Monday, September 27, 2010

Open House Kakak Ipar....

Yuhuuuuuuu.....masih mood berayakah semua??

Assalamualaikum...selamat pagi....semoga hari yg ceria utk semua ye....eynda online awal hari ni...sebab nak buat entry citer yg dah agak basi kekekekek....oleh sebab niat nak citer jugak kan...dan kesian kat blog eynda yg dah bersawang tahap kronik ni....eynda citer le kisah raya hari ke2 ye :-D

Raya ke2 kak ipar ada buat open house...memang setiap tahun macam tu....meriah open house kak ipar sebab jemputannyer bukan saje kaum kerabat kami..setiap tahun.kawan2 kak ipar yg asal dari Iran...Arab...mana lagi ntah....pun datang jugak...cantik2 okeh...hidung mancung....bulu mata melentik hehe...kulit licin....comel2...yg lelaki pun ada....boleh nampak diaorg macam enjoy makan makanan2 masyarakat kita...ada yg diaorg tak pernah makan...tak pernah rasa...





Sebenarnyer Hannah pakai dress kaler pink...konon2 mamanyer nak sedondon dgn anak dara dia la kan....tetiba dia melalak-lalak..."nak pakai baju rayeeee...nak pakai baju rayeeee...." padahal semua tu baju raya le....terpaksa la tukar baju....dia yg pilih nak pakai dress ni....kemain lagi dah pandai pilih2 baju ye.....eynda baru perasan kaler baju eynda sama la dgn alas meja pink tu tehehehe....last2 sedondon dgn alas meja ye :-p




Ini acara setiap tahun kat rumah kak ipar...bergambar bertiga lokasi pun sama :-D Eynda dgn isteri abang2 ipar....terkilan jugak sebab tahun ni tak sempat bergambar dgn kak ipar yg buat open house tu....raya pertama tak sempat...raya ke2 tak sempat....raya seterusnyer pun tak sempat....hhmmm....




Hannah nak adik ke??? Alahaiiii....ramai le yg cakap Hannah mintak adik....mamanyer sengih aje....risau jugak tengok hannah usap2 kepala baby tu...sebab hannah lebih pandai buli kucing dari layan baby :-p



Adam dgn sepupu sepapatnyer....Dah besar kan Adam...tak lama lagi tinggi dari mama dia la hehe....nampak sebaya dgn sepupu2 dia padahal diaorg tu dah sekolah menengah....




Adam nak iPad...owwhh tak payah ye...orang lain nak beli takpe....kita tak payah la....sebab ayah adam nak belikan pc aje utk adam sempena puasa penuh tahun ni....
 
Gambar food takde la...ada snap tapi blur sebab gambar testing aje hehe...ada laksa...mihun goreng...nasi goreng...lemang..rendang..satay...kek lapis...biskut raya...apa lagi ye...dah lupa la....
 
Makan....sembang...makan...sembang...makan...posing....posing....pas tu kami balik rumah MIL dulu sebelum petang tu berangkat dgn beg2 baju ke rumah mama eynda pulak.... 8 hari di Sg Petani.... 4 hari kat rumah MIL... 4 hari kat rumah mama eynda...ok la kan :-D
 
 
 
** ada masalah nak justify perenggan la pulak..iskk...dugaan...dugaannn...
 
 
 
 
 
 
 

7 comments:

Mr feckry said...

meriahnye raye

eynda said...

Mr. Feckry...alhamdulillah :-)

cikbedahlaser said...

slmt ari raya kak eynda....

byk ke g OH?

NURA said...

salam sobat
wah seru ya,open house di kakak iparnya.
lucu2 anak2 yang pada kumpul.

Softtouch [Hanim] said...

open house..best best..dpt mkn sedap...lepas ni tggu umah kak eynda plak..

Farra Dhelina said...

waaa hana nk mtk adik ke kak??? heee

Mia-Ina said...

mkn hari tgk gmbr adam...adam mkn membesar la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails