Wednesday, February 8, 2012

MZ DarulNaim.....


Eynda setuju dgn pendapat kawan2 yg mengatakan sesekali datang jugak mood tak tahu nak makan apa.... mungkin dah bosan asyik makanan yg sama aje kan hehe....

Sehari selepas entry "Bukan Kerana Diet", eynda telah dibawak ke satu kedai makan yg hanya pernah dengar tapi tak pernah makan di situ.... MZ DarulNaim....

Berpandukan GPS kami tiba di kedai makan tu dlm 11.30am, walaupun GPS dekat2 nak sampai sudah bagi silap direction...apa daaaa.... mungkin ramai yg dah tahu kat mana kedai makan ni kan... terletak di Kampung Baru, Lorong Haji Hussein 2......berhadapan dgn Kuala Lumpur International Hotel...

Makanan kat situ eynda kasi 5 bintang boleh?? Hehe.... lauk pauk sangat sedap & kena dgn tekak kami... banyaknyer eynda makan hinggakan TERcover tenaga yg hilang sehari sebelum tu :-p Tapi yg eynda suka, makanan kat situ tak buat perut rasa sebu.... kami order 12 bekas termasuk nasi & minuman...penuh meja ok... tapi kuantiti satu2 lauk utk sorang dua makan aje la... contoh ikan keli bakar sekor...ketam masak lemak 2 ekor...daging bakar utk 2 org makan...ayam goreng...ikan kembung bakar. etc.... tersangatlah murah ye.... hanya RM57 utk 4 orang makan....  Cuma kena ready bersauna sambil makan aje hehe.... berpeluh-peluh sebab kedai makan ni beratapkan zink...panas wokey.... cari tempat duduk yg ada kipas besar campur kipas kecik belum tentu makan dlm kesejukan....tapi sedap punya pasal, lap peluh pun takpe....comot pun takpe heheheh.... kena pegi awal2 kedai makan macam ni.... kami sampai dlm 11.30am tu belum ramai customer, makanan memang dah siap terhidang.... tapi setiap minit orang mulai penuh hingga la akhirnyer jadi sesak dlm 12pm... so sila la pegi awal2 :-)

Owhhh ye ada yg tanya pasal harga makan kat Jalan Bellamy hari tu.... jauh beza la dari MZ ni... kat sana ikan bakar 2, ayam kampung goreng 1, air, nasi, utk 4 orang kami total RM70!! Sekali sekala boleh la.... MZ ni boleh la berkali-kali pegi makan tapi bahaya pulak kalau setiap kali pegi berbelas pinggan lauk atas meja kan ahahahaha.... mau naik berbelas-belas kilogram nanti! :-D












8 comments:

Pen Biru said...

mana gamabr lauknye..

- dieyana - said...

MZ MMNG TERBAEEK! panas pun tk pe, mkn puas! heheh

- dieyana - said...

MZ MMNG TERBAEEK! panas pun tk pe, mkn puas! heheh

nurulafida said...

mmg best lauk2 kat situ..nurul paling suka masak lemak labu putih dia pastu mkn dgn ayam percik...pergghh sodappp..he3x. kat situlah first time nurul rasa goreng tapai...mcm rupa cekodok :)

KhaiRin : anies said...

xpenah try tp nk pegi jg nnt

tq 4 info.

zailamohamad said...

kedai orang Kelantan ke ni Eynda?? nama Darul Naim tu..hehehehe

Melor said...

saya baca tampalan ini

Zareene Saifuddin said...

hubby zareene selalu lunch kat MZ ni eynda.. dia kata lauk pauknya memang sedap2... tp ada skali tu dia bawak zareene time dinner, yang ada sumer ala carte... lauk pauk buffet nan adoooo... frust okeh... :( ntah bila nk try lunch kat situ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails