Saturday, May 15, 2010

4 Blogger + 1 Blogger = 5 Blogger :-D

Selamat pagi!! :-)

Petang semalam kan...eynda ada date dgn Ummisha..(sila klik ke blog dia sebab ada jugak citer pasal kami berdating)...alaaaa...kat Giant kota kerianganku itu laaaa :-D Lepas ni ingat nak isi borang kat Giant tu mintak jadi duta ler...kekadang dlm seminggu 3 kali tau eynda pegi Giant! Giant kaya kerana eynda hehehehehe...

Plan nak jumpa pukul 3 petang ehhh macam tiru ayat sya pulak ... tapi hujan lebat time tu....eynda takleh nak drive lagipun bawak anak2 susah hujan2 ni...padahal sya dah sampai kat Giant....dlm 30 minit lepas tu baru eynda sampai kat Giant...hujan dah stop...

Sembang...sembang...sembang....macam dah kenal bertahun...eehhh...memang kenal lama tapi tak pernah duduk bersama sembang bersama....ingat lagi satu masa dulu time tu baru start berblogging...time tengah gigih berdiet & berworkout dgn geng forum CARI...kenal sya pun kat situ la...geng diet jugak...so satu hari kami sudah bertembung dlm satu kedai kat PKNS shah alam...masing2 lawan tengok tapi masing2 segan nak bertegur sapa..rasa macam kenal tapi takut silap orang kan...alih2 dua2 buat pengakuan kat shoutbox blog eynda heheheh....itu 2 tahun lepas....hingga hari ni baru berjumpa pulak...




Sangat seronok sembang2 dgn sya....dua2 sangat ramah tamah...ok puji diri sendiri nampak....ehhh..apa kat bawah mata eynda tu?? Owwhhh eyebag...grrrrr....



Hannah pulak sibuk buat show kat foodcourt Giant tu...bising betul...kekadang dia bercakap bahasa yg kita paham....kekadang keluar speaking london dia tu...kat sebelah kami ada satu couple muda dgn anak sorang tengah makan2....Hannah sibuk la buat show depan diaorg....suami isteri tu pun layannnn....hehe...ingat tak citer Hannah nyanyi lagu Katy Perry depan couple tengah makan dulu....lebih kurang le ni...nasib baik kali ni tak nyanyi2 tapi dah siap berdiri atas kerusi depan couple ni ler....isskk...sape yg ada kat situ je paham apa yg berlaku ...pelanggan2 foodcourt perhati meja kami je sebab Hannah :-p


Tengah2 sembang Maria (takleh nak linkkan blog dia...sudah dikunci ) tegur eynda....last sekali jumpa dia kat Giant jugak...masa tu dia belum peknen...sekarang peknen 7 bulan dah....baby boy kot ....nampak perut tu macam peknen baby boy :-)


Dekat sejam gak la sembang dgn sya...ye sejam sebab eynda ingat lagi eynda tengok jam 4.30pm....sebab rushing nak pi Guardian takut farmasi tutup....sebelum balik sudah tentu masing2 keluarkan kamera kaaaannn :-p



Hannah takmo bergambar...sanggup tengok arah lain...anak sya, Marsya pulak taknak senyum hehe...diam je Marsya sepanjang kami kat situ...


Gotchaaa!!!! Dapat gak tangkap gambar Hannah hehehehe....



Lepas jumpa sya, eynda pegi Guardian...masuk dlm Giant beli barang skit utk cuci rumah Cahaya SPK ahad ni...sebelum balik rumah tapau dinner siap2...lagipun malam MIL & SIL sampai dari Kedah...SIL ada hal....tetiba kat foodcourt ada orang tegur dari belakang...jangan pandang belakang!! Ehhh....pandang jugak la...rupanyer Shariz hehe...dia pun makan2 kat foodcourt dgn family....sembang2 kejap depan lot kedai nasi ayam...tak kejap le...lama jugak...kami pantang berjumpa...pantang cakap thru phone...takkan habis bersembang....sampai kan hubby dia buat isyarat "sudah2 la tu" :-p Guess what.....lepas habis sembang tu, kami terserempak pulak depan gerai kuih....sembang lagiiii hahahahaha.....memang semua kaki sembang padahal mulut yg bercakap bukan kaki :-p

Dan tak sabar nak citer bab ni....jumpa sorang lagi blogger....tapi blogger ni femes daaaaa....sangat cantik....tinggi....lebih kurang tinggi eynda cisss takmau mengalah jugak tu...rambut ikal mayang dia buat ramai yg kagum...dia pernah bagi tips penjagaan rambut kat blog dia dulu....dia seorang public figure....dia sangat muda.....kulit dia licin terlampau...sebijik jerawat pun tadak....macam ku kenal...tapi di mana ya....actually rasa macam kenal tapi takut silap orang....dia lalu tepi eynda....dia senyum...eynda senyum....dia tengah makan2 dgn ibu & adik dia...eynda masih skodeng...nasib tak keluarkan kamera jadi mamarazzi :-p Dia lalu tepi eynda lagi kat gerai kuih...eynda usha lagi...hhmmm...sangat cantik!! Korang tahu sape dia???





Dia adalah Hanis Zalikha!!
Dan paling best....dia dok usha Hannah rupanyer hehehe...budak kecik macam doll katanyer :-) Eehhh eynda tak sembang dgn dia masa kat giant....tapi hati meronta macam nak pi tegur dia...nak ajak bergambar....tapi segan lorrrr...Actually sis Nani (ibu Hanis) pun ada...eynda memang ada linkkan blog mereka berdua....tapi bila dah jumpa depan mata jadi malu dong ahhh :-p

Thanks Hanis...sebab sudi reply my email ;-) Alaaaa...email biasa2 je...tak payah le citer kat sini kan :-D Gambar Hanis tu eynda google ye...segan nak cilok dari belog dia :-)





Panjang tak entry eynda ni?? Dipendekkan citer, kalau lenguh mata nak baca karangan kat atas tu....eynda jumpa 4 blogger semalam...termasuk eynda jadi ler 5 blogger....betul kan...pandaaaiiii.... :-D



Okey...happy weekend semua!!




26 comments:

sisdee said...

happy tgk org jmpa2 blogger nie :)

hanis mmg cute kan eynda :)

klu Me tgk hannah pun geram gaknya...dah le rmbut lawa...muka lak jenis slmba hhehheehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

waa...bestnye kak....dah la dpt jumpa blogger lain pastu hanis lagi...awe nth bile dapat jumpa blogger..dalam alam maya ni je kot..huhu

Cik Emi said...

oh giant shah alam ka?! rindu kotieoooow kerang ;p

Lynnda Hosni said...

wah bestnya Eynda... dapat jumpa sya... InshaAllah...nanti jumpa me pulak ye...xx

kak mas said...

kita pun gi giant pg smlm. kalau gi ptg mesti teserempak punya sbb kita pun makan kt food court belah2 kfc tu.. :D

Watie Idayu said...

kak eynda, lain kali amik la gambar ngan Hanis... hihihi.. saya pun suka sgt tgk muka dia... shanteekk!!

joegrimjow said...

hoho
ruginye xamek gambo ngan hanis kan
huhu

noradzlina.kamdani said...

wah...hepinye akk dpt jumpa bloggers yg len

farra8979 said...

wah, best nye kakak... me new blogger, so x penah jumpa blogger lain.. hihihi... nanti sti malu klu nk jumpa2, kan..

Lady of Leisure said...

hehehe boleh hannah dok buat show, teringat kisah di buat show yg akak cerita sebelum ni.. :D comel la hannah ni...
btw, lady follow juga blog si hanis ngan mama dia... seronok baca kan..
:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

i xberpeluang jumpa bloggers agi sis...
=.=

Ashikin said...

good la kak. at least walopon akak suri rumah, byk gak network dia. dh mcm celebrity lak jejln org dok pandang2, tegur sume. tp yg plg glemer ialah hannah la.. :D

Tihara said...

best nyew, jumpe geng2 blogger gitew..auww

Shariz said...

Hanis tu mmg lawa kan :)

Tapi mcm lawak je semalam, kita bersembang tak abis...kalau tak terima signal, boleh lagi sambung sampai malam...hahaha

zailamohamad said...

jumpa Hanis si hamis itu ke??
ruginya tak ambil gambar dengan dia..owh mesti dia cantik kan (memang cantik pon)
harap-harap Hannah pon akan secantik Hanis nanti;)

mJ said...

eynda,
pas ni my turn lak tauuuuuuuuuu!! tak sabar nk jumpa hannah :D

Mia-Ina said...

wah bestnya dpt jumpa ni,.erat ukhuwah reality

Dayung Serian said...

hannah macam doll, comel sangat. harap2 nanti kalau dayung pegnen dpt bb girl nak comel cam hannah gak lah:)

Suejoshua said...

Eynda, tengok gambar Eynda kat Giant tu teringat masa Sue dok Mesia dulu, selalu gi Giant tu dok pekena bro tu punya tauhu bakar dan rojak ;D

Adlina Husaini said...

ramai nau peminat giant shah alam tu yer..mesti seronok bangat dapat jumpa in life =D

lily lotus said...

seronok baca ur blog :)...salam kenal sis...

ratusiput said...

kalau ade rezki terrrrrrrrrjumpa ngan einda...firstly..nk tangkap gambo ngan hannah..ehehe....

KASIH said...

len kali tangkap gambaq tuuu.. buleh tunjuk kat orang kampung..hihihi

sofiah shariff said...

eh...sofi pn ade kt giant around dat time...klu terjumpe, jd lah 6 blogger yg eynda jmpe...hehehe

ratna said...

best kan bila terjumpa blogger ni. hanis tu mmg cantik. saya pun suka tgk dia. dah ler cantik..pandai pulak tu.

bila kita ni pulak nak jumpa kak.. hik hik hik..

LiAnA said...

wahh best dpt tgk hanis live... cantikkan dia... beauty with brain...

syok jumpa blogger.. panjang citer.. org pompuan berciter selagi tak habis kekekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails