Friday, March 19, 2010

Restoran Rasa Sayang, Jalan Yap Kwan Seng.

Last monday (punya lama peram citer) hubby cuti sampai selasa....Adam pulak takde sebab masih kat Melaka....kami bertiga (eynda , hubby & hannah) pegi KL sebab ada urusan yg perlu diselesaikan...Hannah agak behave tanpa abang dia hehe...

Oleh sebab appointment pukul 2 petang, kami singgah lunch kat Restoran Rasa Sayang di Jalan Yap Kwan Seng...kebetulan lalu kat situ bukan di plan pun...




Menu di atas kertas terus dijadikan lapik meja hehe...kaya betul la tokey restoran ni...2 pelanggan, 2 kertas ni punah...kalau beribu orang sehari?? Kira sendiri :-D



Eynda jadi jakun bila tengok exterior restoran ni...konsep ala Bali....sebab tak pernah tengok restoran mamak macam ni :-D Hubby kata restoran ni kat kawasan xpatriate so kena la buat konsep yg moden skit....kat belakang nun ada kolam...hannah kata ada waterfall :-D



Hannah single mingle tanpa abang Adam....


Order utk Hannah..ice cream 2 scoops tapi tak habis pun...dah dia mintak nasi  pulak...order nasi putih + telur dadar...makannyer sikit je...isskk..nak buat cemana kan...bila anak nak makan kita kesian order itu ini tapi makan main2 je...sabar je la...lengkali eynda share je la dgn hannah apa yg dia makan :-D




CENDOL utk eyndaaaaa.....teruja betul nak try cendol kat situ....tapi tak sedap pun :-( Takleh lawan cendol kat food court Giant seksyen 13 lagi....



Strawberry lassi utk my hubby.....hannah kata air barbie :-D



Eynda order tandoori chicken...bila dah dapat baru sedar tak datang sekali dgn roti nan....kena order asing rupanyer....lupa daaaa...dah lama tak makan tandoori & nan :-p Order pulak roti nan kosong.....Tapi sedap jugak coz ada sos pudina tu :-D


Hubby makan murtabak kambing...feveret dia...




Cubaan mengambil gambar restoran secara sorok2...eeeiii ngada2 bukannyer takleh ambik gambar elok2 kan...saje je letak kamera atas peha pas tu snap...ni la hasilnyer...ntah apa-apa....dapat la jugak gambar nama restoran tu kan :-D


Lepas makan kami pegi settle apa yg patut kat lawyer firm...sementara hubby gi bank pulak (sebab hujan) eynda & hannah lepak kat kedai roti berdekatan...beli majalah...order donuts utk hannah...tunggu hubby balik dari bank....kejap je...tapi lasak jugak la hannah dlm kedai roti tu...siap angkat dulang roti keluar dari tempat pamer roti tuh....aduuhhh....nasib baik bun semua dlm plastik....nasib baik aunty tu baik tak tegur marah2 macam setengah kedai yg tak friendly langsung hihi...dlm hati dia tak tau la kan :-p Hubby datang kami minum2 pas tu balik shah alam....

Singgah giant...pas tu pi tengok stone utk rumah konon2 nak letak stone kat lanai...ntah jadi ke tak...pas tu balik rumah la sebab adam dah sampai dari melaka dok lepak kat rumah biras....


Habih citer :-D




37 comments:

Lady of Leisure said...

wow, lady suka kalau ala2 spa bali2 ni hehe.. dah nampak mcm spa dah kedai ni kan..

NeenaAnuar said...

hahahahahaha... cute lah hannah! air barbie.. tak terpikir pun... hikks.. hikkks...

tapi concept ala2 bali tu memang I loikkeeee!!

Nana said...

apesal tah tertarik tengok hannah lak kat entry ni...ki3

eynda said...

Lady...ha'ah dah macam kat SPA atau kat hotel2 ala Bali pulak :-p

eynda said...

neena...bagi hannah pink = barbie hihi..

eynda said...

Nana...naper ye hehe...gambar last tu dia tiru gaya girl kat botol juice tu :-D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

i pernah lepak sini sis...
ngan kwn2 baba...
mamam murtabak...
hehehehe...

fizamior said...

wah!!! hannah mamam ice cream sorang2!!! best!!!

ana said...

eynda, caj makanan tu dia dah caj sekali dgn paper tu yang...ekeke

Mrs. HaKiMi a.k.a ViOLeT said...

hye sis..wa bestnye... terliur nih... uwaaa.... nak pg la... dahla pg kun@@@2 dulu mcm tetipu je.. waterfall apekebenda.. mcm semak je.. nyesal pg...nak try la g restoran rasa syg

Just Call Me Bitt said...

rasa sayang hey rasa sayang sayang hey...hehehe dulu hubby selalu lunch sini selalu disebut2...saya pon lom jejak kaki lagi sini hehehe

Shariz said...

adoi...meleleh air liur...sedapnya tengok makanan especially tandoori chicken...dah lama tak makan tandoori chicken....huhu...cantik jugak ye restoran tu....tapi tu la kan...restoran mamak mana ada konsep bali cenggitu....ini lain dari lain...hehehe...Shariz pun suka tengok air barbie tu...nampak sedap...hehe

Ena said...

maaaiiiiiii.. mebele sungguh!

dilaOHdila said...

comey hanna, tetap Vogue

ComeyBelako said...

amboi...memang kaya tokey kedai ni. but tak baguih la. kena reduce wasting paper. save the planet ;)

lama tak jenguk eynda. cb busy tah hapa2 lately kat opih.

Ayu said...

comel hannah, tgh cerdik kan mcm2 je perangai dia...jarang jmpa strawberry lassi biasa manggo je kan..;-P

Mimy Hamid said...

kak selalu gak melepak sini..tp my opinion food tak best dan mahal...kalu food best mahal berbaloi gak kann

yangyuyu said...

hannah ni cute sgt la, macam anak mat salleh pun ada..plg minat kat rambut dia..

LiAnA said...

sedap pulak tgk ais krim tu hihi...

perangai Aqil sama le dgn hannah.. kalau masuk memana kedai buat mcm mak pak dia ada share dlm kedai tu kakaka.... kalau dpt owner yg baik ok ler tak marah.. dpt yg garang mau nyah terus dr kedai :-p

eynda said...

meniti senja...dah pernah sampai ye...akak je ala-ala jakun :-p

eynda said...

fizamior....heaven kan :-)

eynda said...

neisya...betul la yang hehe....sebab tu mahal2 makanan kat situ :-p

eynda said...

mrs hakimi...kolam kat restoran ni macam kolam ikan kat rumah org je...tapi hannah biasa la cakap ada waterfall sebab ada air mengalir dari batu2 tinggi tu hehe...tapi situ tak semak...pemandangan cantik...kalau malam2 mesti lawa kat tepi tu :-)

eynda said...

Bitt...akak pun baru 1st time makan kat situ...lagi haru...jln yap kwan seng pun akak macam tak pernah sampai...hubby akak kata kesian kat akak...bawak gi mana pun dok rasa macam tak pernah sampai tempat tu :-p

eynda said...

shariz...tandoori dia boleh tahan sedap sebab isi ayam tak kering...cuma mahal la tandoori aje dah RM12++!! Jarang jumpa kedai mamak konsep gitu kan :-)

eynda said...

ena...marbeles tapi mahai benar... :-D

eynda said...

dila...thanks :-)

eynda said...

comeybelako...betul jugak tu :-) eynda pun tak brape sempat blogwalking...ada tetamu kat rumah...pas tu ni baru lega bab contest..fuhh...

eynda said...

ayu...ha'ah sebelum ni akak dok jumpa mango lassi je...mungkin tak perasan kot..

eynda said...

mimi...ha'ah makanan mahal2...sebab situ kan dia aim xpatriate & org keje besar2 kot...cuma akak kecewa dgncendol dia tu hehe..

eynda said...

yangyuyu...hannah ni kekadang nampak cam melayu...kekadang nampak macam kacukan skit...dia ikut jejak mama dia kot...mama dia pun muka banyak versi wakakakaka....

eynda said...

liana...aqil & hannah kan sama je peel selalu kan hehe...sabar je la :-p

Nini Aziz said...

lawa la itu tmpat... mcm biasa hannah sguh comel n fotogenik la...

fabulous.farah said...

martabak kambing~

wah..google la kedai ni kat mana..

Isma said...

adoii sedap nye...and exterior restoran tu lawooo nye :)

abrahyn said...

i tgk hannah pun dah kenyang...tak payah tgk foods tu pun hehehe

shabiela said...

suka ar tgk blog akak kalo weekend.. menu mabeles.. heheh..

lawo restoren tu.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails