Wednesday, December 9, 2009

Let's Do Magic!!

Tak payah buang duit buat plastik surgery atau buat operation utk cantikkan mata....jom kita buat magic!





Mata eynda sebelum buat magic. Nampak tak kelopak atas macam "jatuh" skit hihi....





Beli je benda ni....




Satu bungkus ada banyak keping tak sampai RM10 pun.....ada pelekat transparent bentuk cam kening tecit jek...koyak & tampalkan atas kelopak mata....eynda praktis banyak keping gak baru nak terrer hehe....



Hasilnyer tadaaaaaaa....nampak tak kelopak mata nampak lebih perfect kikiki.....pas tu mekap le macam biasa....letak eyeshadow cam biasa...cuma masa nak buang tu pedih la skit benda dah melekat macam gam kan :-p


Saje syok-syok buat benda ni...kekadang nampak orang lawa je....eynda suka kaji...suka kepochi....suka korek rahsia diam-diam....cemana org boleh nampak lawa....cemana org tu kalau tanpa mekap....so ini adalah salah satu hasil kajian eynda kikiki.....enjoy!!

22 comments:

JiEjAh_DeEn said...

wahhhhhhhhhhhhh kagum kagum hehehe
tp saya ni speky , pakai shadow pun ala² nmpk x nmpk jek kekeke

illa said...

ooooooooo gitu!! kt mana kak nk dpat mende tu? apa namanya? nk try jugak..kak mata akak cantik tau..

m@ said...

wahhh...x payah belanja memahal kn! :)
x tahan bace tang pedih tu'sakitt...tulah pengorbanan nk cantek.
mmg berubah mata kakeynda nmpk lebih bulat n kelopak lebih besar senang nk makeup kelopak mcm tu.cun!

~ Shariz ~ said...

wah...memang magic la ! nampak beza yg ketara. boleh tak pakai eye shadow atas tu?

KV said...

wah, pengetahuan baru ni!!!

Magnifique Madame said...

baru tau kegunaan menda alah ni.. hehehe

biasa tgk kat beauty shop

Ena said...

owh.. penah dgr citer pasal bende nie tp x tahu mcm maner nak pakai tu.. senangkan zaman skrg nie.. pengantin x yah risau.. x perlu cukur kening bg yg x nak kan.. tp sesetengah mak andam tetap nak cukur walaupun ader mende nie..
macam best jer kan.. :)

shabiela said...

xpernah tgk pon, ni br tau.. senang je kan.. nmpk mata lg cantik.. :)

Chik Na said...

Tengok mata eynda cantik , teringin lak nak beli jugak tapi kat mana eynda beli benda tu ???

Pakai benda tu pastu terus pakai benda tu ke?

Chik Na said...

silap tanya ... he he he

lepas pakai benda tu, terus boleh pakai eye shadow ke ? or kena bukak dolu..???

tifa said...

Berguna jugak tu untuk mata saya yang x de kelopak sgt ni....:)

Yatts said...

dulu masa kawin mak andam pakai menda ni lah....sbb kelopak mata x bape nmpk....tak tau cane nk ckp tp kalo pakai eye shadow cam sia2 jek...x bape nmpk....ingtkan maser tuh mak andam tu pakai cellophane tape.....hehe.......

M said...

kalau eynda sesuai ah kalau dah asli sepet rasanya magic ini tak menjadi, cantik ahh layout baru. gambar pun makin besar..syok tengok. enjoy yr cuti2 malaysia ya :)

eynda said...

Korang...eynda beli benda ni kat SINMA...dah try dgn mekap...boleh aje...janji mula2 alasnyer sapu eyeshadow kaler light coklat pas tu baru guna kaler lain...maybe la kena tebalkan skit kaler tuh...macam eynda, tak pakai eyeshadow pun takpe...eynda tak reti mekap2 mata ni hihi....

eynda said...

M...u should try tau...eynda dapat tips ni dari amoi yg mata macam u jugak...that's why kita tengok kekadang mata diaorg cantik je kan...pas tu bulats je...yg bagi mata hitam bulats tu pakai lense utk besarkan mata hitam la pulak hihi...sebab tu depa comey2 jek...ada rahsia rupanyer ;-)

noradzlina.kamdani said...

wow what a magic...thanx 4 sharing..sharing is caring

iNa said...

nk wat magic gak...hehehe...
beli kt sinma ye kak..
nti rajin2 p try..

iNa said...

nk wat magic gak...hehehe...
beli kt sinma ye kak..
nti rajin2 p try..

iNa said...

nk wat magic gak...hehehe...
beli kt sinma ye kak..
nti rajin2 p try..

Anonymous said...

sis..cantek laaa..i like...nak apply gak..lama tak komen sini :)

TQ for sharing..have nice holiday yaaa..

-SR

honeylanz said...

haruss has try test pas ni..

Abrahyn said...

suka la teknik nih...beli kat ne? thanks ye sbb share...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails