metua & rumah mama eynda ye... jangan pikir lain pulak hahahah...


Adam hepi nak pi solat Aidil Fitri... kemain hensem sebelum ke masjid... rupanyer kat masjid sebelum solat dia dah lucutkan sampin hhmmm...



Hannah dgn cousin, Kak Hanim..... mereka ada tahi lalat di tempat yg sama! Bawah mata sebelah kanan.... 





Selamat hari raya makkkk.... mintak ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki.... siap tisu tepi tu.... drama kejap... tapi tahun ni eynda kontrol skit... last year merah gak mata.... bukan sebab ego ye.... tapi nanti comot la mekap kekekeke....



Mintak maaf banyak2 ye ... dari hujung rambut hingga hujung kaki... halalkan makan minum saya... boleh gelak2 lagi... tapi perasan tak ada anak dara tengah emo kat belakang tu? Dia takleh la kalau orang sedih2... dia terlebih sedih dari orang lain pulak...




Gambar family kami di pagi raya.... kami tak pegi studio... pernah pegi sekali masa Hannah kecik... tapi masa tu eynda gemukkkk sangat & sengih teruk betoi.... orang semua kata ok... eynda je rasa tak ok.... memang tak puas hati sebab tokey kedai gambar tu tak preview dulu gambar yg dia nak cuci....tunggu turun lagi 10kg boleh pi studio kot :-D




Adam posing dgn duit raya setakat pagi tu....simpannnnn.... jangan dok beli mainan jekkk...




Pinjam selendang cousin..... foosa pun ikut beraya....



Lepas bersalam-salaman kami ke kubur arwah pak mertua... lepas tu singgah rumah kakak mak mertua seperti setiap tahun jugak la.... makan-makan & balik rumah mertua.... pas tu sedara mara sebelah hubby pun datang beraya.... meriah jugak sampai ke malam... tapi tengahari tu kami balik rumah mama eynda pulak.......



Ok nanti sambung lagi... gambar banyak di FB... eynda tepek sikit je kat blog ni.... :-)







10 comments:

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..hihi...rindu nak baca belog akak..

syafisyifa' said...

Kak eynda dan suami org kedah ka?...sbb ada sebut sg petani
Hannah n foosa xleh renggang nampaknya hehehe
Selamat hari raya kak eynda

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

comel anak2 akak kan? ..sejuk mata tengok

ALoNa CintamaniszLite said...

gambar adam dok kat sofa tu mcm penyimpan mohor nk umur raya je, hihi..

**terbalik pulak ngan sy..kalo sy...sy lebihkan blog dari fesbuk, hehe.

♥MAMASYAZA♥ said...

amboi sengeh sakan hero hensem tu, dpt bwk duit raya.
salam aidilfitri dari kami sekeluarga

qasehraihan said...

selamat hari raya kak..

entry gambar raya kita ni..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

Aku-Enot said...

suke...suke..suke...

puan.mila said...

selamat hari raya kak..belom trlambatkan :)

Bitt (double IS) said...

kak eynda selamat hari raya...maaf zahir dan batin

Sharinginfoz said...

seronok betul raya.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails