Wednesday, January 19, 2011

Sambil Menyelam Minum Air...

Rajin hannah tolong siram tanah (bukan pokok ye).... 




Sekali dgn rambut dia pun dia siram ...ehhh ni gambar keesokkan harinyer...sebab tu baju dia lain pulak... 



Perasan sesuatu tak?

Cuba lihat gambar pertama....masih ada pokok kan? Hari kedua, gambar ke2 & ke3...pokok dah takde....itu le sebenarnyer motif entry ni hehehe...nak citer, kami dah cabut pokok2 depan rumah....kami tanam pokok lain....

Nanti rajin eynda snap gambar garden eynda yg terbaru....makin lama makin simple...makin nampak luas laman sebab kurang pokok heheheh....makin malas siram pokok kah? Sebab tu makin kurang pokok?

Sebenarnyer lately kami suami isteri agak bz.....hubby bz dgn keje macam selalu...bini pulak bz dgn hal sekolah anak2....so laman kami dah terbiar....pokok makin membesar sebenarnyer.....sekali pandang dah macam hutan terbiar kekekekke.....so tiba la hari hujung minggu....eynda ajak hubby bergardening....sebab eynda takut la...pokok2 dah ala-ala hutan liar...ntah ada apa bawah pokok pun kita tak tau kan...dah le dengar kes ular masuk dua buah rumah hari tu siap panggil bomba...huuuu takmo la...sesumpah datang lepak pun dah kecut perut...inikan yg lagi besar!!

Sekarang sudah lapang sikit laman...setiap sudut nampak apa yg ada hehehe....








14 comments:

Cik Firus said...

gud2..riadah kat rumah je..
cabut pokok pn da macam bersenam kn..kuar gak peluh..
nanti makin cantik la rumah sis :)

Kaseh said...

oohhh dia main air yerrr..padanla rajin tolong mama...hehe

ieda said...

haaa kan dah main air heheh
waa header baru .. cunss gitu :)

ermmm eynda rajin gak nak tanam .. ieda langsung x minat pokok bunge nie sbb dah tahu akan terbiar huuh

Eti said...

waaah, patutlah rajin tolong mama dia kan... 2 in 1 package... :-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

siram abes hannah...
hehehe...

*new header cun la akak...*

mie said...

uih!!
bercinta dan berkebun..
romantik tu..
eheheeee

anie,Nagoya said...

ehem....new picture.

oloooo....nape tak ajak kita main2 gan Hannah?comei bdk2 gan ragam mereka tersendiri

Adrina Adi said...

rumput rumah kak eynda pun dah cukup lawa. takyah pokok pun takper.

Farra Dhelina said...

kadang2..yg simple ,tak perlu byk pokok pun dh ctk kan..

Yan said...

Rumah akak penuh dgn poko Eynda.. Memacam binatang ada..heee

IxoR@ said...

tak sabau nk tgk garden baru sis...

;)

Anne said...

rumah ada garden mcm rumah eynda best...mcm2 pokok boleh tanam:)

Selamat ber gardening eynda.

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wah..garden2 pokok simple2 udah kak..kalo tanam pokok besau2..akarnya tu nanti leh merosakkkan tanah umah..!!~~ tapi rumah akak comey tau!!

absolutely emy said...

Cantik taman. Sayang pokok dah kena buang.. anyway simple is nice. :)

Hannah ambik kesempatan main air ler tu ek.. kunun2 nak tolong emaknya berkebun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails