Thursday, December 16, 2010

The Legend International Water Homes Port Dickson Part 4.

Kita habiskan citer hari kedua ye...lepas balik ke bilik nak rehat2 sambil baring2...tengok tv...ada yg terjun pool pulak....Hannah tetiba cakap nak pegi swimming pool yg ada slide (public pool for kids)...kami macam terkejut plus hepi la...owwwhh Hannah dah ok kot....gigih tukarkan baju renang dia....




Abang Adam yg asyik dlm private pool...mana2 pun dia takpe...janji swimming pool....so bila ajak pi public pool ok aje la....




Sampai je kat kids pool slowly nak ajak dia jejak kaki kat pool tu...Hannah takmau la...terketar-ketar dia....eynda dukung & berdiri kat tepi pool tu...cakap kat dia pool tak dalam pun...mama pegang hannah ni....pun dia takmau....peluk eynda erat...abang adam datang pujuk nak tolong pun Hannah takmau...




So disini la berakhirnyer episode hannah ajak gi swimming pool hehehe...playground akhirnyer....kesian...takpe nanti kita try lagi ye....besar nanti Hannah ok kot...tak pun tahun depan dah ok kot....yg tak tau citer sila baca di part 1 ye...




Alamak!! Kantoi!! Sape yg hepi ni hahahaha.....nasib baik gambar jarak jauh :-p




Dah letih main kat playground, pegi playhouse lagi....layan je Hannah tu ....pas tu jalan2 tengok chalet atas laut....tengok sunset....

Bezanyer masa kat avillion dulu, eynda check-in kat chalet atas laut tapi yg benarnyer chalet eynda tu tepi pantai....tengah malam baru dengar bunyi air laut tapi kalau lihat ke bawah masih pasir pantai huhu....silap dapat bilik daaaa.....kalau kat water homes ni setiap bilik atas air...takde yg kat persisiran pantai....air laut sentiasa nampak penuh sampai ke tepi ...

Pas tu kami balik bilik...cadang nak makan kat pekan PD, buat status dlm fb cari tempat ikan bakar yg best....thanks utk yg bagi komen....tetiba kami pikir macam malas nak keluar ke pekan PD...sebab selalunyer bila datang PD, malam mesti sesak sangat....buat apa nak susahkan diri kan...makan aje kat restoran dlm hotel....cuma mahal lorrr....tapi selesa & tenang....

Kebetulan siang tu dapat tahu Mimie Hamdan pun nak check-in kat situ....berjumpa jugak kat dinner buffet malam tu tapi sebab eynda ni sampai2 aje dah sibuk layan anak2 nak ambik makanan...Mimie pulak dah nak habis dinner....paling nyesal tak sempat nak bergambar kenang-kenangan dgn Mimie kat situ....bukan senang nak jumpa kan....takpe Mimie...lengkali kalau kita jumpa pertama sekali snap gambar!! :-D

Pas tu balik bilik tido la...apa lagi... :-D





Nantikan entry hari terakhir kat PD...owwhhh ada lagi ye...entry gambar2 makanan kat sana heheheheh.....







11 comments:

sisdee said...

eynda...hannah macam sarah le...dari rumah dia le paling sungguh2 nk mandi kolam..last smpai pool dia nk bdukung jek hehehhe.....tapi sarah pastu terus tak ingat dunia le nk mandi sbb mgkin pd dia rugi jek dah pegi tak mandi kan..cuma awal2 jek :)

sisdee said...

eh btw..eynda try le beli pool kat rumah tu..bole dia angan2 dok kat pool hotel hehehehhe at least dia tak takut lagi mandi kat pool public akan dtg :)

ibh said...

Sian hannah..trauma jadinya dia...Hope tak lama la trauma dia tu...

Queen said...

Takpe..slow2 kene bagi die confident.. =)

Mungkin boleh start dgn besen kat rumah?..(macam ada pengalaman je masuk besen mak sampai pecah..muehehehe)

sLEEping BEauty said...

owhhh.. hannah sgt comel =) hee
nnti lama2 hilang lah fobia tu ..

nasib dua2 gegirl intan ok je mandi pool ..hee

TK said...

Puashati anak2 dpt main air kan..
Ikan Bakar kat PD mmg best! Rindunya nak ke sana lagi!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantiknye view kat situ..

takpe...slow2..insya allah, later hannah akan confident balik..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jongkang jongkit tue mcm mamanye lebih hepi...
hehehe...

esh said...

salam kenal eynda,
colorful betul blog ni, suka baca :D

me and family been there few weeks ago, tapi just 2d/1n. just the garden pool. next visit nak kena try cam eynda nih!

my second pun takut air, selalu main air dgn kaki je. jenuh kita nak dokong masuk dalam air...

Just Call Me Bitt said...

tak pe kak eynda, biar dia nak sendiri...sian dia..mesti trauma...

eB@mamaAerish'n'Aed said...

canteknyer gambo yg last tuh... eB suker sgt... nostalgic...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails