Thursday, April 1, 2010

Maajun Anggun Bistari...Selepas 5 Bulan....


Salam semua...

Pagi ni eynda nak citer pasal Maajun Anggun Bistari....Citer sebelum ni sila klik kat categories under label Maajun Anggun Bistari....

Alhamdulillah jumaat ni eynda akan sambung botol ke-6...Pagi semalam jumpa dealer TTDI Jaya kat Giant....eynda order stock 6 botol...Tapi bukan utk eynda saje....utk biras jugak...dan mungkin ada sorang lagi jiran nak try MAB ni...

Meh eynda listkan kebaikan MAB ni...bagi yg belum tahu ye...

  1.  Merancang Keluarga  (tujuan utama eynda ambik MAB)
  2.  Merawat Keputihan
  3.  Memelihara Peranakan
  4.  Membuang darah period/nifas lama (Bagus ni....memang terbukti)
  5.  Stabil Hormon wanita
  6.  Teraturkan period  (mula2 jadi tunggang langgang...now dah ok)
  7.  Awet muda  (pheewwwiiittt!!)
  8.  Mancantik/menegangkan Payudara (yeaa...)
  9.  Melancarkan peredaran Darah
  10.  Melawas pembuangan air besar (konfirm tak sembelit)
  11.  Menambah tenaga 
  12.  Kawal kolestrol Dalam Darah
  13.  Kawal berat badan (i loikeeeee)
  14.  Memulih/Melambatkan monopouse
  15.  Ikhtiar utk dapat anak... (errkkk...nanti dulu kot)



Bahan2:
  1. Kacip Fatimah
  2. Habbatus Sauda
  3. Serapat
  4. Manjakani
  5. Senduduk
  6. Madu
  7. Inai (yg ni MIL kata utk naikkan seri muka)



Cara pengambilan utk yg merancang keluarga sebijik macam pengambilan pil perancang...cuma kena lebih disiplin sebab MAB bertahan dalam badan tak selama pil perancang bertahan...kalau pil bertahan 72 jam dlm badan...MAB kurang dari tu....

Awal pengambilan dulu eynda kerap ke toilet...berpeluh teruk....mungkin sebab pengambilan pil perancang yg bertahun sudah mengakibatkan banyak air dalam badan (water retention). Sebab tu la sebelum ni eynda rasa badan eynda menggeleber teruk...badan bila dipegang lembik2 jek....eeeiiii....sekarang rasa badan fit (tegang) skit...

Pas tu masa awal2 dulu pun asyik sendawa....banyaknya angin dalam badan!! Masuk botol ke-5 dah tak sendawa teruk macam hari tu....

Period pulak....masa ambik pil perancang ...habis je pil, 2-3 hari lepas tu datang period...orang yg ambik pil mesti tahu....tapi bila makan MAB ni, period datang sebelum habis MAB....3-4 hari awal...mula2 dulu rasa pelik...tapi bila pikir2 dulu masa anak dara memang period setiap bulan datang awal dari bulan sebelum tu...maknanyer period jadi regular & normal macam dulu2 la :-D

Utk merancang keluarga..alhamdulillah sampai saat ni masih selamat hehe....moga2 akan selamat la sampai waktu yg ditentukan...


Boleh tanya lebih2 kat dlm forum ni...diaorg lebih arif : MAB






42 comments:

Chik Na said...

chik na dah beli 2 bulan lepas..kononnya nak try makan masa tgk eynda tulis tajuk ni kat FB.. tapi sampai hari ni tak start lagi..

bila baca kebaikan no 7, 8 dan 13 tu semangat lak nak makan..

Queen said...

waahah..bagus ni...saya nak try lah kak eynda...

Delimasari said...

jd tokeh le niiii..

eynda said...

Chik Na...nanti makan tau :-)

eynda said...

Nik...kalau belum ada anak akak rasa cara pengambilan tak sama...nik masuk forum cari ada diskus pasal MAB ni...

eynda said...

Delimasari...owwhhh tidak...eynda tak jual MAB....eynda tak buat bisnes apa pun...ini hanya testimoni dari eynda ;-)

ita cutevirus said...

salam eynda,
ita follower baru eynda...
ita baru amek MAB ni sebotol... tp, belom abes lagik.. ade lagi 5 bijik da period.. huhuhuh...
fyi, since ita anak dara, period ita tak penah betul... so, i think MAB produk terbaik yg ita penah makan so far... memang betul.. pagi² da membuang..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

patut la sis i nie awettt mude je...
hehehehe...

vee said...

Eynda..thanks 4 the info..nnti vee nak try gak la..hehe..

makcikrehan said...

bagus akak buat entry ni. saya dah tak larat nk jawab bila org tanya pasal hasil mkn jamu ni. sbb saya mkn 2 butul saja. nanti kalau org tanya, saya suruh dia refer kat entry akak ni jerla senang. hehe. sebabnya saya bukan nk merancang guna MAB ni. mkn 2 botol, period berterabur..tu yg stop dulu tuh. pulak tu masa tu baru habis pantang kan. nanti2lah kalau rasa dah okay, mcm nk sambungs emula.

sLEEping BEauty said...

gud info.. intan dok mkn pil prncang yg biasa je. mmg tak tahu pun ada maajun nieh... nk kena pergi cari jugak...hehee

Ayu said...

ayu prnh amik dl..tp x tahan la coz sembelit yg amat2..tnye akak tu, dia kata lain org lain ragam badannya..tp ayu mmg rekemen utk sesapa yg nk plan family coz sgt bagus instead of modern way...

nw, x pkai apa2 pn..ikut kiraan je..;-)

eynda said...

ita..thanks...eynda dah follow balik...makan MAB ni memang period akan datang awal skit...tapi lain org lain kesan kan...produk apa pun kena guna lama baru nampak kesan...atleast 3 bulan ke atas...bab membuang tu memang bagus kan :-)

eynda said...

meniti senja...ehemmm...doa jugak tu :-)

eynda said...

vee...sama-sama :-)

eynda said...

MR...akak boleh la citer setakat pengalaman akak...tapi betul awal2 ambik memang period berterabur...baru 2 minggu suci dah datang period pulak...pas tu kejap ada kejap takde....risau mula2...tapi sekarang nampak dah ok...dlm kertas penjelasan pasal produk yg akak dapat pun ada explain...period tak menentu salah satu kesan awal pengambilan MAB...

j.u.l.i.e said...

hi..nk tnya..
produk ni utk org dh kawen je ke?org blom kawen bleh mkn x? sbb sy baca kebaikan dia tu bleh melawaskan pembuangan air besar (sembelit), naikkan seri muka, awet muka...hehehe...mcm teringin nk try..

eynda said...

Intan...selama ni pun eynda makan pil perancang tapi badan rasa tak best la....bila stop & ambik MAB ni boleh rasa lain....

eynda said...

Ayu...MAB ni panas jugak...so kena minum air pun banyak...maybe Ayu kurang minum air...tapi betul la lain org lain kesannyer...

Ella said...

good review eynda..

mcm byk kebaikan makan MAB ni..
mcm berangan nak cuba..tp i ni selalu fail bab2 disciplin makan2 benda ni., hehe

Lady of Leisure said...

akak bagus yer jamu ni... patut la kak eynda ni awet muda betul, cantik jelita.. :)

irenedahayu said...

ayu ada award+tag tuk kak.. sila ke blog ayu yer.. :D

coconutt said...

chop ! nak tumpang tanya, nak beli kat mana jamu ni ?

Nutt ni mmg bermasalah and mcm byk pulak masalah boleh beres dgn jamu ni...

story please ?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sentiasa...
hehehehe...

mrs.ecam said...

wow....yeke kesan2 die sume sprt yg d ats...mmg smangat la nk try...dh la ai nie snang terpengaruh...hihihihi

eynda said...

Hi julie...julie boleh tanya kat forum yg eynda letak link tu...atau kalau ada facebook boleh join jadi fan...eynda tak brape pandai bab2 MAB ni...cuma boleh citer pengalaman sendiri je :-)

eynda said...

Ella...ha'ah benda2 cam ni kena disiplin :-)

eynda said...

Lady...thanks...akak baru je amalkan maajun ni...tapi dari jangka masa panjang mungkin itu kelebihannyer...coz akak ni hantu jamu sejak umur 18 tahun hihi...

eynda said...

Ayu..ok nanti akak gi jenguk..tq dear :-)

eynda said...

Nutt...boleh klik kat link yg eynda kasi tu...atau google je konfirm jumpa dealer terdekat :-)

eynda said...

meniti senja...terima kasih :-)

eynda said...

mrs ecam...yg tertulis kat botol macam tu la...so far banyak yg eynda nampak kesan...ada jugak kesan2 baik yg takleh diciter kat sini ahaksss...

sisdee said...

eynda..kita pnah makan dulu tp sygnya kita kuat makan bila amik MAB :(

joyahsport said...

mcm mnarik sgt bnde alah ni...kalo pas bsalin bleh trus start mkn ke?nk tawu...ntuk mase dpan yg lbih gemilang..hee...

ComeyBelako said...

wah...bagus2. cb pun makan jamu jugak...martha tilaar punya. cb amik jamu asih (serapat gitu) & jamu utk payudara .... hehehee.
sungguh komplikated hidup wanita kan eynda. hahaha.

nkniessa said...

wah.... nak try jg lah.. sy memang tgh plan utk kesemuanya... terutama yg no 15. hehehhehee... nak berikan "Hannah" utk Adam saya pulak.. ihiiihihi

Cikgu ILi said...

Tang nak dapat anak tu macam bestttttttttttt...

Me said...

sy pon ambik, tapi diri sendiri pon tak confident sebenrnr tentang keberkesanan nyer ..ni kak eynda bagi komen secara life, tambah confident sy sikit....tq

ieda a.k.a mama erfan said...

salam kak eynda... saya pon amik mab juge..da 13 botol hehe..

so far so good, mab mmg best.. tapi saye berjage2 juge time rehat 7 hari tu..ekekek..

alhamdulillah la ni nak stop da sbb nak kasi erfan adik la rasanye.. hehe

SuriYati said...

kak eynda...su rasa nk try la...akak beli kt giant sek.13 shah alam ye...kt kedai jamu tu ke? bg info...su nk p cari...MAB nie untuk merancang tahan berape jam ye kak?

shabiela said...

sha skang dh konfiden ngn MAB.. hr tu asik stress sbb peyed x mai.. skang dh x risao lg.. ekekek.. rsnya masuk botol ke5 dh kot..:)

maya amir said...

wahhh mcm menarik jek nih.. teringat dulu2 mase kecit terjumpe maajun mak.. pelik ape mendelaa yg kaler itam ni..hehehe skang dah beso baru paham:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails