Saturday, December 5, 2009

Sembunyi...

Last night leka tengok Anugerah Skrin kat tv3.....time iklan lari jap gi cari hannah yg takmo keluar langsung dari bilik tido....maklum la bilik tido mama tu dah jadi macam playroom dia...siap ada astro channel cartoon & dvd player yg ntah brape jam asyik on aje....

Senyap sunyi je dalam bilik....dengar suara dari tv je...panggil hannah tak menyahut...haiihh....mana pegi pulak...tetiba dengar bunyi toys macam kena baling2...jenguk bawah meja pc....



Laaaaa.....habih dia buang toys keluar dari raga tu.....dia yang masuk duduk....dah tu bila kita tegur dia sengih2 je...nak marah pun tak jadi...join dia sengih2 jugak la hehe....ini la keje eynda setiap hari...selalunyer dekat2 nak tido baru eynda kemas toys yg bersepah....penuh bilik eynda huhu....

Dah plan dgn hubby....nak pindah nanti belikan anak2 tempat tido yg ada laci bawah katil...cemana nak describe ek...kira yg boleh diaorg simpan toys la...kemas skit bilik tido nanti *kalau ada yg mengemas ler* :-p


Lepas eynda snap gambar ni & sambung tengok anugerah skrin, hannah dah tolak raga ni keluar dari bilik tido....letak kat ruang tamu plak...main dlm raga kat ruang tamu pulak....alahai...biar je la :-D


Last night punya la sanggup tunggu sampai anugerah skrin habis semata-mata nak tengok Dato Ct hehe....hubby suruh masuk tido je tapi eynda nak tunggu jugakkk....pas tu masuk bilik ngadap pc pulak...1am lebih baru eynda tido....bangun 6am....akibatnyer pagi tadi mata eynda sepet & merah sampai 9am baru ok muahahaha....

Owwhh yer...selit citer skit pasal kurang tido nih...hubby ada citer sape ntah yg dia kenali baru je meninggal dunia sebab heart attack....umur 20-an....seorang yg aktif....jaga makan....workout....tetiba kena heart attack....rupanyer dia hanya tido 3 jam setiap hari....doktor cakap badan dia terlalu letih sampai ganggu jantung....ntah le...ajal & maut di tangan Tuhan kannn....dulu jiran eynda pun cam tu jugak....dari muda jaga makan & hari2 workout....tetiba dah berumur meninggal dunia sebab kanser.....so hargai lah kehidupan yg kita ada sementara masih berpeluang.....

18 comments:

Mar said...

mar pun ada terbaca kes2 mati sbb puncanya tak cukup tido walaupun menjalani healthy lifestyle. lagipun kalau tak cukup tdo boleh sebabkan tekanan darah jadi tinggi

rash said...

mcm kt umah PIL.. setiap mase mainan sepah kuar dr rage die... kemas jap, jap lg sepah balik... huhuhu

Lady of Leisure said...

uwaaaaaaaaaaa.. lady terlepas tgk dato ct... mesti cantik kan dia smlm...
takutnya.. tak cukup tido pun bahaya jugak ye kak...
lepas ni nak kene tido lebih skit la nampaknya hihi..

KV said...

kv pun terlepas tgk dato' ct. Tertidoo. Huhu

iNa said...

ala comeinye hannah..
hehe..kak..ina pon gitu gak kt umah...siang2 biar je la nabila nk wat sepah..huhu...dh mkm br kemas blk.........penat gak kdg2..huhu.....

tula kan..
hargai la nyawa anda..
jaga diri bebaik..

zailamohamad said...

nape ek kalo ada event ape2, dato' CT mesti kuar last sekali..zaila pun tido awal malam tu

zailamohamad said...

nape ek kalo ada event ape2, dato' CT mesti kuar last sekali..zaila pun tido awal malam tu

IxoR@ said...

mereka yg muda remaja ni...

kurang ambil berat tentang pemakanan, waktu rehat dan tidur....

bahaya ye...sama2 la jaga badan. nak guna lama kan....

:D

shabiela said...

bahaya gak x cukup tdo ek..

comeynya hannah dok lam bakul tu.. kt umah pon cmtu la.. kita kemas anak2 sepah.. diorg dh tdo br leh kemas.. senang.. eheheh..

Mimie Hamdan said...

hehehe.. comelnya hannah... terigt dulu nasirah masa baya tue pun suka main dlm bakul...

Mia-Ina said...

hehe..comel lak tetiba nampak akak gmbr snap gmbr hannah...

LiAnA said...

keke ku pun semlm tunggu Dato' Siti.. dia penyelamat keboringan anugerah skrin.. rasa sekejap je dia nyanyi.. seksi ;p


Hahh Aqil pun mcm tu le perangai.. dia tunggangkan mainan pastu lari tempat lain.. last2 ku biar je sepah.. dia tido baru kemas balik..

sisdee said...

comeinya hannah heheheheheh...
girl mmg suke buat sthing yg mengejutkan tau..
my sarah pun sama..stimes rasa nk marah..rasa nk gelak pun ada..

ngeri kan psl kurang tido..yela eynda..Allah tu maha Adil..
nk sgt kurus smpai tak jaga keperluan rehat pun masalah gak :(

zarin said...

lupa betul ada anugerah skrin...tk tengok pun..
eh, hasya pun suka dok lm bakul toys...sronok kot!

Azmiezas said...

Kita suka tengok Hannah dlm bakul tu, mcm toys jer..he..he..boleh tahan gak ye anak dara ni..

Kalau Hariez dia suka terbalikkan tudung saji kita yg plastik jer..pas tu dia nyanyi lagu row-row ur boat..nasib baik tudung saji kita x pecah...wakaka..

adha said...

alololo.. comelnye dok dlm bakul.. tp tak comel la kalau mebuang menan kuar dr bakul..hehehehe penat mama dia

Chik Na said...

Faiz & sufia kecik dulu pun suka masuk dalam bakul kain :)

ComeyBelako said...

yang meninggal tu one of indian taicoon from india. memang muda lagi. hensem lak tu. lupa nak bagi my account to him. heheh...

nampaknya budak2 suka sungguh dok dalam bakoi no. i captured once too. maybe eynda leh buat peraduan kanak2 dalam bakoi. then lady sponsor trip to Rome for the winner, ina sponsor cuppies. ok? hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails