Thursday, December 31, 2009

Sedih Menjelang 2010 :-(

Dalam kegembiraan dipagi ni sebab nak sambut new year esok....eynda & hubby terkejut bila hubby terima satu sms dari member dia....actually ada satu missed call kat henpon hubby tengah malam tadi...unknown number.....

Wife salah sorang member study hubby kat US dulu telah meninggal dunia dlm kemalangan di highway ke johor last night...hubby dia injured... ke johor sebab nak ambik anak2 yg tinggal dgn MIL masa cuti sekolah ni...:-(
Hah???!!
Macam tak percaya!!

Tak percaya sebab arwah sentiasa dlm ingatan eynda.....kekadang kalau pegi Giant lunch hour terserempak dgn arwah yg lunch dgn kawan2 ofis dia kat situ....
Last pegi rumah arwah kat Bukit Jelutong seingat kami 2 tahun yg lepas masa open house raya....
Kekadang tengah drive boleh terselisih dgn kete arwah....ingat lagi baru2 ni ternampak arwah & family dlm kete diaorg masa kami nak ke restoran di Bukit Jelutong...

Isskkk....eynda sedih :-(
Bila teringatkan arwah bergenang air mata eynda....lagi sedih sebab arwah tinggalkan anak-anak yg sebaya dgn adam & hannah....malah anak sulung arwah sekali sekala berjumpa dgn adam memang hepi diaorg main sama-sama...dulu2 masa hubby main golf kami semua berjumpa kat padang golf Bukit Jelutong tu....

Kesian anak2 dia kan...yg kecik tua skit dari hannah maybe tak paham apa-apa lagi....tapi yg sulung tu...aduhai...sedihnyer...

Eynda agak terkilan sebab setiap kali jumpa arwah, takde gambar kami bersama...takde kenangan kami bersama...sungguh terkilan...
Ajal & maut di tangan Allah....sangat2 terkejut dgn berita yg eynda terima ni....badan eynda masih terasa seram sejuk...sebab tak percaya arwah dah takde....

Al-Fatihah buat arwah.....takziah dari eynda sekeluarga...semoga hubby & anak2 arwah banyak bersabar & tabah hadapi dugaan ini....arwah akan dikebumikan di kampung halaman hari ni....sedih sebab tak dapat berziarah...jauh...hubby plak ada meeting hari ni....tapi kawan2 hubby yg lain dah on the way ke Gurun, Kedah....

Al-Fatihah buat arwah Jihan....semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang2 beriman...aminnn...



24 comments:

BULLET said...

semoga rohnya ditempatkan dalam golongan orang2 soleh dan dicucuri rahmat...Amin

sesemutku said...

Al-fatihah...

zailamohamad said...

Zaila sedih if imagine kita yang berada di tempat suami arwah..ape2 pon moga roh arwah di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman & semoga keluarga mereka tabah menghadapi dugaan yang mendatang!!

Ena said...

Al-fatihah buat arwah.. moge rohnya dicucuri rahmat..

sLEEping BEauty said...

AlFatihah buat arwah...

KV said...

al fatihah buat awrah.

Kesian nya anak2 arwah

Rinna said...

Alfatiah dan Salam Takziah.. Moga rohnya dicucuri rahmat..dan ditempatkan bersama orang2 yang beriman..

Lady of Leisure said...

lady balik kampung kejap jer dah banyak terlepas entry akak..huhu..
btw lady tumpang sedih dengan pemergian kawan kak eynda.. :(
semoga arwah tenang di sana...
kesian anak2nya kan...
:(

azi said...

Salam...alfatihah utk arwah....moga yg tinggal tabah. Tetiba teringat junior chik la yg meninggal dunia selepas seminggu melahirkan anak.....huhuhuhu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

al-fatihah

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ajal maut ditangan-Nya...
kite tak tahu bile mase kite...
al-fatihah...

ArELeEz said...

al fatihah.. semoga rohnye dicucuri rahmat.. aminn..

mamaaerish : said...

alfatihah....

Kaseh said...

alfatihah...moga rohnya dicucuri rahmat...amin..

Nana said...

nana bace pon sedih bile mengenangkan anak2 arwah. Al-fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat..amin

Ella said...

sedihnya...

alfatihah tuk arwah..

nak ambil anak plak tu..
ish sedih3..

i pun nak balik Jb ptg ni.
ngeri plak rasa dgr kemalangan meragut nyawa mcm ni.

ABH said...

innalilah...al fatihah...
me seriau btul skrg ni byk sgt kes kemalangan...kesian dgn anak2 arwah...:(

superheroes' mom said...

Al-FAtihah...may Allah place her amongst the muslimins....aamiin...

::pu3'z:: said...

al-fatihah
Hepy new year kak eynda!!!!

IdzaLia said...

ajal maut ditangan Allah s.w.t.. Lia tumpang sedih bila dgr ada kematian ni.. lebih menginsafkan diri..

Prettylady-ATuL said...

mmg kesian mengenangkan nasib anak2yg masih kecil tu.Sedih la.
takziah.
semoga roh arwah jehan dicucuri rahmat.

Chik Na said...

al-fatihah..semoga allah mencucuri rahmat ke atas roh nya

LiAnA said...

semoga diberi ketabahan utk keluarga arwah..
moga arwah ditempatkan dia kalangan orang yang beriman.. Al-Fatihah

iNa said...

ALFaihah buat arwah..
kesian kan bile mengenang ank2 arwah..
tp dh tertulis gitu kan.... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails