Saturday, August 7, 2010

Tiga Jenis Wanita.

Wanita Pertama.

Hannah : Hye Aunty!!

Wanita Pertama : Hye Sayanggg.....




Wanita Kedua.

Hannah : Hye Aunty!!

Wanita Kedua: (Tak say hye tapi pandang hannah & senyum ikhlas)



Wanita Ketiga.

Hannah : Hye Aunty!! Hye!! Hye Aunty!!

Wanita Ketiga : (Tak say hye...tak senyum...jalan mendongak....tak tengok langsung Hannah yg kecik kat depan dia...berlalu terussss cam gitu je...)





So kamu golongan wanita yg mana satu?? Pikir-pikirkan....renung-renungkan....selamat beramal....eynda definately akan cuba tak jadi yg nombor 3 tu ..... apa di fikiran orang seperti ini ye....nak bersangka baik tapi setiap kali bertembung konfirm itu yg berlaku....mungkin kami ni nampak lekeh kot berbanding dia...dan mereka-mereka ini selalunyer ada geng2 tertentu yg mungkin lebih ada standard berbanding kami...ok takpe...nasib baik hannah tak pandai terasa...mama dia plak yg lebih2....ramai lagi aunty yg boleh hannah say hye kan!! ;-)

20 comments:

Zur said...

hahahaha, kak, yg pertama tu mmg jenis suka kanak-kanak + peramah dan penuh sifat keibuaan, yg kedua, dia suka kanak-kanak tapi tak tahu nak tunjuk mcmn, and yg ke3 tu, mmg totally out of service area...

Softtouch [Hanim] said...

sy untie yg pertama..sian hannah..kalu sy pun akak terasa kak eynda..ade plak org yg nk kwn2 ni ikut standard2 .Macam2 org ni..

Queen said...

saya type yang first..tapi kalau budak2 meleser ke hape kan..saya bukan seorang yang bagus utk handle...

kak eynda kene tmbh one type lagik...

yang jenis say hye..dan terus main dgn budak tu...

itulah my yabang..heee...

takpe hannah...auntie nik ade..

hye HANNAH!....senyum....lambai2....give me 5...kiss2....cayang2/hug2..main2..ok jom balik...kak eynda..pinjam hannah ye..heeeee

Mr & Mrs Ai said...

kalo syatilla kne wanita yg 3 tu pon syatilla sentap kk eynda...bagus hannah tk pndai sentap2=P

Mr & Mrs Ai said...

kalo syatilla kne wanita yg 3 tu pon syatilla sentap kk eynda...bagus hannah tk pndai sentap2=P

Farra Dhelina said...

takpe hannah..bia aunt yg say hi kat hannah..

* hye hannah!!! ;-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aunty xder...
abg ceroi ade...
always say hyeeee to u hannah...
cos u so sweet...
that num 3 aunty is so dumb...
;)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hye hannah....agak2 apalah reaksi dia yer kalau aunty tegur cam tu??

cikbedahlaser said...

nk jd aunty yg ke-4 la hannah...

bawak main kejar2 dua round.. baru babai hannah....

hehehehhe

Ummi said...

ina pun pernah lalui keadaan yg ke3 tu...ciankan...sombong tak bertempat..standard camna sgt pun tak tau...ina kalau org mcm tu tak heran lansung...org lain yg standard nya tinggi pun tak berlagak camtu...kesian kat hannah...

LiAnA said...

ku penah berhadapan dgn wanita yg ke-3.. tp bezanya aqil tak tegur dia tapi datang kat tempat dia bermain.. muka wanita tu penuh sombong dan bongkak langsung tak pandang apatah lagi senyum..

reaksi ku.. (dlm hati) kenapalah perangai begini harus ada dlm diri wanita seperti kamu.. sgt memalukan!!!

Intan Inn said...

hye hannah...aunty sentiasa ada kat sini..kalau sudi tegurlah aunty..aunty suka dgn budak2..

mJ said...

me definitely auntie yg 1st!!!! tak percaya meh soh hannah meet me hehehe...i kalo la budak cam hannah tegur i cam tu, harus i peluk cium budak tuuu

wanita ke3 tu for me yg jenis takde perasaan kot...appaaaraaaa! dush!!!

Anne said...

i can be auntie yg 1st & 2nd tapi NO NO to auntie ke-3 tu:)

Takper la Hannah, nanti 'auntie' tu ada girl, org lain pulak buat kat anak dia.

Hannah kiut & bijak.

IxoR@ said...

yang pasti... am the 1st..

hello hannah.... comelnyer!

Selly Buke said...

hye Hannah...

kalau anak kita kena pun, mesti akan rasa sentap macam eynda rasa... huhuhu...

perasaan normal kan untuk seorang bergelar ibu nie.. hehehe

Queen of Pirus said...

itu la manusia...rambut sama hitam, hati lain2..tak pe la Eynda...kita pun tak mintak makan dgn dia...selamat berpuasa & happy always.

Tihara said...

hannah..len kali say hye kat aunty tiha yek..sampai ati tk layan girl secumel hannah..

eynda kita pn penah kena benda camni
..kita senyum kat org tu umo dia dah 50..lg laa jiran kita senirik..dia tak senyum pun..kdg2 dia lalu, kita tegur dia..nak pegi mana tu kak? dia wat dek jek..ape lah salah diri ini..tsk tsk

ibh said...

kalau sue..yg jenis pertama tu la..hehehhee

NeenaAnuar said...

of course yg no 1... sbb neena kan suke giler ngan budak2... nak2 budak2 yg cam hannaah... lagi lah gerammm nak dekat ngan dia...

alaa.. tak rugi pun kalau kite peramahh kannn.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails