Wednesday, October 5, 2011

Canadian Pizza, Shah Alam.


Salah satu perangai bila dah habis sambut Syawal ialah teringin nak makan makanan yg jarang dihidang dlm bulan Syawal!

Last monday nak beli barang kat Giant, nak lunch dulu sebelum start tolak troli. Anak2 dah request pizza. Bukannyer lama dah tak makan pizza. Tapi sebab Canadian pizza ni baru sekali pernah dimakan, masa belum pindah SPK dulu! So Adam sudah teringin. Servis macam dulu jugak la... macam slow aje tapi tak tengok jam pulak brape minit baru pizza sampai... tak kisah sangat sebab santai2 aje, bukan nak kelam kabut pun....




Sabar tunggu ye...




Bulan oktober banyak sambutan hari jadi kat SPK...alang2 beli hadiah utk anak2 jiran, anak2 sendiri pun dapat tax jugak...comel anak patung ni... Hannah panggil dia Baby Boy. Baju & seluar tak muat le baby...nampak perut & montot kat belakang kekekeke....




Nasib baik takde edisi Baby Girl... kalau ada, maka masuklah dlm list Hannah....hari2 akan sebut nak beli...ggrrrrr.... nasib harga dlm RM20++ je... dia dok pegang Baby Alive dah selalu kat toys department... mama asyik pucat aje hahahaha... Mahal uiittt :-p




Yehaaaa...pizza sampai sudaaaahh....anak2 eynda ni beef pepperoni aje feveret... order set regular, habis makan sorang 3 keping. Alhamdulillah... tapi diaorg prefer Dominos Pizza lagi la....sekali sekala tukar brand pizza bagus jugak... nanti boring pulak kan... mama nak buat sendiri pun macam M aje hahaha...



Lately eynda suka makan yg bercreamy cam ni la... hari tu makan kat secret recipe sambil baca majalah RAPI hahahaha... bagus kan? Pas tu dalam otak ni dok terpikir nak beli carbonara sauce yg instant tu, nak masak kat rumah pulak.... adehhh.... tapi takpe la... eynda kan pegi gym... lagi bagus pegi gym & makan apa saje dari makan apa saje tapi tak pegi gym hihihi.... jangan ada yg terasa ye... masing2 ada pendapat sendiri & masing2 ada kehidupan sendiri & alasan tersendiri.... eynda pilih cara ni so eynda taknak ganggu hidup orang lain ;-)

Hhmm... rasa...boleh tahan la... kalau guna macaroni lagi best hehehehe....

Status fb pagi ni:

"treadmill 5km (45 minit), cycling 8km (30 minit), weight 5 machines (12 reps), streching 10 minit = done for today!"


So tak kisah la eynda nak makan apa kan *wink*





18 comments:

mama maman said...

amboi.. kita br teringin.. dia dah mkn dah.. hhhuuu.. jelezzz..:)

sisdee said...

makan le pe pun eynda yg pnting excercise kan..sihat tu pnting :) tapi makan pun bkawal kan ..takat pizza okay g kot hehehehheh

eynda said...

mama maman...ehh ye ke heheh...sila sila :-)

eynda said...

sisdee...ye nak makan apa pun ok janji berpada-pada... pizza hari2 tak boleh la kan hehe... sekali sekala makan aje la... tak payah pantang teruk2...nanti bila datang sakit, teringin pun tak guna...janji kontra dgn aktiviti yg menyihatkan...

Amiizaa2001 said...

suka pizza canadian nie...bila sejuk tk liat lepat mcm pizza hut:):)

eynda said...

mieja...betul3... kerak tepi tak keras pun..still boleh makan bila sejuk :-)

zailamohamad said...

terliur tengok pizza tu

herm, zailalah tu yang jenis xexercise..hahahaha..pastu komplen badan gemok:P

ratna said...

Geram tgk hannah... Comel

My Aisy said...

mata hanna sangat cantik lah...

♥MAMASYAZA♥ said...

terliur, semuanya nampak sedap sgt

aNaYaNa said...

omeinya doll tu mata dah macam hannah dah bulat jer..hehehe..makan manyak2 pahtu eksesais takper k.eynda..lemak terbakor gak..hehehe

Ijah EmoTemo said...

tak pernah lg try canadian pizza ni. hihi tgk mcm sedap je!

Queen said...

seb baik yg 20++/..kalau yang 200++...mama boleh menyorok buat2 ilang..hahah... =p


lama dah tak jengah sini..

ratusiput said...

ratu dominos pun tak pernah rasa lg k.eynda.ehehe...nak cuba jugak nanti tp jb ni rase takde nampak lg piza cam akak makan ni.em betul tu...cara kite..kite yg pilih.janji tak susahkan org lain.kwn2 yg baik akan sntiasa support diantara satu sama lain.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bby alive memang mahal...
pernah nak belikan buat adik bongsu dulu...
mama lak xkasi... heee....

yanie said...

Salam Eynda,

I'm Yani an online franchisor for Bios Life.

We hv good news for those who wanted to lose weight!

Bios Life Slim the revolutionary slimming drink from USA can help you to get your ideal weight without dieting, liposuction and corset!

Join 90 days get slim challenge with Bios Life Slim with Happy Life Project. Get ur family members n frens to join us too!

For more info, pls view snowiffy blogspot and add me on fb : haryani hamdan. I'm looking for business partner among bloggers in Malaysia who wish to generate extra income.

Pls add me in fb to view the testimonies album of Bios Life Slim happy users :)

Call/pm/email me if you wish to know more abt the product & business.

thank you.

Yani
0122048141
yanihamdan@gmail.com

LuN@_aiDi said...

jika di M'sia slalo gak makan canadian pizza sek 13^^_
tapi dahh lama tak mkn Pizza..huhuhu

Haiza said...

hurmmm menarik!! mesti nak cuba jgk canadian pizza ni.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails