Monday, June 18, 2012

Pusat Sains Negara Jun 2012...

Assalamualaikum....

Hello semua....

Dalam Eynda's Diary ni, ini adalah entry ke3 pasal pusat sains negara hehe... tahun 2009, tahun 2010 & tahun 2012.... Adam sangat suka dgn dunia sains... walau banyak kali pegi dia tetap tak boring.... Hannah pun dah pernah pegi dgn rombongan kindy dia last year tapi masih teruja bila kami bawak pegi lagi.... pegang tangan dia kuat2 sebab dia terlalu gembira tergedik-gedik nak ke sana sini tengok pameran....




Pameran dinasour last 31 july 2012.... sape2 yg belum pegi boleh le pegi... Hannah pun ajak pegi lagi :-p




Mereka yg sentiasa ceria kalau bawak ke tempat2 macam ni... sudah tentu la kan... nasib la Hannah tak melalak tengok dinasour besar2.... dah cerdik skit dia tu :-)




Dapat free gift... 




Hannah menari sambil tengok bayang2 dia....




"Mama... tengok ni Adam nak buat lagu hepi besday..." ntah brape kali ulang lompat kat tepi tu... tak dapat keynote kekekeke.... takpe adam... atleast adam cuba :-D



Kat ruang legar boleh bergambar sambil naik dinasour.... masa beli tiket masuk kena add RM3 utk bergambar kat sini... tapi tak sure RM3 utk seluruh family atau RM3 utk setiap sorang... atau nak bawak masuk kamera kena bayar RM3 ke... errkkk...ampun... info tak diyakini ni... 

Berani pulak Hannah sekarang... dulu2 mana nak posing pelik2 cam ni...




"Foosa" sesat atas hidung dinasour :-p




Actually nak pemandangan tulang dinasour kat belakang tu.... tapi kalau nak mesti kami jadi kerdil je dlm gambar sebab tulang tu sangat besar.... cam ni pun ok la.... btw... heran betoi kalau nak senyum bersungguh-sungguh mesti nampak mukaku bolat... tak kesah la... janji bahagia :-D




Sebelum keluar dari pusat sains Adam nak merasa berjalan atas bulan... mula2 kena ukur berat badan... sebelum adam ada org dewasa, berat 80kg so tak layak hehe... maybe utk kids aje kot atau dewasa yg ringan2.... seronok la adam... rasa macam terapung je katanyer...

Lepas tu kami pegi minum2 & singgah rumah abang ipar di Sungai Penchala....

Sekian....

Hannah kata nanti pegi lagi.... Insyaallah Hannah...


** Gambar selebihnyer ada dlm facebook...














22 comments:

kak ina kl said...

salam ziarah..tahun lepas dah pergi tahun ni tak payah pegi lah kan..

Mizz ErMa said...

wah, macam best aje..sy xpenah p lagi kat petrosains nie..free2 nnt nk try p lah..hehe

eynda said...

kak ina KL... thanks sudi jenguk blog eynda... tahun lepas pun dah ada pameran dinasour ni... kami dah 2 tahun tak bawak anak2 ke tempat ni... agaknyer tahun2 depan pulak la baru pegi walaupun nak ikut anak2 ni sebulan sekali pun diaorg tak kisah pegi situ :-)

eynda said...

Mizz Erma, kalau suka dunia sains memang kena pegi ;-)

ratna said...

Akak nampak kurus & lg tinggi

eynda said...

ratna, thanks dear... akak pakai kasut 3 inci kekekeke...

saniah said...

Seronok nampak...akak baru nk pegi ahad nanti...anak bongsu ni kami selalunya terlupa nk bawak dia ke tempt2 mcm ni...agaknya dulu dah all out bawak abg dan kakak nya ke tempt gini.. :)

eynda said...

Sis Saniah, meriah masa kami pegi tu hehe.... sama la.. kekadang perasan gak hannah ni kami kurang bawak pegi holiday atau tempat2 yg selalu bawak abang dia dulu... so sekarang dah mula bawak merata :-)

~ yus ~ said...

tak pernah sampai sini, nampak best dan menarik ya.

ira_kecik said...

bagus nya hannah tak takut kak eynda.... kalau balqis mesti melalak dah, ingt nak bawak gi sana tu tgk pameran tp last minit husband ada keje je, tu yg tak dapat gi.....

LydSunshine said...

Cemana bleh dpt free gift tu?> Cute sgt. Wah, seronok le adam bleh feeling berjalan kat bulan. Berapa berat maximum nak try jalan kat bulan ni?

nkniessa said...

bestnyer g situ klau anak2 enjoy... mcm saya bw Adam saya g sana, dipeluknya kiter.. x nak jalan.. takut ngan dinasour yg besar tu.. tp klau kat luar atau tgk iklan kat tv, bukan main semangat nak g tgk dinasour tu...

-cinta soFiaSafiya- said...

waa mcm bestlaa kak............ sure anak-anak akak teruja kan...

btw anak bujang akak enSEm ^_*

miSsMawar... said...

bestnyer! mmg dh ada hajat nk bwk anak2 pg pusat sains negara... xspecially marissa mmg minat sains nih... masuk kene bayar brapa yea kak?

miSsMawar... said...

bestnyer! mmg dh ada hajat nk bwk anak2 pg pusat sains negara... xspecially marissa mmg minat sains nih... masuk kene bayar brapa yea kak?

miSsMawar... said...

bestnyer! mmg dh ada hajat nk bwk anak2 pg pusat sains negara... xspecially marissa mmg minat sains nih... masuk kene bayar brapa yea kak?

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

vi suka tengok gmbr yg hannah menari tu =0)

eynda said...

Yus... ada masa boleh pegi ;-)

eynda said...

ira_kecik... sebelum ni hannah apa pun takut hehe... kalau nak pegi sempat lagi utk pameran tu :-)

eynda said...

Lydsunshine.... ntah la..rasanyer sebab father's day kot hehe...atau memang sepanjang pameran dinasour dapat? Akak lupa tengok syarat nak naik ke bulan tu...

my everything said...

best2!! nnti ada masa nak bawak la danish n rayyan pegi sini tak penah pegi sejak kawen huhuhuhu

Siti Asiah said...

Tak pernah singgah lagi ke situ just lalu jerk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails