Friday, November 5, 2010

Shopping @ Plaza Shah Alam & Blogger Datang Rumah!!

Happy Deepavali utk kawan-kawan yg menyambutnyer ya....beraya kat mana hari ni??? Eynda beraya kat shopping kompleks :-D

Hari ni hari bangun lambat hehehe....alaaa...bagi la peluang kan...hari2 dah bangun 5am....cuti2 je nak jugak bangun lewat....lepas subuh tido balik...tetiba dengar Hannah terjerit-jerit kat tingkat bawah...mesti dlm bilik makmal komputer kami..ada le berebut apa-apa dgn abang adam dia tu...bagus anak2 eynda sekarang.....weekend je diaorg bangun tak ganggu mama & ayah ehemmm....dapat le mama tido lebih luar biasa dari biasa kan hehe....tapi kalau hari kena masak sarapan, bangun awal jugak...takde maknanyer nak bangun lewat....

Lepas terkejut dengar suara hannah pagi tadi kelam kabut eynda bangun off alarm rumah....tengok jam dekat 9am dah :-p Bahaya kalau tak off alarm....hannah tu dah pandai bukak sliding door...mau satu Cahaya SPK terjaga nanti kalau alarm rumah kami tetiba bunyi :-D

Memang ada plan hari ni utk shopping....so bangun terus bersiap ke Plaza Shah Alam...mula2 sampai sarapan aka lunch kat Pelita Nasi Kandar....eynda kata lunch sebab sampai PSA pun dah 11am....sementara nak makan2 dah 12pm....12.30 pm hubby dah kena ke masjid utk solat Jumaat.....sempat jugak shopping bedsheets kat Home's Harmony....

Sementara tunggu hubby habis solat Jumaat, eynda anak beranak tawaf satu PSA....shopping kat Reject Shop....kat Kidz Branded Outlet...pas tu dah tak tau pi mana kami lepak2 kat Krispy Kreme....

Donut...1st time ni makan Krispy Kreme.....yg coklat utk Hannah...yg cappucino atas putih tu utk eynda...Adam takmau....dia simpan perut kosong utk makan fries KFC...cehhhh...padahal kan...baru je makan nasi....sejam dua dah lapar pulak nih :-p



Ice blended Mocha....sedapnyer....



Posing sempena Hari Deepavali....



Hannah sibuk nak masuk pegang beras2 tu...syok kot kalerful jek...tapi tulisan Happy Deepavali kat belakang tu pun dah diganggu sikit...sape la yg buat kan...Dah jadi HAPP DEEPAV hehehe...


Pas tu ada shopping2 lagi.....pas tu dah kelam kabut kami balik rumah sebab ada appointment semburan racun serangga...sampai je rumah, kete si penyembur pun sampai sama time dgn kami....rupanyer dia bawak isteri dia...si penyembur racun serangga tu adalah Mr.Bam (ehhh blog dia dah takde ke)....isteri dia Yangyuyu...dua-dua blogger :-)
Adehhh...terus segan sebab rumah tak sempat kemas2 coz bangun pagi dah sibuk nak keluar shopping hehe...


Hannah & Durrani....Durrani macam anak patung!!



Sembang-sembang sementara tunggu Mr.Bam buat sesi penyemburan....ni kali ketiga kami ambik servis Mr.Bam....kali ni panggil sebab banyak sangat lalat...sekali hurung 4-5 ekor!! Rupanyer sebab kami baru tabur baja t*ik ayam kat pokok2 kami....
Masa nak balik tu ambik peluang bergambar la kan....rugi wooo tak bergambar :-D



Gambar penuh pulak....



Sebelum balik sempat lagi posing...


Jumpa jugak akhirnyer dgn yangyuyu aka ummi....selama ni kenal kat blog je...kat facebook je...sebelum ni Mr.Bam datang, ummi tengah sarat mengandung...pas tu dlm pantang plak...kali ni baru ummi boleh datang rumah eynda....

Sabtu depan datang rumah eynda lagi ye Ummi :-)





9 comments:

Ena said...

syok la kan jumpa blogger.. ;D

zailamohamad said...

rumah Zaila nipon banyak semut, dulu masa nak masuk rumah ni buat juga pest control tapi agaknya bau ubat tu dah hilang kot, tu ynag bertambah2 koloni semut datang tu;(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah mantain comel...

Mimie Hamdan said...

hannah seperti biasa mmg comel... hehehe...

nak jemput eynda join GIVEAWAY kat www.delicious-cuppies.com ..

mehla try.. hehehe.. :-)

syarqiah75 said...

senyum je hannah..so sweetttt...

yangyuyu said...

Alamak masuk tv.haha malu2..

A~ said...

hannah memang pandai bergaya eh. durani plak malu-malu gitu.
i tak pernah pegi lagi shopping mall shah alam. tu baru ke?
krispy creme dulu femes kat sini, tapi i think now dah tak berapa coz its kinda too sweet. tapi skali skala boleh la kan, suka-suka.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah cantik baju hannah.. sweet jer..

mimi pun dah try Krispy Kreme tu. tp tak berapa gemar sebab manis sangat.. kalau big apple (manis juga) tp mimi suka. heheheh

Cikgu ILi said...

Tengok Ummi berdiri tepi K.Eynda pun saya dah tau saya akan tinggi mana kalau bergambar tepi kak Eynda.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails