Wednesday, June 2, 2010

Latest Update Utk Cahaya SPK.

Last sunday kami ke IKEA...beli sofa...bagus servis IKEA sekarang ye...hari ahad pun ada delivery....selalunyer company lain hari ahad takde delivery....pas tu kan...kami bayar @ 3pm....7pm dah sampai lori IKEA depan rumah...cayalah!! :-D



Besar2 kotak....pas tu mesti berat...tengok diaorg angkat pun tercungap-cungap....bayangkan satu set kena angkat naik tingkat atas...ngeri eynda tengok....



Ada apa dlm kotak2 tu ek ? :-D




Hannah pun sibuk pi cari kotak vacuum cleaner yg kosong kat dapur....tolak ke sana ke mari...siap masuk duduk dlm kotak hehe...sibuk jek...



Abang Adam yg menten cool la konon...sibuk tanya bila nak pindah...tapi bila ajak pi shopping barang rumah baru,  liat pulak dia...cemana mau pindah?




Sofa dah siap dipasang....design pelik skit...ukuran sofa ni besar dari ukuran ruang menonton tu....tapi kira jadi fesyen la terjojol keluar skit dari ruang menonton hahaha...apa kesah...janji ahkak sukak ok :-p




Ni dia sofa itu....leather sofa...caca merba sudah konsep rumah eynda....tapi yg penting nak tengok tv selesaaaaa....duduk macam takmo bangun dah ahahaha...habis le membina lemak2 di atas sofa tu nanti :-p IKEA designed sofa ni khas utk family yg ada anak2 kecik...tak tau pasal apa...mungkin sebab tahan lasak kot....lagipun tahap nak cedera tu kurang sebab sofa lembut kan...

Sofa lagi satu kat tingkat atas takleh nak tepek gambar sebab snap2 asyik dapat gambar tak best...kaler lari..maklum le malam...siang hari nanti eynda snap...



Sofa sebelum ni yg duduk depan ruang menonton sudah dibawa ke ruang tamu depan....nanti cari coffee table...carpet...lagi mau letak apa ye?? Tak tau nak hias rumah cemana dah hehe...habih simple dlm otak ni...



Akhirnyer kami buat keputusan utk buat pergola yg comels hehe...ehhh ni belum siap....ada lagi yg belum dipasang....lain dari yg lain tau designnyer....takde kat rumah2 lain kekekek...harap2 betul ler....ntah2 orang lain pun ada buat...tunggu bila siap eynda snap gambar....


Itu saje update terkini pasal rumah...banyak lagi belum siap kan...padahal cuti sekolah ni mau pindah....langsir maybe siap hari yg betul2 nak pindah @ 16hb june....sabtu/ahad ni insyaallah barangan letrik sampai...katil2 & lemari sampai....landskap maybe dah pindah masuk baru buat...


Seronoknyer nak pindah....tapi bab nak pack barang utk bawa ke rumah baru sangat la membosankan...padahal bukan banyak pun barang nak bawak ke sana...yg malas tu sebab banyak benda tak berfaedah terkumpul selama ni dlm rumah ni...adeehhhh....ambik masa nak clear semua :-p



Nasib baik ada bibik part-time kat sini :-D





36 comments:

mrs.ecam said...

bestnyerrrrr...umh besoo...slesa....tp larat ke nk ngemas nnti??? ouhh lupe de bibik part time...hekhek...

Adlina Husaini said...

cantiknya umah =D seronok eh dapat pindah umah sendiri..semoga nanti ina dapat ikut jejak langkah akak ina neh

btw, berkenan gile ngan sofa ruang tv tu ^_^ ina suka theme hitam coklat krim mcm umah eynda

pasal brg2 yg tak berpekdah tu better sisihkan je, nak masuk umah baru ni bawa semua yg baru je lah hihi

NeenaAnuar said...

Ikea memang besttttttttt! neena suke shopping kat situ! hehehe....

Eeee.. makin hari tengok kak eynda update pasai nak pindah nie... makin dup dap dup dap dada neena... lambatnyer nak tunggu my turn! tak sabar! hehehe... :p

Maslina said...

syoknya pindah rumah sumer barang baru.. tak sabar nak tgk gambar keseluruhan rumah eynda nanti

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantikla sofa tu
berkenan den nengok

mmg pindah randah ni memenatkan
tapi bila dah masuk umah baaru nnti.ilang la semua penat tu..:-)

illa said...

Salam kak...owh akak pun tgh bertungkus lumus berpindah yer...saya dah pun masuk umah baru sabtu aritu..sampai skg x kemas balik barang2..penat woooo!!huhu...

Nak kemas barang2 kecik..baju2 masuk balik dlm lemari tu yg nyampah tuu..hahaha...penat saya nie xhilang lg kak..

Kak..tahniah yer dah masuk umah baru...kira sesama ler kita dapat capaikan rumah impian taun nie yerk..:)

makcikrehan said...

berkilat-kilat lantai kak... suka ai tengok. betulla rumah ni ala2 resot.. pintu tingkat semua besau-besau. senang angin menerobos masuk. kalau tepi laut ka.. tepi sungai ka.. mesti lagi syok eh. buleh dengar bunyi ombak..bunyi air mengalir..

dah dah .. makcik rehan dah mula mengarut dah...hahaha

sLEEping BEauty said...

cantik sgt sofa kt ruang menonton tu .. :)

shabiela said...

lawooooo.. suka umah akak, moden n simple.. xsbr kan nk pindh.. adam tu x sbr betol dia.. heheheh.. :)

Azmiezas said...

Waa...lawanya..

best kan nak pindah umah baru??,..tapi penat kan??..dah rasa dahhh..

synn said...

bestnya dh nak pindah umah:)

NONIE ABDUL AZIZ said...

ikea??? tetiba teringat karipap sedap dia...btw...selamat berpindah ke rumah baru...rumah eynda cantik la...

Chik Na said...

chik na suka sliding ruang tamu rumah baru eynda tu

Farra Dhelina said...

best nya lah ade rumah sendiri..dpt design ikut kemahuan kita kan..

mummy_ayu said...

bestnye...rumah baru, semua pun baru..best...!!

dianna said...

comelnye hannah :D cantik sgt rumah kak eynda ni...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xsabar nye nak g umah bari sis nieh...
hehehehe...
;)

TK said...

Nice sofas..sofas so good! Selamat Berpindah ke rumahbaru ye Eynda. Nanti I balik rumah my mother singgah umah you! Dekat je..

Lady of Leisure said...

cantiknya umah akak.... tak sabar nak tunggu siap...

honeylanz said...

selesa nye sofa tu kak!! mmg cam nk landing all the time je...

ratusiput said...

ratu mmg suke tgk org make over umah ni...sukeeeeeeeee sgt.ratu pun dh 7 bulan dok umah bru tp tak complete lg...buat skit2...maklumla...fulus pun ade skit2 kan...tp satu pangai ratu...selagi tak cat umah..ratu taknak bli mende lain sbb mcm tak puas mata tgk....atleast kalau dh cat sme...bru sng budget brg apa...konsep apa...bentuk apa nk bli...biji mata pun tenang je tgk...tak serabut...skang pun bru wiring...pastu bru nk pasang cornice...pastu bru nk cat...then bru bli brg skit2..

ZAREENE SAIFUDDIN said...

eynda... sofa ikea tu sgt cantik & practical tuk ltk dpn tv & utk org yg ada anak kecik... brp RM ye.. igt nk beli cenggitu la tuk rmh baru nnt... zareene suka tgk eynda hias rumah baru ni.. ada taste... x sabar rasanya nk tggu pergola eynda tu siap... hii.. berdebar2 rasanya.. mngalahkan tuan rumah.. hehehe

fabulous.farah said...

leather sofa sesuai ngan budak2 kecik sebab nanti kalau derang muntah or kotorkan senang nak lap.hehe

Cik Firus said...

best la umad kak eynda..
cantik :)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waaa... cantek sangat! jeles~

AyuArjuna BiGoshh said...

cantekkkk banget rumah eynda...kena buat warming house ni

^wirda^ said...

wah sudah hampir complete.
umah wirda pun terbeli sofa mcm terlebih sudah ruang..haha
konsep pun dh nk caca merba..maklum la bukan nye interior designer pun..wannabe saja..

neway i loike your sofa kt tv tu..

::i.e.r.a:: said...

cantiknya umah eynda, cantik sangat, mmg betul ala2 resort.. mcm iera p harituh kat CHENTA CHENTA Bali,pintu semua luas..iera masih survey nak beli umah, hubby suka landed house tp iera suka kondo or service residence.. so far skrg iera jatuh chenta ngan SOHO Subang (Duplex)..kat Empire Tower tuh... i loikeee eynda... masih pujuk hubby lagi nih...doakan iera yer eynda.. hhehee

Queen said...

suka kat tempat sofa ceklat cair tu...nik suka style rumah open concept macam tu....sukenyeeeee

kimimclaren said...

Eynda, seriously, Kimi suka sangat concept rumah Eynda tu. cantik, kemas, luas, selesa. apa lagi ek perkataan best nak describe kat sini.

cikbedahlaser said...

waaaa akak ni kan...saje taw...
ari2 wat sy panas....
bersemangat nak ade umah sndri... best nye...
klu Kuin suke akak nye sofa coklat...sy suke sofa kt TV tu..
melengkung ekk sofa tu..
menarik...

nanti raya nk dtg umah akak la... heheheheh (eh eh org tak ajak pon... )

fatin hanani said...

wahh bestnya tgk umah kak eynda
cantikkkkkk
kat mana ni kak eynda
cntik sgt..
bekenan hihi
grel bunga 2 lawa

bspotgurl said...

Bestnyee Eynda dah nak masuk rumah baru.. I know the feeling, yes I know.. Eynda, brg-brg tu boleh slowly beli masa dah masuk rumah tu nanti.. best best

zailamohamad said...

cantiknya rumah Eynda, serious cantik..zaila yang dah pindah sebulan nipon masih ada banyak lagi barang yang xkemas, tu rumah kecik, kalau rumah besar macam rumah eynda ni..harus amik masa juga..tapi takpe, eynda xkeje..boleh kemas tiap2 hari..masuk rumah baru ni semangat dia lain tau..zaila plan macam-macam nak beli, sebulan sekali mesti plan g Ikea sebab barang-barang dia best & kena aje dengan kediaman kita kan..hehehehe

Moro For Tomorrow said...

let ne know if you need help to arrange furniture and even decoration dat fits your mood :)

mJ said...

cantiknyer rumah eyndaaaa....rasa cam tenang jek..huhu biler la saya nk ada umah cam nihhhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails