Thursday, December 23, 2010

Japanese Rice Cake.

Pernah makan??

Eynda sukaaaa sangat Japanese Rice Cake ni....tapi brand lain tak pernah jumpa...ini brand roti macam brand roti gardenia jugak...

Al-kisahnyer sejak pindah Cahaya SPK eynda selalu singgah 7-11 Bukit Jelutong....satu hari tu ternampak rice cake ni...ada inti coklat...ada perisa black sesame...bila nampak inti peanut butter apa lagi terliur sudaaahh....terus beli...errkkk dah beli banyak kali harga tetap tak ingat...coz beli dgn barang lain hihi....





Apasal kat Giant Shah Alam eynda tak pernah jumpa rice cake ni...kalau ngidam kena cari kat 7-11 Bukit Jelutong aje hhmm...




Di luar sesame seeds....di dlm inti peanut butter...yummyyy.....actually rice cake ni ala-ala rasa kuih koci, liat2 skit dohnyer...diperbuat dari beras pulut....ntah le orang lain suka ke tak kan...yg pasti eynda dah beli 3 peket so far :-D





Setiap biji ada 113kcal.....makan 3 bijik baru 375kcal...boleh le buat minum petang....masih selamat...cuma bab lemak bila 3 biji tu agak...no komen hehe...



Jom makan rice cake!! :-)








15 comments:

Alin Marlini said...

Alin suker roti brand sweetie xspecially roti coklat dia..mmg marvelous...sedap bangatt...hehehe..roti jepun ni blm penah tgk lagi...

Susah nak dpt stok roti sweetie ni..yg ader kat 7 Eleven je...

cikbedahlaser said...

rice kek ni sama ehh dgn mochi?? mochi tu nama jepun die ke??

comey_lote said...

agaknya mcm kuih bom kita tu kak eynda? cuma inti coklat..kuih bom inti kacang merah

eynda said...

Alin..haah roti coklat dia sedap kan :-)

eynda said...

cikbedahlaser...kalau google tu ada persamaan la dua2 nama tu...

eynda said...

comey_lote...lebih kurang jugak la tu...cuma yg ni tak goreng...

zealvia said...

dah cuba sekali terus tak lalu..almaklum ler bukan tekak jopung.

Queen said...

first time ni..rupe die macam kueh bom...hehhee

Cik Firus said...

x penah mkn la japanese rice cake ni..

kalo roti inti coklat yang kecik2 tu slalu la makan..sedaaaappppp

dina.fikry.sarah.hadif said...

kejab lagi gt petronas nak tgk ader jual ke x...?ke 7-E je yg jual yerk..

ibh said...

Tak pernah mkn lagi..tapi mcm best ja..Kena cari juga ni..

Yan said...

Macam sedap je Eynda. Nanti nak cari kat 7E Sect 7..Harap2 ada...

aanie said...

xpenah jumpa lak benda ni...nanti g 7e kena cari ni..hehe..terliur jugak...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

diet2...
hehehe....

sLEEping BEauty said...

cedappp2 .... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails