Sunday, September 18, 2011

Kena Cakap Awal-awal....



Supaya eynda boleh prepare apa-apa yg patut ye.... Bihun sup utara hidangan utk tetamu raya minggu ke2...  eynda kan tak buat open house tahun ni... nak buat pun tarikh semua dah penuh dgn open house lain... tak payah keluar dari SPK... boleh kata setiap hari setiap minggu ada makan-makan.... sehari kekadang 3-5 invitation...Alhamdulillah rezeki penduduk SPK...gantung kuali sebulan...ehhh dengar gossip oktober pun acara makan2 setiap minggu hehehehe....

Eynda belum pandai bajet memasak utk ramai tetamu... so masak2 pun jemputan agak terhad.... takut nanti makanan tak cukup kesian pulak tetamu kan... kalau nak buat biar besar-besaran terus...ambik catering aje macam housewarming hari tu...puas hati :-)




12 comments:

norh said...

syoknya jadi org SPK..

sisdee said...

actually masak sndiri lagi puas ati kan eynda cuma takut ckp tak ckp jek..kita pun tak berani nk budget sgt huhuhu

Ainul said...

nak p beraya umah akak boleh ")

ratusiput said...

ratu pun tak pandai masak utk reramai.paling ramai dlm 40 org tu pun demam sampai suk spital sbb penat sgt... :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile la dapat datang umah akak...

Lovely Kitchen said...

Selamat hari Raya sis...maaf salah dan silap E-na selama kita kenal dlm alam maya....

eynda said...

norh...alhamdulillah :-)

eynda said...

sisdee...haah puas hati kalau masak sendiri tapi eynda tak terrer bajet :-p

eynda said...

Ainul...boleh...janji bagitahu sehari dua awal :-)

eynda said...

ratu..ciannyer...eynda paling ramai 20 orang...

eynda said...

ceroi...nanti datang dgn bakal isteri ye hihi...

eynda said...

E-Na...selamat hari raya...maaf zahir batin ye...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails