Monday, March 7, 2011

Monrods Kitchen Shah Alam ~ Orang Belanja....

Rabu minggu lepas ada perjumpaan dgn member2 yg eynda kenal thru alam maya....dah lama kami kenal satu sama lain....sejak Hannah baru lahir rasanyer.....

Actually ada orang nak belanja eynda sempena hari lahir...ehhh tak habis2 citer besday kan...ok yg ni last kot :-p

Eynda ni hari rabu petang je free dlm 2 jam utk keluar2 macam ni coz rabu hari aktiviti petang adam kat sekolah dia...so 2 jam tunggu adam tu eynda buat le apa-apa hal eynda tapi of coz hannah join sekali :-D

Eynda tak pernah makan2 kat Monrods ni...padahal sebelum ni rumah dekat aje dgn Monrods...maybe sebab nampak ianyer agak ekslusif so jadi segan nak lepak situ hehe...

Sampai kat situ dlm 4pm...pas tu member sorang lagi sampai dlm 4.30pm...yg sorang lagi tu sampai dlm 5pm lebih....masing2 pun ada keje kena settle dulu :-D

Memandangkan eynda tak sempat lunch rabu tu...kesian kan...so eynda order makanan yg berat2 skit...orang belanja le katakan...nasib baik perut kecik (konon)...kalau tak lagi banyak eynda order hahahaha.....





Ice blended cappucino....ok jugak...kurang manis...




Kueteow sup....sup macam tak cukup...tapi bila letak sambal kicap, licin semangkuk hehehe....




Kami duduk kat bahagian belakang restoran...ada tempat bersantai...ada tv...best jugak time2 lengang kids boleh enjoy....




Tu dia sape tak kenal?? :-D




Dari kiri gambar : ana suzana , ME , Hannah & tak payah perkenalkan lagi yg belah kanan tu...kalau tak kenal jugak, meh nak cubit pipi tuh :-D

Sempat le bergossip-gossipan walaupun kejap je jumpa.....alamak baru perasan gambar anak2 ana takde dlm entry ni.....sorry ye ana....upload malam tadi dlm ngantuk2 tu tak perasan sungguh :-p

Last sekali kami jumpa bulan november last year masa housewarming rumah eynda...pas tu masing2 sibuk sejak anak2 bersekolah...ehhh...ke eynda sorang je sibuk...ana & me takde anak sekolah rendah lagi kikiki.....sebab tu jarang dah boleh jumpa....sebelum ni selalu gak...tambah2 ana tu...jiran taman sebelah je...anytime boleh singgah rumah kan....so rasanyer diaorg boleh tahu dah hidup eynda macam mana.....




Good girl Hannah....pandai bawak diri main2 dgn anak aunty Ana & aunty ME....errkkk best ye naik beskal?? Nanti kita ajak ayah pegi beli sebijik ye...pas tu kita lepak2 lagi kat Monrods dgn kawan2 Hannah....kita bawak beskal!! Tapi mama tak sure la beskal Hannah muat ke masuk dlm Savvy??? :-p



Thanks Ana... ME... sebab sudi lepak2 dgn akak....kalau korang tak set date hari tu akak pegi Giant aje la hahahah.....pas ni kita set date kat mana2 pulak ye ;-) Thanks jugak sudi belanja akak makan....besday korang nanti insyaallah akak belanja pulak :-D


Pas ni boleh pegi Monrods lagi....banyak menu2 yg eynda nak cuba ni.... :-)









14 comments:

Kaseh said...

beshkan dapat kawan blogger yg macam nih..kekal sampai luar alam maya..

NaNi said...

kak..monrods tuh yang kat kedai2 laman seri ke?

-iLLa- said...

me nampak slim r kak eynda..

eynda said...

Kaseh...haah... :-)

eynda said...

Nani...haah kat laman seri...lupa plak tulis dlm entry :-D

eynda said...

illa...tu la akak pun cakap cam tu kat dia....berbanding last year sekarang dia kurus la :-)

Ana Suzana said...

apesal ana nmpk gemukkk

ratusiput said...

bestnye org blanje...ratu dh lama tak di blanja ni... :)

eynda said...

Anaaaaa...uit...kalau ana nampak cam tu pun dah kata gemuk...akak ni lagi la hahaha.....

eynda said...

ratu...akak pun sekali sekala je org belanja hehe..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wah..besh dapat kawan blogger yg loeh jumpa2...saya sume jauh2 kak..adess..


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Nur Hanani said...

Sejak akhir-akhir ni banyak makanan sedap-sedap yang akak tunjukkan. Terliur dah ni..Laparrrrrr... :)

Entri Terkini: Penjaga pelajar terkunci dalam toilet..Haru-biru...

zailamohamad said...

Eynda, kalo nak tahu restoran tu bos tempat keje Zaila ni yg punya..kalau xsilap ada juga cawangan di Bangi..kalau sedap bolehlah ajak husband g tapi xderlah dapat diskaun;D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

blom ade rezeki jumpa teman blogger walau sgt rapat dalam maya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails