Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

Kita Kawan...

Sunday, July 4, 2010

Halaman Rumah Saya.....

Salam ahad semua...

Seperti yang dijanjikan....ini la halaman rumah eynda....



My feveret spot!








Buat tembok kat belakang so yg semak2 tak nampak dari depan hihi....



Pemandangan dari belakang....getah air kat paip tu dah tukar ke tempat lain...nampak semak je nanti ..

Pokok kat dinding bahagian depan rumah...tak sabar nak tunggu pokok ni besar skit...kayu yang melintang tu dah tukar posisi bagi menegak pulak so pokok yg senget skit tu akan membesar jadi lurus...hopefully la hehe...




Ada lagi nak tambah kat halaman rumah....bukan kolam ikan ye....buaian aje....tapi yang eynda berkenan tu landscaper kata harga dlm RM4K-RM5K!!!  Waahhh.....taste melampau hihi...so KIV dulu...kumpul duit :-p


So sekarang ni sape yg lalu2 area kawasan perumahan ni konfirm tahu rumah eynda yg mana satu kan! ;-)




44 comments:

cicakgirl said...

Wah, cantiknya! serba hijau ;)

Marmar.. said...

bestnya..

peah @ peps said...

wahh..cantikkk..sangat cantik...

Kamsiah said...

Alhamdulillah...rumahku syurgaku,kan...

Kancilbiru said...

wah cantik la kak...saya suka umah yang halaman macam ni...pokok sedang2 saja...hehee tak la merimbun sangat..bersih dan kemas...

ibh said...

Wahhh..nyaman jer..Tu kalau hujan..tentu best..nyaman ja...
Idea letak tembok tu bagus la kak..sonang kan kalau semak org tak nampak..
Hehhee..bleh guna idea itu nampaknya...

Dayung Serian said...

cantik...sejuk jer mata memandang dgn permandangan yang hijau-hijauan gitu.

zailamohamad said...

huhuhuhuu..teramatlah cantik halaman Eynda..

mJ said...

cantiknye umah eynda...sure puas hati kan dpt hias rumah sendiri...berhabis pun takpe sbb rumah sendiri...congratss eynda :)

shabiela said...

sejuk mata memandang...:)

Tihara said...

lawa laa rumah hang eynda..sejuk mata memandang..cam resort

dilaOHdila said...

sonok tengok urang ada umah baru ni...hehehe

delour said...

umah akak nmpak hijauuuuuu...=))cantek sgt2 kak..

ArELeEz said...

cantiknyeee...

Nana said...

kak eynda,
sangat cantik landscape umah akak. memang marveles! suka hijau. tenang je. best2. tetiap hari kene siram pokok ek, penat sikit tapi berbaloi2

Softtouch [Hanim] said...

cantinya..nyaman jer mata ni tgk..nmpak sejuk jer..

Softtouch [Hanim] said...

cantinya..nyaman jer mata ni tgk..nmpak sejuk jer..

Lady of Leisure said...

sangat cantik suka tengok frangipani dengan pasu besar tu..
:)

shasha said...

wah..cantik nya, bersih lak tu. sejuk mata memandang.. rumahku syurga ku.. (:

yan said...

Cantik nyaa...

ZAREENE SAIFUDDIN said...

eynda... cantiknya halaman rumah... pandai eynda hias....

Shu Shinju said...

wah... shanteknye... sejuk jer mata memandang...

sLEEping BEauty said...

pilihan pokok2 yg menarik ....
cantik .....

zarin said...

dah tahu dah hihi...masa nak balik itu hari nampak keta eynda je kat dlm pagar n byk pulak keta lain park kat luar pagar...mesti ada tetamu ye!
anyway, next time dtg nanti i mesti singgah tau! heee jgn terkejut pulak ye :-D

Alida Ali said...

nampak tenang je umah eynda...bestnya...

Azmiezas said...

seronoknye..terasa tenang jer..

ni lah namanya rumahku syurgaku..

Rinna said...

Cantiknyaa.. landskap..tenang jer..tgk.. :)

IdzaLia said...

simple tapi sejuk memandang... lia suka laman yang simple mcm ni cantik..

ratusiput said...

wah k.eynda lawanye...ijau je...sejuk je mata memandang...nak lagi...nak lagi...

babyluv_ayang said...

cantiknyer rumah eynda...teringin umah besar mcm gini tapi nak yg satu tingkat ajerk...heheheeh...kecuali ada maid...itu lain citer...heheheh..kalo ada maid, rumah 5 tingkat pun tak kisah...hehehe...

Farra Dhelina said...

ctk halaman rumah akk..

penuh dgn dedaun hijau, segar mata memandang..sape kata duduk celah bndar tak blh nk segar kn mata?

blh je klu kita nak, kan?

E.L.I.Z.A said...

kakkkkkkkk...sgt cantekkkkkkkkkk...eli suka sgt mcm ni..simple but stil nice...nk tiru konsep buleh ekkekek

Mia-Ina said...

indahnya...rumah dlm taman aa.hijau

Chik Na said...

cantik landcape rumah eynda..suka pasu besar kat tepi rumah tu

LizHairi said...

mmg sungguh chantek!!best nyer kalo dpt rumah cenggini.ooppss...slm kenal.b4 this ur silent reader je.terexcited tgk rumah eynda terus bagi commet hehehe...

Lovely Kitchen said...

sronoknya dah masuk umah baru...congrate eynda! home sweet home..cantik sangat!

lily lotus said...

cantik pemandangan..bangun pagi nampak hijau jer

::Ida:: said...

hi eynda,

just love your house :)
u buat sendiri ke landscape?
mind sharing how much did you spent for landscaping?

thanks dear :)

hazeleyed lady said...

dah lama tak singgah sini sis.
Wow! Cantik sekali rumah sis!

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

salam perkenalan

wah cantik sungguh rumah eynda.. teruja saya tengok.. saya pun nak pindah rumah, boleh tak saya amik ilham sikit2 dari rumah eynda..

Ina Hashim said...

salam ziarah,

wahhhh....cantiknyaaaa umah...kat mana ni ye?

mybeloved said...

kak, gorgeous.

In fact around berapa ye budget untuk landscape macam ni? We are moving into a new house. Tengah kira duit dan survey2.:)

Siti Aeishah said...

bastnya umah eyna..ska pokok hijau 2 btg yg daun mcm christmast tree tu.nak beli jugaklah nanti..

SRSY10 said...

cantinyer rumah k.enyda,bila la nak dapat merasa rumah macam ni..

Related Posts with Thumbnails