Monday, October 3, 2011

Tutti Frutti RV!


Eynda bukan la regular customer kat Tutti Frutti ye... walaupun Hannah asyik2 Tutti Frutti aje kat mulut... tahu je la harga mahal...dah pernah buat entry 1st time masuk TF ni kan...

Ada satu hari tu kebetulan pegi kedai jual basikal dekat2 kedai TF... anak2 dah bising nak TF... ye kali ke2 la ni masuk TF setelah sebulan dua tak ke TF... dan ini 1st time eynda rasa TF tau... dan 1st time ambik cup utk diri sendiri hihi...sebab apa???




Sebab ini perisa Red Velvet!!! Owwhh so yummyyy..... siap ambik buah2 lagi tu... nak bayar pejam mata isskkk....




Anak2 biasa la... coklat...coklat..coklat... takmau perisa lain dah... sekarang dah pandai... ambik sikit2 je utk anak2 coz bukan makan banyak pun... maklum la harga ikut timbangan hehe...

Balik rumah asyik teringat TF RV tu pulak... ada satu hari lagi... kali ke3 pegi... memang tujuan nak cari TF RV tu lagi... dah macam addicted... tapi... takde :-(((((

Segan nak tanya staff kat situ... naper takde perisa tu... adakah perisa bertukar setiap minggu/bulan?? 

Pas tu ternampak sorang girl tu... masuk TF...penuh cup dgn yogurt & bahan2 sampingan macam nak terkeluar cup... tengok harga dia bayar dekat RM40 satu cup...wow!! Ehhhh....Bukan nak mengata ni ye... actually kagum sebab zaman sekarang orang sanggup beli sebegitu mahal... maknanyer zaman sekarang pendapatan/lifestyle orang semakin mewah la kot...Apa-apa pun tak kisah la janji ikut kemampuan...betul kan? :-)

Alaaaaa...kalau sesape pegi TF Bukit Jelutong / Seksyen 13 Shah Alam & nampak TF RV... bagitahu eynda tau...dah macam ngidam la pulak... atau ada sape2 yg nak buat bisnes eskrem Red Velvet??? Waahhhhh!!!! ;-)





7 comments:

..:: WiRdA ::.. said...

slalu ade je kat dua2 tmpt tu.. that's my fav too..kalo pegi itu je yg di ambil..campur ngan vanila sket..yummy!

ratusiput said...

owww ratu lg lah tak pernah jejak wlu skang ni org heboh ngan TF.baskin robin pun baru skali rase tu pyun satu cup share 4 beranak.ehehe...

Lee-Yan-Naa said...

aiskrim pon da ada perisa red velvet ek kak eynda..menarik sungguh..macam2 perisa da aiskrim sekarang ni

Yan said...

anak2 akak pun cam tu... asik mintak2 je. so far tak penah masuk lagi..

mana lebih mahal, baskin robbins ke tutti frutti?

Ijah EmoTemo said...

dkt TF Sek 7 Shah Alam , hari tu Ijah ada nmpk perisa RV tak teringin plk nk cuba hehehe

Mr. Z and Mrs. Z said...

kk eynda...tf rv kat seksyen 7 shah alam ada.pernah makan =)

missina said...

tak pnh makan lg TF,,mcm best je,,kt sini tk nmpk lg asanya,,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails