Monday, August 9, 2010

Adam Oh Adam.....

Hari ni hari Isnin...seperti biasa eynda bangun pukul 5 pagi...iron baju ..prepare minuman utk hubby & adam...pas tu dekat2 pukul 6 pagi gerakkan adam....lepas mandi adam kata dia nak termuntah...sakit perut....eynda tetap nak suruh dia ke sekolah sebab nampak dia macam tak teruk...hubby pulak kata tak payah pi sekolah...takut adam muntah kat sekolah susah....hhmm..dah siap pakai baju sekolah...tukar balik ke baju biasa....dok pantau dia kot2 muntah...sapu minyak kat perut dia...dia baring2 aje la...brape kali masuk toilet sebab dia rasa nak muntah tapi tak keluar apa2 pun...suruh dia sarapan skit...makan nasi telur dadar dua sudu kecik je...tunggu lagi...kalau tengahari tak baik gak nak bawak gi klinik....





Last2 tertido budak2 ni....2 jam jugak la diaorg tido pagi tadi...adam tu tahu le sebab tak sihat...hannah tu tak tau pasal apa join abang dia tido jugak....tapi nampak sweet pulak diaorg tido sama2 hehe....mamanyer?? Berinternet :-p 

Dun worry....tenet2 pun anak2 tido tepi eynda je.... ;-)


Pukul 12 tengahari diaorg bangun...serentak pulak tu...tanya adam..nasib baik dah tak sakit perut...dah tak meloya...angin kot kan...


Tak pegi sekolah tak semestinyer boleh enjoy kalau dah tak sakit ye adam....




Kena buat latihan bahasa melayu...bahasa inggeris...sains...matematik...cikgu eynda je ngajar muahahaha....cikgu eynda pun kekadang main tipu...tak tau jawapan selak kertas jawapan jugaakkk hahahaha...janji boleh explain kat anak bagi dia paham ;-)


Esok dah boleh pegi sekolah ye....tak boleh ponteng2 selalu....sekolah adam ni setiap kali peperiksaan...ujian....markah kena bagus...kalau merosot setiap lepas periksa/ujian kena turun kelas...kalau improve akan naik kelas...adam baru naik kelas masa peperiksaan pertengahan tahun....ujian baru2 ni pun dia menten kat kelas baru...so kena la bekerja lagi keras supaya menten di kelas tu atau lagi bagus naik ke kelas paling best *wink* Insyaallah kita usaha kan :-)

15 comments:

Anne said...

Sweet jer Hannah tu...mungkin dia tau abang Adam tak sihat, tu yg baring2 sampai tertido kat sebelah:)

FaiHash said...

wahh , sweet nya bila tgk hannah dgn adam tdo sama2 :)) nmpk comey je :D

sweets said...

sian adam..
kalu sweet pun mesti ckp x yah g sek,
takut termuntah kat sek...

cute hanah tido sama abg...

illa said...

Salam kak eynda...sweet ler pic adam n hannah tido tu...;) hanna dah nampak besarkan..

shabiela said...

cutenya dua badik ni tdo.. :)

gud luck adam.. study molek deh..

Rashidah Ibrahim said...

Bagusnya adam mendengar kata maknya, sakit-sakit pun larat lagi nak menjawab soalan.

Intan Inn said...

seronok jer tgk dua beradik tdo sama yer..hehheee

noradzlina.kamdani said...

pipi hannah...geramnye

Shu Shinju said...

get well soon yer abg adam....comel hannah..

Mia-Ina said...

bagusnya mama mendidik anak dia yg baik wp anak x sihat..teruskan usahamu kak eynda

Lady of Leisure said...

sweetnya pic adam ngan hannah tido tuu..
:)

cikbedahlaser said...

waaa sgt sweet gmbr dua beradik tu tido.... nmpk kasih syg tuh.. w/pun tgh tido... smpi sy pon rasa nk tido... owhh sedap nye mrk tido

peah @ peps said...

suke the first picture...mcm menerangkan perasaan adik beradik...

Farra Dhelina said...

hannahhh..so sweet gaya dia tido kak..nmpk sopan je tido..

ERMAYUM said...

ye chweet nampak tidur adik badik:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails