Friday, September 23, 2011

Dua Minggu Selepas Raya......


MIL datang rumah eynda...ikut anak sedara yg ada hal kat KL....jadi la eynda menantu tak brape mithali.... sebab kali ni MIL datang bawak maid dia... maid dia masuk je dlm rumah eynda, dah start cari keje yg patut dia buat... bestnyer...hik hik...

Dah beberapa hari stay kat rumah eynda, tiba masa hantar MIL ke rumah abg ipar kat seksyen 13 pulak... sebelum tu singgah lunch kat The Chicken Rice Shop Giant Seksyen 13. Kebetulan eynda nak cuci kete kat car wash area parking giant...plan nak cuci kete aje tapi kena pujuk cuci kusyen dlm kete sekali... 2 jam 15 minit kami kat giant tu...letih eynda... cian pengikut2 sekelian tapi nasib baik le ada tempat duduk lepak2 jap dlm giant tu.... terbang RM180 utk cuci kusyen + cuci kete + vacuum...hubby kata awat mahai sangat... tapi bila tengok kusyen dlm kete like brand new...berbaloi la kot... kalau tak berbaloi pun dah bayar... what to do... jangan anak2 tumpahkan minuman/makanan lagi sampai berpeta udah.... 5 tahun kusyen tak bercuci... ok la tu! :-D





Hari yg sama Hannah ada sambutan hari raya kat kindy dia... sebab tu ayu je berbaju kurung lepak kat giant hehe... 




MIL sebelah kiri...kanan tu maid MIL... wahhh nuril sudah glemer masuk blog kak linda hehehe....





Yummyyyyy..........




Anak2 zaman sekarang..... dulu2 masa kecik mama bawak novel je kalau keluar jalan2 or makan2... atau majalah....

Lepak2 rumah abg ipar, balik rumah terus...rehat2 coz malam tu ada open house hehehehe.....


Sekian...





*naktidokejap*













8 comments:

MommyCT said...

boleh hilang ke kesan air tompok2 kat kusyen keta? i punye co-pilot seat mmg teruk gila sbb my dotter muntah lah , cirit bocorlah, susu tumpah lah eii mcm2 peta ada situ. Basuh2 gitu je tp jadi tompok2, geli nengok.

eynda said...

CT... boleh... kusyen kete eynda memang teruk sangat...bertompok2 berpeta2...sekarang dah macam kete baru beli ... hubby kata sebab tu charges mahai skit kot...memang hilang semua tompok2...

zailamohamad said...

wah, baru tahu ada tempat cuci kusyen kereta:P

Ijah EmoTemo said...

wah comey hannah dgn baju kurung tu :P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comel nye hannah pakai baju kurung...

IxoR@ said...

hannah so cute!

anak2 sekarang kan kak, kalau tak ipad... iphone... huh, pening.

ratusiput said...

em kejap gak dorang cuci kusyen ek ratu igt sampai 1 hari...lum pernah cuci gak...haritu raye plan nk polish pun tak buat sbb sik ujan je..

cho_zila said...

boleh tahan gak mahalnyer tapi kalau berbaloi takperlerkan...
okler MIL datang lawat rumah anak2kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails