Wednesday, November 25, 2009

Mau Bikin Rambut....

Rindunyer nak masuk salon rambut....
Last sekali pegi bulan 5 hari tu kalau tak silap...
Tetiba dok berangan nak repair2 rambut skit...
Rambut eynda maybe ada yg pernah tengok dlm facebook kan..
Oppss...gambar2 itu hanya utk orang tertentu je boleh tengok...bukan semua kawan2 di facebook ;-)


Tengah survey2 fesyen rambut...teringin nak buat fringe/bangs pulak dahhh...
2-3 tahun lepas pernah buat...hubby kata macam budak sekolah menengah kekekeke...
Sekarang kalau buat agak-agak masih macam budak sekolah ke??
Atau dah macam mak budak yg perasan muda selalu muahahaha...
Sebelum eynda merapu jom kita tengok fesyen2 rambut yg eynda idam-idamkan...
Ayuh....



Rambut eynda lebih kurang panjang ni tapi takde fringe kat depan tu....tengah plan nak buat...agak-agak rasa rimas tak??




Macam sama je dgn yg atas....cuma minah ni posing sexy2 skit...



Ini cute....tapi nak style gini kena buat rebonding/relaxing kot baru straight betul...



Lawonyer....
Rambut kena potong sama paras...rambut eynda sekarang layered....




Yg ni nampak sexy......tapi rambut depan dia tak pendek...




Apa beza fringe & bangs?? Eynda paham dua-dua tu sama je hihi...




Sukaaaaaa sangat style macam ni....
Maybe nak buat macam ni kot...atau yg atas2 tu...arrgghhh...senang2 ku beli rambut palsu hari2 boleh tukar style :-p







Rambut kat bawah ni pun eynda suka gak...dari dulu dok jeles kat dia!!



Pandangan depan....



Pandangan belakang....dah panjang!!




Zoom skit....huwaaaaaa...amat jelesess....
Takyah gi kaler rambut...takyah gulung2kan rambut....




Nak tiru rambut orang lain atau tiru rambut anak sendiri??
Hihihihi....







25 comments:

Ray said...

Eynda, baik yg mcm Kate Beckinsale tu..Kalo ada bang ngam2 tutp dahi rasa rimas la...mesti tgn gatal nak selak2 je;)

Apa pun kalo bab nak buat rambut ni, kena pikir masak2...Mcm Ray dulu bulan 3 ke 4 lepas belanja sampai 600 treatment+potong skit+curl. Last2 sbb rambut cepat sgt panjang, time Raya tu nyebok plak potong pendek:((..Bila dipikirkan ruginya belanja beratus tp lepas tu mcm x serasi:((..

Tp kan..kalo nka curl kan make sure mintak digital perm la..Kita sukerrr!!Cantekk..Dah penah buat dah, memanjang je orang puji..*malu*;;)

Farra Dhelina said...

kakkkk.. santekkk nye rmbut ank dara akk tuhhh.. santekkk sgt ahhh.. i loikeeee!! cam barbie dOol gituu ;)

eynda said...

Ray...ada gambar yg buat digital perm tu tak?? Nak tengok arr....lama dah tak perm rambut...zaman sekolah dulu rajin gak...

eynda said...

Farra...akak yg duduk depan mata dia pun kekadang geram tengok rambut dia...sampai takut nak gunting rambut dia...risau hilang curlynyer tu :-p

:: hayati :: said...

cumey rambut ank kamu...hehe

eynda said...

Hayati...terima kasih :-)

sisdee said...

eynda kita pun suke rmbut hannah
sarah pun ada le ikal2 camtu cuma tak le blonde cam rambut hannah...heheheheh..
jelesnya!!!

for me rambut yg ada fringe ni i rimas hahahahaah..tp suke buat sarah camtu heheheh...

LiAnA said...

rambut hannah cantiklah.. eynda mkn apa time peknen dpt rambut hannah camtu.. eynda & hby rambut luruskan?
ada member ckp mkn kerang time peknen nanti dpt rambut curly camtu huhu

eynda said...

sisdee...rambut ada fringe ni kalau dlm ekon sentiasa ok la kan..kalau berpeluh2 jenuh asyik selak dahi je hehe...tapi teringin pulak :-p

Budak2 cute je ada fringe :-D

eynda said...

Liana...baca link nih :

http://meandmylife1376.blogspot.com/2009/02/sape-nih.html


Rambut hannah ikut rambut eynda masa kecik2....tapi bila dah gunting selalu rambut eynda makin lurus....sekarang nak kata lurus sangat pun tak jugak....macam dlm gambar kat facebook tu la...berombak-ombak skit...

Hubby rambut lurus tapi cousin hannah yg sebelah hubby (hanim) sebijik rambut macam eynda & hannah :-D

m@ said...

harap2 lepas lah komen ni..;)

kak ambut ma ade fringe..wlwpun curl kalau blow skit jd cntek..cume ma rimas lah..nanti kan cepat tumbuh jerawat kat dahi :-p
(pepandai je ma)

cubelah buat kak..tukar image skit kan..mane tau hasilnya cantek n memuaskan.

ambut hannah mmg cantek sngt'ade colour lg'
makin panjang lg lawa curl dia makin jatuh..kiss skit tuk hannah:)

cik mas said...

cantiknya rambut hannah tu. perang curly2 lagi.. ikut sapa la tu naa.. :D

rosma said...

semua lawa....ikut akk la nak camner..cantik rupe..camne rambut dipotong pun totap cantik...

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
ana potong sendiri je..pandang cemin dan zasss...potong paras bwh telinga sket..

hasilnya..sopek2 (phm tak bahasa ni) rambut ana..tak sama rata..kikiki..kang balik kmpg br nak gi potong sbb anak2 ada yg tlg tgkkan..skrg xboleh la..huhuhu

noradzlina.kamdani said...

cantiknye rambut ank dara akk, mcm rmbt ank patung. ank dara sy pun dolu curl tp ble gunting 1st time msh curl, tp ble atok sedara nye gunting kali ke 2, curl ilang...

rash said...

lawa2 pic rambut tuh eynda...
klu nk wat rmbut kt dpn tu susah skit klu bertudung... nnti rosak plak...

mmg lawa sgt rmbut hannah...
hannah nmpk cm kacukan la =)

Ray said...

Eynda..

Digital perm tu ala2 kalo Eynda tgk mcm Rita Rudaini dalam tv tu rambut panjang tp potong layered and then dia perm ombak2 cantik tu. Hehehe tak reti sgt la plak nak xplain. Tak pun mintak tolon pakcik gugel soh tunjuk gambar digital perm hehhe..pilih je mo ikut muka sapa. Kalo skrang rambut takat lepas bahu elok sgt je buat sbb orang kedai potong sikit je then perm tu. Mula2 mmg rasa lain sbb tak biasa, tp lama2 canteekkk:D

Ray said...

Eynda..

Digital perm tu ala2 kalo Eynda tgk mcm Rita Rudaini dalam tv tu rambut panjang tp potong layered and then dia perm ombak2 cantik tu. Hehehe tak reti sgt la plak nak xplain. Tak pun mintak tolon pakcik gugel soh tunjuk gambar digital perm hehhe..pilih je mo ikut muka sapa. Kalo skrang rambut takat lepas bahu elok sgt je buat sbb orang kedai potong sikit je then perm tu. Mula2 mmg rasa lain sbb tak biasa, tp lama2 canteekkk:D

Prettysnapshot said...

lawanyeeee rambut anak eynda, cutelah =) ye betul macam rambut barbie doll ♥ it =)

big-girl said...

cantekk rambut hannah..cm anak patung..tgk laa mak die kan.hehe

ana said...

jgn lupa mms no...ehe

klu ada rezeki...jumpa kat SP :)

ana said...

jgn lupa mms no...ehe

klu ada rezeki...jumpa kat SP :)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun sgt jeles tgh rambut hannah..comel sgt rambut tu..kalu girl mmg suka rambut anak mcm tu..lepas ni nk tenung hannah lama2 lah..geram nengoknya. mana tau dpt tempias....sy pun teringin nk buat fringe tp takut sy xsesuai lah...:)

shabiela said...

kak, kalo dh buat mms sha gak.. nk tgk.. sha, pesen gini jerk.. rebonding hr tu.. hb suruh rmbut pjg.. kena simpn la.. tp x larat, amalin suka tarik rmbut.. balqis suka sikatkan rmbut.. hu hu..

rmbut anak kita sama, tp hannah lg perang.. kalo sha kalerkan rmbut balqis ok tak? ekekek.. tingin, tp hb bg ker???

Anonymous said...

hi eynda..
lawa teramat la sgt dgn rmbt hannah tu..
curl + ala2 kaler tu..

sha pun tingin nk buat fringe/bangs..
tgk rmbt nora danish tu,cantek la..
hati pun dh berontak2..tp ku sabarkan lagi..
kena pk dan pk lagi sbb sha mmg tak pernah buat rmbt jatuh atas dahi..
hubby kata kot rimas lak nnt...camno tu???


~ashsha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails