Friday, March 4, 2011

Ole-Ole Bali, Empire Subang ~ Birthday Dinner...

Sambung lagi citer hari besday ye....maklum la setahun sekali...hidup perlu diraikan :-)

Plannyer betul2 lepas solat maghrib kami nak keluar ke tempat yg nak dituju....petang tu hubby dah tanya eynda nak dinner kat mana....antara area shah alam...subang jaya...& damansara....kalau bersiap awal memang nak tuju ke The Curve....tetiba dekat nak Maghrib member tempat keje hubby call la pulak nak bincang pasal hal keje....dekat 8pm baru settle...what to do.....so eynda buat keputusan dinner dekat2 aje la...coz weekdays kesian kat anak2 esok tu nak sekolah...eynda pun letih sebenarnyer hehe...kalau weekend takpe ...

Trima kasih member2 FB yg bagi idea restoran mana yg best utk besday dinner....nampak gaya lain kali la eynda try makanan kat tempat2 tu :-)





Actually sampai2 kat Empire Subang Jaya tu belum tahu nak dinner kat mana...mula2 sampai depan La Bodega....tapi nampak macam tak sesuai bawak Adam & Hannah....so terus melangkah skit lagi...stop depan Ole-Ole Bali....kaki pun stop kat situ macam kena gam cap gajah...so dinner kat situ aje....





Sampai pun dah pukul 9pm lebih...Adam dah sleepy plus lapar....




Anak dara ni tak tau rasa letih....tapi hari tu pernah dinner kat Tarbush Empire Subang gak...lepas dinner terus Hannah tertido....kali ni tak pulak...





Memandangkan takde besday cake malam tu....eynda sudah tiup lilin hiasan tu ahahaha....ehhh takde la...lilin tu terpadam sendiri le...tak caya tanya Adam! :-p




Minuman sampai dulu....eynda pilih jus Avocado...sangat le sedap...macam nak belajar buat sendiri la...




Menu utk Hannah....isi ayam & fries (nama dlm menu tak ingat)



Pilihan hubby...bumbu daging...lembu ke kambing ek...tak perasan....hubby pun pakai order je...presentation dlm buku menu agak memeningkan kepala :-D



Soto ayam utk Adam...



Ni eynda punya....bumbu apa ye...tapi ada ayam...setengah ekor!!!!! Eynda bagi separuh kat hubby...tu pun yg separuh eynda punya tak habis...mungkin masih kenyang lunch kat Secret Recipe tengahari tu kot....sangat sedap...ada 3 jenis bumbu...yg eynda pilih ni roasted chicken...ada yg goreng & panggang...ehhh panggang & bakar tak sama ke? :-p

Panggang ke percik ek...alamak!! Tanda2 penuaan sedang berlaku...HELPPPP....!!




Last but not least birthday "girl" pun bergambar kenang-kenangan....dah masuk pertengahan 30-an yuuuuuu.....umur bukan lagi rahsia hehehehe....

Impian??

Semoga hidup terus bahagia kekal hingga akhir hayat...diberi kesihatan yg berpanjangan...murah rezeki....serta apa saje kebaikan di dunia & akhirat.....


Hadiah??

Biarlah rahsia.....haa pastu ada yg nak gossip2 tuuuu....takpe kita biar jadi bahan gossip okeh :-D

Dah makan balik rumah le...Empire pun dah nak tutup....esok tu anak2 nak sekolah....

The End.










21 comments:

akemilurves.... said...

Hepi belated besday kak Eynda..
cowey lmbt wish...bnyak assignment kna wat..:-(..
May Allah bless u n ur family...

zatil said...

Cam sedap je makanan kat ole2 bali tu kak eynda, tak de chance lagi nak makan kat sana..

Hana, pretty as always!!

Cik Firus said...

pagi2 tengok pic makanan terliur la pulak...
takpe la nak pegi wat breakfast dulu la =)
ape2 pun sis hepy2 slalu yer

m.q said...

happi besday kak

ratusiput said...

yg pntg mase bday tu anak2 suami ade ngan kite k.eynda.tu dh cukup bermakna.. :)

Nur Hanani said...

seronoknya tengok makanan tu..:) Selamat ulang tahun kak..:)

Entri Terkini: Berita baik untuk Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT)

Zana said...

sedap ek jus avokado.....dah dpt resepi nnt jgn lupa post kat blog tau kak eynda

Alin Marlini said...

best2x sangat kak eynda..

yangyuyu said...

again happy besday...umur bertambah biar amal kita juga bertambah..ingatan utk diri sendiri juga..insyallah:)

diari-selebriti-mama said...

ee..tengok pic2 tu terus terasa nak pegi ole-ole bali.dah lama tak pergi sana.memang best food dorg.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

eh mcm dh lain je blog nih..woott..woottt..

kak eynda..nape la kamu suka bg saya meleleh tgk bab makan2 nih..ari tu SR..ni ole ole bali plak..
adehh mmg meleleh~

Queen of Pirus said...

ingatkan ada buah tangan dari Bali tadi..heheheh. I pun suka jus alpukat tu (avocado)..pernah buat sendiri kat sini (sebab tak de kedai yg jual jus tu kat sini), tapi silap gaya rasanya akan jadi pahit2 sikit..tak tau la kenapa.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sedap giler air akak...

A~ said...

cun interior dekor restoran ni ye.
kat melbourne pon byk restoran indonesian. sedap kan jus avocado tu. kalau jadi bahan minuman time summer, sure kenyang. best.
eynda, apa kata besday next yr u datang sini plak, mintak hubby blanja ticket ke Melbourne buat besday prezent. :D

Anne said...

Happy Belated Birthday Eynda :)
Sama la kita bulan bday bulan Mac, Anne ujung bulan.

Yan said...

Happy belated bufdaya Eynda.. Takperasan pun. Asik coti je..

Akak dah 2 kali mkn kat sini.. sedap gak menus nya.

akiratoriza said...

hepi belated besday kak enyda.. ckp psl besday memang sedih la coz.... erm tak yah citer la blh menitiskan airmata, ni pun airmata dh bergenang.. huhuhu...

papepun, hope kak Enyda bertambah2 bahagia disamping family tercinta..

zailamohamad said...

terliur pula tengok ayam Eynda tu

Ena said...

happy belated birthday kak eynda..
MOga apa yg dihajati & diimpikan akan menjadi kenyataan..
btw, menu2 tu memg nampak sedap la.. adeihhh

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya mkanan kat situ..xpernah cube lg...

Ermayum said...

happy birthday panjang umur murah rezeki :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails