Saturday, January 1, 2011

Melaka Day 1 ~ Equatorial Hotel.

Entry pertama untuk tahun 2011 *wink*

Ini kisah percutian kami di Melaka 28hb-30hb Disember 2010....saje bawak anak2 berjalan....selalu pegi balik hari...tak sempat nak melawat apa-apa pun...kali ni agak puas hati...best sangat!!

Seperti biasa check-in aje sebelum bilik semak, eynda suka snap gambar bilik....ni pun semak jugak dah bila dah termasuk barang2 kami :-p


Nombor bilik kami...di tingkat 17... 





Buka je pintu bilik nampak le semua ni.... 




 Complimentary coffee & tea....mineral water jugak...




Barangan mandian....dulu2 teruja betul dgn bekas2 kecil ni...selalu bawak balik rumah kalau ada extra...sekarang macam dah tak minat so tak bawak balik apa-apa.... 




Berhadapan katil ada tv...kebanyakan hotel dah letak lcd tv kan.... 




Katil....tapi eynda tak suka dgn bantalnyer...lenguh leher!! Takleh tido nyenyak 2 malam kat sana :-( 




Ada daybed utk adam & hannah :-D 



Dari luar tingkap bilik nampak pemandangan istana melaka....takde balkoni sebab ada daybed kat tepi tingkap... 


So far ok la stay kat Equatorial Hotel ni....harga satu malam utk bilik premier dlm RM360++ - RM390++ pernight....makanan biasa2 aje....tak banyak pilihan...hari2 menu lebih kurang sama je so nak makan banyak2 pun macam tak teruja hehehe....

Hotel ni bersebelahan dgn Dataran Pahlawan so nak makan apa pun kami ke dataran pahlawan aje....tak macam kat port dickson hari tu...siang malam makan kat hotel so ongkos keluar agak tinggi....

Tapi bab housekeeping agak teruk....hari ke2 kami keluar pagi, balik ke bilik 4pm, bilik masih tak dikemas....kami keluar pulak lepak kat dataran pahlawan...pesan suruh kemas bilik....dlm sejam kami balik, bilik masih tak dikemas....so hubby sudah komplen kat receptionist....dlm masa 30 minit terus bilik kemas bersih hehehe....

Nanti eynda buat entry lagi ye....ada 200++ keping gambar hasil snap kat Melaka tapi kena pilih2 yg mana satu nak tepek....takkan nak tepek semua, jenuh eynda resize & letak watermark satu2 gambar :-p

Jumpa lagi :-)




16 comments:

Ya ALya said...

penutup cuti 2010 la ni yer kka eynda....

t mesti ada pembuka cuti2 2011...

Kaseh said...

tak sbr tunggu next entry....:)

eynda said...

Ya...lebih kurang gitu le hehe...pembuka cuti2 2011 tak tau lagi bila :-D

eynda said...

Kaseh...tunggu ye... :-)

dianna said...

wah bestnya pergi melaka. dianna selalu dtg melaka. tapi jarang lah nak jln2 bagai. sebab kampung kat Melaka. hehe org kata kalau dh dekat lg malas nak berjalan kan.

Mimy Hamid said...

akak ..tido bilik apa eh...best la...deluxe ke superior ke...baper rege nya..woww menarik je

LiAnA said...

dulu2 suka duduk hotel apartment depan mahkota parade tu.. singaporean penuh kat situ.. time tu dataran pahlawan tak meriah mcm sekrag..

Tihara said...

jln2 sakan hangpa ni..cantik juga lah bilik tu :)

Cik Firus said...

sempat lagi yer kak eynda pegi bercuti..
next time bercuti kat terengganu pulak yer.. :)

Farra Dhelina said...

akk gi naik melaka cruise tak? menara yg tgi tu (ape tah dh lupe nama ekekek) ..best jugak tmpat2 tu..oh mybe next entry kot ekekeke ;p

Ein Auzai'y said...

best nyer.. daybed tue menarik sungguh...

hazeleyed lady said...

Peace be upon you Eynda
Thank you for visiting kak Hazel.

so you too spent some effort in showing your children to historical places in our country eh? That's good.
i feel that every parents should do the same...to love Malaysia is ...to know Malaysia!
Happy New Year sis.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cuti2 ngan family...
hehehe....

Just Call Me Bitt said...

bila ade review bilik senang nak pilih bila area berdekatan kan...kdang2 review side derang tu semuanya bagus2 belaka jek...hehe but ok la at least kawan lain ade experience buleh share kat kite kan..thanks

mimie1678 said...

equatorial mmg best....! mimie pernah kerja sana part time jadik reservation clerk... hehehe... berenti sbb tokleh pki suar panjang.... nak kena seksi meksi sepjg masa.... hehehe....

Aien said...

Eynda,

u shud try duck tours dan planetarium juga..anak2 mesti suka punye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails