Wednesday, July 25, 2012

Kisah Awal Ramadhan...



Assalamualaikum....

Hai semua...

Eynda baru balik dari kampung...Alhamdulillah tiba di rumah dgn selamat last nite...Kami menyambut awal Ramadhan bersama mama eynda di Kedah.... Mertua pula ada kat KL, Insyaallah nanti tiba giliran berbuka bersama mertua pulak....

Hari pertama puasa mama eynda masak nasi tomato.... kuih muih kononnyer cari di bazaar.... bazaar pertama kami pegi tu diaaaa.... sesak dgn manusia.... eynda tak nampak langsung gerai-gerai! Nak beli kuih-muih kena beratur panjang... last2 dapat beli agar2 je hehehe.... 

Hari ke2 kami plan nak beli ikan bakar...daging bakar.... cicah air asam... yummyyy.... ke bazaar lain pulak... rupa-rupanyer penjual ikan bakar tu takde la pulak... ada  orang lain jual tapi penjual regular tu lagi sedap ikan bakarnyer.... 

Hari ke3 mama eynda masak nasi daging.... kali ni eynda jalan kaki dgn anak2... beli kuih muih dekat dgn rumah mama eynda.... sebab eynda perasan laku betul kuih muih kat situ... akhirnyer yg dekat jugak yg memuaskan hati hehe....

Hari ke4 kami bertolak balik ke shah alam dlm 4.30pm.... sempat berbuka di RNR Tapah... Alhamdulillah tak sesak sangat RNR... senang nak berbuka...

Kaki eynda yg terseliuh akibat jatuh tangga tu dah beransur pulih.... cuma eynda belum berurut lagi... agak penakut nak berurut sebenarnyer... so eynda urut sendiri dulu hihi... hari ni dah kurang bengkak... Eynda yakin solat seperti biasa banyak membantu kaki eynda cepat sembuh... walaupun sepatutnyer eynda solat secara duduk sebab kaki masih sakit, eynda kuatkan semangat solat macam biasa... sehari dua terasa jugak sakit masa duduk antara dua sujud & tahiyat awal... tapi kesannyer kaki eynda tak rasa tegang lagi hari2 seterusnyer... seakan fisioterapi utk kaki eynda...Alhamdulilllah....dah berjalan sakan dah hehehe....

Tahun ni eynda rasa kurang keinginan nak snap gambar2 menu berbuka/sahur....... hari ni pertama kali berbuka di rumah sendiri, masak sendiri... menu berbuka hari ni lamb chop, salad & roti(wrap)....kuih beli je...popia basah & tepung pelita....Insyaallah nanti2 kalau eynda rajin eynda tepek gambar menu berbuka/sahur.... tapi tak setiap hari la kot... tahun2 sebelum ni rajin betul kan hehehehe....

Ok la stop dulu di sini... entry tak bergambar... kurang menarik entry kalau tak bergambar kan... apa-apa pun terima kasih kerana membaca entry ini ;-)


Sekian....








15 comments:

Kak yon said...

salam ramadhan. moga kaki eynda cepat semboh..

ratna said...

Salam ramadhan kak.. Thn ni mmg ramai betul org letak gambar food kat fb, twitter, blog, instagram. Sedap2 pulak tu.

ibh_sue said...

Asslmkum Kak Eynda..
Bestnyalah dapat berpuasa dah berbuka di kampung.
Selamat berpuasa kak..(^_^)

Me said...

patutla senyap.. sambut ramadhan di kg rupanya... happy ramadhan kareem ;) jaga kaki elok2 ye...

JUJU - DIARI HIDUPKU said...

Salam..
Walaupun entry ni tak bergambar, tapi syok baca, so sweet...

Mass said...

wah..sedap plak dengar nasi daging...share la resepi eynda :)

LydSunshine said...

Jaga diri baik-baik ye eynda. Semoga kaki eynda cepat sembuh.

Alin Marlini said...

kadang2 entry tak bergambar menarik jugak kak eynda

Nana Jim said...

Betul...if sembahyang tu mcm fisio gak, I realised, bila I lenguh, I suka duduk masa antara 2 sujud & tahiyyat awal tu....rasa mcm dia stretch kan sikit the otot otot....but for you , make sure biar bebetul fisio nya...sebab not all fisio sesuai for all kecederaan .

Selamat Berpuasa :)

Amiizaa2001 said...

selamat berpuasa enyda+family:)

Mama2Q said...

owh..eyndaa org kedah yer...sama ler kita...heheh

Nur Sakura said...

selamat berpuasa.. :)

Ya ALya said...

Ada gambar ke tak de gambar je..ya tetap dtg baca...

syalinda johari said...

alhamdulillah kaki dah beransur lega...selamat berpuasa...

reyna ibrahim said...

Teringat Sangat kat mak yam....semoga dia sihat...Harley n Anura di mana Sekarang ,kak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails