Monday, May 16, 2011

Bila 3 Minggu Goyang Kaki....





3 minggu eynda tak pegi gym....

1) sebab hannah demam naik rashes...tak ke kindy seminggu...

2) sebab mak mertua datang rumah seminggu...jadi menantu mithali jap...tak sampai hati nak tinggal mak mertua sorang2 kat rumah...

3) sebab hannah demam lagi.... 4 hari tak ke kindy...eynda sempat ke gym sehari tapi takmau kira arr...

4) sebab eynda dah batuk2 sebulan lebih...ni baruuuuu ok skit2 so nak ke gym pun macam takde mood....


Berat badan adalah turun 1.2kg dlm masa 3 minggu tu.....tak diet pun...makan hebat....lajuuuu je dia turun bila tak ke gym....tapi takat tu je la :-p

Hari ni baruuuuu ada peluang nak ke gym...actually malas sebab esok Wesak Day sudah tentu family ada kat rumah.....sudah tentu tak ke gym lagi....tapi pakai gak outfit ke gym....baru macam ada paksaan ke gym heheheh....

Tapi!!!!

Punya la tak FIT!!!!!!!

Lari atas treadmill 20 minit je...nasib baik eynda tak pitam! Dah le sorang2 pepagi tadi....dah memang nak pitam pun....kalau check level darah agaknyer mencanak naik tinggi tu....

Mula2 warming-up dlm 2 minit pas tu konon terus pecut...ala takat 7 speed je....lari...lari...lari...tetiba rasa kepala semacam....sempat le 5 minit je guna speed 7 tu...pas tu turun ke speed 6 sampai habis 20 minit.... sangat tak hebat hari ni....sambil lari tu eynda terpikir macam mana hari tu boleh lari 5K ye.... speed 7.5 - 8 relaks je....hari ni 20 minit pun dah pancit....





Moral of the story.... memang kita boleh kurus kalau duduk kat rumah...takat buat keje rumah...mop lantai...cuci tu cuci ni...basuh kete....naik turun tangga....memang boleh keluarkan peluh....boleh kurus kalau berpuasa aje tanpa senam......tapi eynda nampak sangat beza yg ketara bila kurus dgn bantuan gym vs kurus cara tak senam ( takde kardiovaskular)....memang eynda jenis tak fit kalau tak pegi gym....

Memang sekarang eynda ada alternatif lain utk slimkan badan selain pegi gym....eynda belum ready utk citerkan perkara ni.... tapi hari ni eynda sedar, eynda perlukan gym jugak.... eynda rasa tak sempurna kalau kurus tapi tak fit.... eynda nak kurus + fit + body ada curve!!!! Yessss...itu matlamat eynda sekarang....

Ok arrr...pas ni hari2 muka ni aje kat gym tu ... takmau dah jadi lembik kat atas treadmill tu.... malu aje....










9 comments:

norh said...

seronoknya tengok kak eynda semangat pegi gym..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak ni lagila, dah le malas ke gym, time makan aje, terus lupa segala, badan makin membulat ada la

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alangkah bahgia ceroi jika ade peluang mcm akak...

sLeepIng beuty said...

semangat mesti diteruskan ... :)

lily lotus said...

semangat kak eynda semangat!

Mia-Ina said...

baca entry kak eynda arini wat mia bangkit semula utk terus kekal jaga berat wp dah naik sikit sejak kawin nie..huhu

ArELeEz said...

chaiyok2! u can do it, bebeh..!

ratusiput said...

dh jrg kak eynda update blog skang ni.rindula..

Shariz said...

Lindaaaa....shariz dah buka blog baru.....tolong follow...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails