Tuesday, January 12, 2010

ECOSWAY.

Saya adalah pengedar Ecosway!




Eynda join cosway sejak tahun 2004....eynda ada ramai downline masa zaman kegemilangan dulu cewaaahhh....tapi bonus tak banyak pungggg....paling tinggi tak sampai RM200 :-p Tapi eynda kumpul banyaaaakkkk kupon....seronok sungguh time tu....

Dulu cosway adalah pembuka jalan eynda utk buat bisnes online....lepas tu satu...satu...satu bisnes eynda ceburi....jangan tak percaya bisnes cikai2 eynda dari rumah dulu sebulan je dah cecah dekat RM500-RM1K sebulan tapi tak tolak modal lagi le kekekekke.....

Pas tu tahun 2006 eynda stop buat semua bisnes masa peknen kat Hannah.....sebab selalu bleeding...muntah2 sampai last day nak bersalin.....keluar masuk spital...mana nak layan customer nak beli itu ini...lambat pos skit diaorg dok tanya bila...bila...so eynda stop terus bisnes online hingga la sekarang eynda belum terbuka hati....pernah terasa nak buat bisnes tapi tak konfiden dgn diri sendiri....


Ehhh...melalut ke mana citer eynda ni hehehe....

Ni yg nak citer....kat giant shah alam sekarang dah ada Ecosway kan....eynda join balik la....semata-mata sebab rindukan bedak ni.....eynda pakai dari tahun 2004....satu-satunyer bedak yg eynda puas hati bila pakai....make-up artis pun ramai yg guna Miyami ni rasanyer....



Medium kaler.....tu pun dah cukup cerah utk kulit eynda....kalau pilih yg lagi cerah nanti nampak cam hantu plak pucat jek....


Kebetulan sehari lepas eynda jadi ahli, ada seseorang sudah sms eynda tanya pasal produk cosway....pakat lawan balas sms la kami...last2 eynda bagi je ID & nama eynda kat dia...anytime dia boleh guna....coz eynda tak untung mana pun kalau eynda belikan & poskan kat dia.....so dia dah guna ID eynda kat cosway Puchong hari tu :-)

Pas tu beberapa hari lepas jadi ahli eynda ke Ecosway lagi....ada sorang customer bukan ahli nak beli bedak miyami ni....dia takde ID sesape...maybe lupa bawak ID kawan dia....so tak dapat la harga dlm katalog...dia keluar terus dari ecosway tapi muka macam sedih la....eynda panggil dia...bagitahu dia kalau nak beli harga dlm katalog meh share ID eynda kebetulan eynda pun nak beli barang gak...so dapat la kakak tu bawak balik bedak miyami...pulangannyer eynda dapat le 6 kupon hihi...

Dipendekkan citer eynda ni baik hati kan muahahahaha.....takde laaa...eynda join balik sebab eynda suka guna barang2 cosway....kalau sesape nak guna ID eynda , eynda pun tak kisah... :-)




Tapi...
Kalau eynda buat bisnes online agak2 laku tak??
Lalalalalala......






30 comments:

tifa said...

Sharing is caring :) Kita suka minum air markisa cosway ( ada lagi ke air tu ..dah lama tak melawat cosway

sue said...

He..hee..sue pun ama macm akak juga..tak kisah bg ID pada kawan2 kalau nak guna....
Ya lah..sharing is caring betul tak..tak rugi pun buat mcm tu..hee..hee

shabiela said...

sha tiap2 bln wajib bli brgan cosway. plg2 kurang pon coklat dia.. ekekek..

ratna said...

dulu pun saya ahli cosway..itu pun sbb time tu sapa yg nak jadi ahli free..tp bila membership dah expired terus tak renew.. tp mmg best bila dpt kupon byk.. saya pernah tukar kupon utk dptkan hadiah izzah..

Nana said...

nana pon member cosway...heheh.pasal nak beli barang cosway aje untuk sendiri pakai. nana pon pakai miyami ni dari abis study dulu. best kan miyami kalau tanak pakai foundation pakai bedak ni gune sponge basah..hasilnya menyenangkan hati nana!

laku aje kalau akak wat bisness online. akak ramai follower ni dah tentu kalau bukak bisnes ramai aje customer!

Nana said...

lupe... nana pernah kumpul kupon tu sampai boleh dapat satu kuali lagourmet..hehhe. tu pon adik nana siap sedekah kupon die kalau idak, tade la nak dapat kuali tuh!heheh

eynda said...

Tifa...eynda rasa ada lagi air tu...eynda pun suka markisa sejak kecik lagi tapi dulu mama eynda tanam sendiri & buat jus sendiri...sejak ada cosway beli jus kat situ je...ni baru beli roselle pulak...tak try lagi sedap ke tak ye...

eynda said...

Sue....sama la kita... :-)

eynda said...

shabiela....dulu2 rajin try macam2 produk kat cosway tu...ni baru nak start balik :-D

eynda said...

ratna...yg akak join ni pun RM30 je setahun...dulu2 nak join cosway kena bayar RM60....tak sure pulak RM30 tu tetap atau ada promosi keahlian....best kan katalog redemption ada macam2...

eynda said...

Nana....miyami ni yg bagusnyer kalau kita berpeluh lagi nampak elok kulit tu...dari pengalaman akak la...sebab bedak tu blend dgn cecair peluh tu kan...akak kumpul kupon 2-3 tahun ada yg expired tak sempat nak redeem barang :-p

adikmanje@ellyazarmilia said...

EYNDA...ADIK NAK GUNA ID BOLEH TAK?..NAMPAK KAT GIANT KINRARA ADA BUKAK COSWAY...KAT TESCO PUCHONG PUN ADA....

eynda said...

Adik....boleh...eynda pm kat facebook...

sisdee said...

bagus eynda punya cara tu..hehehe kita dulu mmg suke beli brg2 cosway...cute2 sgt..ada bakul le..even tmpat sabun tuk cuci pnggan pun kekal smpai skarang nie pnya le lama tahan brg cosway ni..dulu kita pun pki 2 way cake tu..hehehhhe now ni jek tukar pixy..

laku eynda insyaallah..kita pun leh tumpang beli hahahhaahh

eynda said...

sisdee...kaannn...ikut hati satu katalog nak borong :-p

Cakap je nak buat bisnes...tapi sebenarnyer tak tau nak jual apa hihi...

LiAnA said...

wahhh eynda mcm best je bedak miyami tu... boleh pinjam ID tak hihi.. kat alamanda ada cosway..TQ in advance :D

JiEjAh_DeEn said...

saya pencinta bedak miyami itu.
dah dekat 10thn rasanya guna,serasi bershama.

leh pinjam ID eynda ???
hahahhaha dgn muka x malunya :-P

sLEEping BEauty said...

sy juga pencinta miyami.. mmg puas hati..muka gebuss jer..kan eynda..hehe~

ComeyBelako said...

me too. barang2 dia for me memang reasonable lah price dia.

Anonymous said...

hi eynda..
dulu eynda ada bg ID kat sha..tp hilang bila tukar henpon..
nnt eynda sms kat sha ek no ID baru..
dh lama tak shopping miyami dgn air buah sbb last beli, angkut 4 kotak terus..buat stok..ni dh nk abis..
harga terkini baper RM ye bedak tu?
sms sha yer..
tqqqq...

~ashsha @ sha~

ana said...

eynda....nnt hannah dah besa sikit lagi...boleh la berbisnes mcm dulu2 balik....

tukang membeli dah ada ni...:)

Lady of Leisure said...

kak eynda bedak miyami best kan...
lady suka sangat.. tahan lama.. lady suka pakai basah.. tak yah pakai liquid foundation dah..
:)

ibu 2AZ said...

ina pun suke pakai brg cozway nih..tp tak jd member pun..mil member ecosway nih..tgk mmg berbaloi gak ngumpul kupon..leh redeem kan..

a aa lah eynda, nnt leh aa bisness balik kan..

zailamohamad said...

laku je, eynda lagilah tak keje & boleh fully focus on your online business, zaila pun ada juga buat jualan tudung melalui online, hasilnya pun alhamdulillah juga, yg penting kn ada minat & kerajinan..

Mia-Ina said...

wah kak eynda buat bisnes lak ni...caya lah.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpernah langsung cuba produk diaorg nie sis...

Delicious-Cuppies said...

me too! peminat setia cosway sbb sebelah tadika nasirah ada cosway... tapi, brg2 dia mmg bagus pun... hehe..

m@ said...

ma juga member cosway'..
:)
tp jarang beli..
boleh cube bedak miami tu..;)

IdzaLia said...

bedak miami tu mmg best.. lambat nak habis harga pun berbaloi2.. hihi

Blue Bay said...

actually i plan to open a ecosway stokist, klu open kat puchong utama ok tak? any suggestion?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails