Monday, March 14, 2011

Gym Clubhouse Cahaya SPK ~ Kami Tukang Rasmi....

Ini my feveret place sekarang *wink*

Kalau hari persekolahan, lepas hantar hannah ke kindy, ni la tempat eynda habiskan masa....selalunyer sejam main squash....sejam guna gym.... isnin-jumaat...




Geng2 sekapal di SPK :-D 

Eynda takde dlm gambar ye....hihi...

Gambar hari pertama gym dibuka....kami le tukang rasmi :-D




Kebanyakan peralatan eynda dah guna....takyah pegi celebrity fitness dah :-D




Ini dance studio... tunggu kot2 ada aerobic class ke... dance class ke... mesti join... 



Ini pun belum try.... wajib guna ... kelebihan dah ada utk penduduk kat sini...kena la gunapakai semaksimum mungkin kan hehehehe....



Eynda legaaaaa sangat sebab ada facilities macam ni kat SPK..... sebelum ni asyik keluh kesah aje....nak exercise takde geng... ada equipment kat rumah dulu, tak best pulak sorang2 je exercise... gigih 6 bulan je pastu malas dah.... nak exercise kat luar rumah time tu hannah kecik lagi, takde sape nak ngasuh....pas tu pindah SPK dah dapat geng panjat bukit cahaya SPK...tapi tak selamat pulak hari tu....terpaksa stop...2 minggu jugak la tak buat apa-apa....nasib baik lepas tu gym bukak...

Haaa sekarang alhamdulillah, peluang Allah dah bagi kat eynda....dekat pulak tu...Hannah pun dah tadika kan...so eynda takleh bagi alasan lagi.... 

Actually tadi bawak adam & hannah pegi clubhouse...eynda main squash dgn jiran...adam ngasuh hannah jap kat playground...ok la walaupun takleh fokus sangat, asyik tengok hannah & adam je....tapi keluar gak peluh...sejam gak la main...pas tu naik gym pulak sejam...haru biru dgn kids dlm gym hahahaha....lepas ni tak tau la management nak strict ke tak pasal bawak kids masuk dlm gym :-p

Tak risau la nanti maybe ada  bilik khas utk kids kat clubhouse *wink*






34 comments:

Kaseh said...

terbaik la eyndaa.... kalau kaseh pun dah ada dkt ngan umah facilities macma ni harus kaseh terjah...rugi woo tak guna...

eynda said...

kaseh....alhamdulillah...syukur sangat ada facilities ni..kalau tak kena pegi subang parade atau empire subang tu la hehe....

Yan said...

Seronoknya Eynda. Bagus tu. Facilities baik cam tu.. Should grab it.

Shu Shinju said...

bestnye kak....kalau shu..mmg gigih tiap2 ari ke gym... :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye akak...
beruntung sgt2...

A~ said...

wah best la ada gym dekat rumah. ur gym tu ada hari khas utk pompuan je ke or sapa2 je boleh guna. cantik gym ni.
i pon ada gym dekat rumah tapi jadual kerja tak mengizinkan & maahaaaal sangat in au$$.

ibh said...

Bestnya..ada facilities macam tu..senang la kak eynda kan..

suhailas said...

bestnya apasal lee BJ tak de...!!!!

Mr feckry said...

menarik gym ni

erieyain said...

best la kak eynda kat kwsn umah dh ader gym..x yah g daki bukit dah..:)

pas nih gigih la ke gym slalu...:)

ratusiput said...

betul tu k.eynda..bila dh selalu pegi gym...skali tak pegi akan rase addict..

Diary Of One said...

Memang the best laa.. senang ad gym/ court. xyah nak pg club... Terbaekk

Pn. Zana said...

best nyer !!!x yah pegi jauh2 nak workout!

♥MAMASYAZA♥ said...

memang bestkan kalo dekatngan umah. umah akak pun mmg tak jauh dari club golf yg ada gym, naik basikal pun sampai, cuma malas je nak pegi

Queen said...

besttt,,nik suke club house yang bagus facilities mcm ni

yangyuyu said...

cayalah kak eynda, lepas ni cuba buat medical checkup, check gula kolestrol semua, mesti turun

syafisyifa' said...

thanks akak sbb accept kita

Just Call Me Bitt said...

best kak.. gunakan sebaik mungkin...

Anne said...

wah bestnye..tak perlu pegi jauh2 kan.
selamat bersenam eynda

Mr. Z and Mrs. Z said...

bertambah kuruslah kk eynda pas ni =)

ceywie said...

gym tu free ke kak eynda, kalo gitu tiap2 hari la blh pegi kan. sronok nyeee...
tp saya tengok kak eynda dah cun dah, kalo kurus sgt nnti nampak cengkung lak.

Nur Hanani said...

Bestnya rumah kelab ni. Kalaulah saya, hari-hari datang sini..seronok tu. kelengkapan semua up to date :)

Entri Terkini: Workshop Produk Terbaru Lancome di Loreal Malaysia..seronok seehhhh...

NM02 said...

wah... sangat seronok... tumpang dua kaki bleh??

Chik Na said...

bestnya gym kat club house SPK... hebat macam Fitness First n Celebrity Fitness Club...beruntung Eynda :)

norh said...

bestnya akak..mesti semangat kan nak work out...

kisahwanida said...

Terbaiklah kak Eynda.... Best dapat facilities macam nie. kalau Wanida pun mesti tak lepaskan peluang. Dah depan mata....

lily lotus said...

memang best betul hidup camni sis..hehe..betul tu dah takde reason lagi taknak workoutkan..

Janna Wan Muhammad said...

wah...kak eynda pon dah main squash...leh la kita main sesama nanti...wahahaha....bila la tu nak main sesama..macam la dekat,hihihihi

Farra Dhelina said...

bestnya kakkkk..takde alasan lagi kan hehe

CikLilyPutih said...

cantiklah club house nie

Lia said...

Wah kak..harus semangat gitu....gym lawa... syoknya...geng2 pun ramai...

adha said...

best giler ada facilities cam tu.... tak yh pikir apa dah.. jaga badan jek.. tak de alasan nk malas2.. hihihi

izyansyazwani said...

bestnya..semua ada kt sini..jeles la :)

nabil vendeta said...

assalmualaikum kak..kt gym akak geng2 laki adew tak yg bersenam ???
n nk tawu selain gym akak kt mne lg ye ade gym area bukit beruntung nie??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails