Thursday, January 19, 2012

Carboot Sale, Food Bazaar & Recycling Booth.



Pertama kali diadakan di Cahaya SPK... bertempat di perkarangan Surau Cahaya SPK...




Carwash gabungan para AJK surau...... dapat sambutan hebat.... sebelah tu muslimah SPK jual makanan & minuman...




Macam-macam ada....




Panas2 terik memang best dapat minum mocha ice blended hehe... lori pick-up belakang tuuu... :-)




Kids booth....Hannah tu dah letih... cuaca agak panas pagi tu...




Booth kegemaran kanak-kanak... tak menang tangan member eynda sorang ni hehehe...




Adam buat art la konon... masa bawak balik rumah tengok tak siap pun :-D




Cuba tengok wajah budak2 dua orang tu... cute pulak dua2 posing sama je... muka boring hehehe...sebelum balik bergambar jap dgn jiran-jiran.... kebanyakan yg bukak booth adalah penduduk Cahaya SPK sendiri... jualan sambil beramal... membeli sambil menderma utk surau...event ni terbuka utk orang luar. Orang SPK pun ramai eynda tak kenal lagi so takleh nak agak yg mana orang luar hehe... Eynda tak menjual... eynda tukang beli je... beli ice blended...nasi lemak... apam kukus...budak2 tu buat arts...dlm 11am balik rumah sebab Hannah dah bising panas & letih... tapi rasanyer ramai lagi menjual lepas 11am tu...sambutan hangat la kan...

Insyaallah lepas ni diaorg buat event ni lagi....

Sekian .



 

9 comments:

Pen Biru said...

eh best la aktiviti cmni..bukan keuntungan yg dicari kan?..jom join contest sy..:)

Nigina said...

wahh bestnya ... kalau car boot sale macamni barang dia murah ke...

Pretty Ryna said...

bestnya kak.....mcm2 jualan yer

cik iman said...

bestnye kalu komuniti cmni....tetb rase nk bli umah kat situ gaklaa.....=)

norh said...

menariknya carboot sale tu..

Acik Erna said...

Assalam eynda..terima kasih follow blog acik.
acik pun sama macam eynda..suka jadi pembeli kalau ada jualan macam ni..
beli makanan/air la pilihan utama acik..

Mimy Hamid said...

kawan sy pun duk SPK uar uar kan car boot sales ni..nama dia fatimah ..panggil Tim..kot kot la kenal kann

kakyon said...

waa..besnya.klau ada lagi war2kan..boleh serbu..

ms. keledek said...

mimy, kami memang saling berkenalan. Ahaks!!!! jiranlah katakan :) ~kak fatimah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails